על ידי נעמה* » 04 פברואר 2011, 13:19
כתבתי קצת בדף של שלשול דמי, אבל אני רואה שכל האקשן כאן ...
אז ככה - עלמה בת חמישה חודשים, מגיל חודשיים יש לה צואה דמית, אחר כך הבנתי שזה כנראה גם שלשול - הצואה רירית ומבריקה.
בהתחלה הורדתי מוצרי חלב, חשבתי שהיה שיפור אבל זה המשיך. לפני שבועיים-שלושה בערך הורדתי לגמרי גם - סויה, ביצים (אחרי שראיתי דם רב מהרגיל 24 שעות אחרי), סומסום, אגוזים, דגים. בדיקות הדם שלה (מלפני חודשיים ומלפני חודש) תקינות וכך גם תרביות הצואה. המוגלובין טוב (13) (לפחות בינתיים טפו טפו).
הרופא שהיינו אצלו אמר שבדרך כלל המצב הזה חולף עד גיל חצי שנה בערך, ושהרופאים חלוקים לגבי היעילות של הדיאטה. בעצתו החלטתי לנסות את הדיאטה ארבעה שבועות ואז לראות. בינתיים נראה שיש פחות דם, אבל עדיין רואים נקודה או כמה כל יום. הצואה בצבע חרדלי (לפעמים יותר כהה), אבל בד"כ רירי או לפחות נוזלי-מבריק (לא ברור לי אם זה מרקם בסדר או לא?). מבחינת משקל וגודל עד לפני השקילה האחרונה (לפני שבועיים) היה נראה שהיא עולה כמו שצריך (אחוזון 75%), אבל בשקילה האחרונה היא עלתה 215 גר' ... הבנתי שהיא היתה אמורה לעלות חצי קילו בשלב הזה, ואני חוששת שזה אולי קשור?
חוצמזה, אני קוראת כאן בדף על עוד המון המון מאכלים חשודים - אורז, גלוטן, חיטה וכולי ...
לא מצאתי אף לחם שלא מכיל לא גלוטן ולא ביצים - מישהי מכירה? כרגע התפריט שלי הוא כזה:
בוקר - שתיים-שלוש פרוסות עם אבוקדו, עגבניה, בצל ירוק, תה (בד"כ קמומיל ללא קפאין)
צהריים - עוף/הודו, אורז, תפו"א, בד"כ עם איזה ירק מבושל (גזר, בצל, פירות יבשים, פלפל וכולי)
ערב - מרק (אפונה ירוקה או ברוקולי או משהו כזה) עם לחם
כמובן שאת כל התבשילים אני מכינה בבית, בלי תוספות חשודות כמו אבקת מרק או תבלינים שיש בהם מרכיב לא ברור
בין לבין אני מנשנשת פירות, פירות יבשים או עוגיות תמרים שאני עושה (קמח, שמן, קוקוס, מיץ תפוזים, סוכר חום) או איזה פריכיות ...
למישהי יש רעיון במה אפשר להחליף את הלחם (חיטה+גלוטן)? לפני ההריון שקלתי 48 ועכשיו אני בקושי 45 ... מאוד לחוצה לא לרדת עוד, מצד שני יותר לחוצה מהדם בקקי והמרקם ...
בנוסף, לפני שבוע התחלתי לתת לה טעימות של ירקות - בטטה, קישוא - נראה שהיא מגיבה לזה בסדר (ומאוד מתלהבת מהרעיון של אוכל בכפית) - למישהי יש המלצות לגבי התחלה זהירה עם מוצקים?
תודה וסליחה על אורך המגילה ..
כתבתי קצת בדף של שלשול דמי, אבל אני רואה שכל האקשן כאן ...
אז ככה - עלמה בת חמישה חודשים, מגיל חודשיים יש לה צואה דמית, אחר כך הבנתי שזה כנראה גם שלשול - הצואה רירית ומבריקה.
בהתחלה הורדתי מוצרי חלב, חשבתי שהיה שיפור אבל זה המשיך. לפני שבועיים-שלושה בערך הורדתי לגמרי גם - סויה, ביצים (אחרי שראיתי דם רב מהרגיל 24 שעות אחרי), סומסום, אגוזים, דגים. בדיקות הדם שלה (מלפני חודשיים ומלפני חודש) תקינות וכך גם תרביות הצואה. המוגלובין טוב (13) (לפחות בינתיים טפו טפו).
הרופא שהיינו אצלו אמר שבדרך כלל המצב הזה חולף עד גיל חצי שנה בערך, ושהרופאים חלוקים לגבי היעילות של הדיאטה. בעצתו החלטתי לנסות את הדיאטה ארבעה שבועות ואז לראות. בינתיים נראה שיש פחות דם, אבל עדיין רואים נקודה או כמה כל יום. הצואה בצבע חרדלי (לפעמים יותר כהה), אבל בד"כ רירי או לפחות נוזלי-מבריק (לא ברור לי אם זה מרקם בסדר או לא?). מבחינת משקל וגודל עד לפני השקילה האחרונה (לפני שבועיים) היה נראה שהיא עולה כמו שצריך (אחוזון 75%), אבל בשקילה האחרונה היא עלתה 215 גר' ... הבנתי שהיא היתה אמורה לעלות חצי קילו בשלב הזה, ואני חוששת שזה אולי קשור?
חוצמזה, אני קוראת כאן בדף על עוד המון המון מאכלים חשודים - אורז, גלוטן, חיטה וכולי ...
לא מצאתי אף לחם שלא מכיל לא גלוטן ולא ביצים - מישהי מכירה? כרגע התפריט שלי הוא כזה:
בוקר - שתיים-שלוש פרוסות עם אבוקדו, עגבניה, בצל ירוק, תה (בד"כ קמומיל ללא קפאין)
צהריים - עוף/הודו, אורז, תפו"א, בד"כ עם איזה ירק מבושל (גזר, בצל, פירות יבשים, פלפל וכולי)
ערב - מרק (אפונה ירוקה או ברוקולי או משהו כזה) עם לחם
כמובן שאת כל התבשילים אני מכינה בבית, בלי תוספות חשודות כמו אבקת מרק או תבלינים שיש בהם מרכיב לא ברור
בין לבין אני מנשנשת פירות, פירות יבשים או עוגיות תמרים שאני עושה (קמח, שמן, קוקוס, מיץ תפוזים, סוכר חום) או איזה פריכיות ...
למישהי יש רעיון במה אפשר להחליף את הלחם (חיטה+גלוטן)? לפני ההריון שקלתי 48 ועכשיו אני בקושי 45 ... מאוד לחוצה לא לרדת עוד, מצד שני יותר לחוצה מהדם בקקי והמרקם ...
בנוסף, לפני שבוע התחלתי לתת לה טעימות של ירקות - בטטה, קישוא - נראה שהיא מגיבה לזה בסדר (ומאוד מתלהבת מהרעיון של אוכל בכפית) - למישהי יש המלצות לגבי התחלה זהירה עם מוצקים?
תודה וסליחה על אורך המגילה ..