על ידי מ_הגגת* » 30 דצמבר 2004, 13:00
נתקלתי במקרה בדף הזה בחיפוש אחר מסחטה שסוחטת גם עשב חיטה וגם ירקות. אני כבר בעניין מיצי ירקות שנה בערך. הגעתי לזה בעקבות בעיה בריאותית (עצירות מוחלטת). התחלתי בעשרה ימים בהם שתיתי בעיקר מיצי ירקות אך בבוקר גזר+תפוז+תפוח (מומלץ מאוד מבחינת הטעם אבל מבחינה בריאותית ממליצים לא לערבב תפוז עם ירקות או פירות אחרים). זה עשה פשוט פלאים!
נכון להיום אני משלבת מספר כוסות מיץ ביום עם התזונה הרגילה (צמחונית) ומשתדלת לשלב בכל מיץ: עלים כלשהם (חסה, כרוב, , מנגולד, פטרוזיליה - את הפטרוזיליה יש לעטוף בתוך עלים גדולים יותר כדי להפיק ממנה יותר מיץ), ירקות כתומים (גזר, בטטה, גמבה, דלעת, דלורית) וירקות ירוקים (קישוא, קולורבי, פלפל, סלרי, ברוקולי [זהירות עם שני האחרונים - הם טיפה מרים], כרובית). כאשר אין לי ירקות מתקתקים יחסים (גזר, סלק, בטטה) אני מוסיפה תפוח אחד, כדי שיצא טעים. בעקרון, אין לערבב ירקות ופירות, אבל תפוח אפשר כי הוא בסיסי, לעומת פירות אחרים שהם חומציים.
בעת הכנת המיץ, יש להכניס לסירוגין ירקות עם יותר ועם פחות מיץ - כך הירקות עם הרבה מיץ "שוטפים" את התוצר הנוקשה יחסית של הירקות היבשים יותר. אני בכלל גיליתי שכדי להוציא מספיק מיץ מתפוחים, אני מכניסה ביחס פרוסת תפוח עם רצועת גמבה.
את הירקות עדיף לא לקלף אלא לנקות היטב. אם כי, לטובת הטעם, אני כן מקלפת בדקיקות את הסלק והבטטה.
הדרך היחידה לשמור את המיץ לצריכה במועד מאוחר יותר היא במקרר בצנצנת מלאה עד הסוף וסגורה בואקום, וגם אז כדאי לא יותר מיומיים.
ובאשר למכשיר, עד כה השתמשתי במכונה של מרפי-ריצ'רדס שקניתי ביוניברס במאה ועשרים ש"ח. לא מזמן נתתי את שלי לחברה וקניתי עוד אחת, המחיר לא השתנה.
את עשב החיטה אני סוחטת במכונה ידנית ממתכת, אבל היא התחילה להחליד, ולכן אני מחפשת מכונה שתעשה את שתי הפעולות.
להלן קישור ממנו למדתי הרבה על מכונות ומיצי ירקות
http://www.rawfoodsupport.com/list.php?f=2.
לסיום, אם מישהו מכיר בארץ מכונה שסוחטת גם עשב חיטה וגם ירקות, אשמח לדעת.
נתקלתי במקרה בדף הזה בחיפוש אחר מסחטה שסוחטת גם עשב חיטה וגם ירקות. אני כבר בעניין מיצי ירקות שנה בערך. הגעתי לזה בעקבות בעיה בריאותית (עצירות מוחלטת). התחלתי בעשרה ימים בהם שתיתי בעיקר מיצי ירקות אך בבוקר גזר+תפוז+תפוח (מומלץ מאוד מבחינת הטעם אבל מבחינה בריאותית ממליצים לא לערבב תפוז עם ירקות או פירות אחרים). זה עשה פשוט פלאים!
נכון להיום אני משלבת מספר כוסות מיץ ביום עם התזונה הרגילה (צמחונית) ומשתדלת לשלב בכל מיץ: עלים כלשהם (חסה, כרוב, , מנגולד, פטרוזיליה - את הפטרוזיליה יש לעטוף בתוך עלים גדולים יותר כדי להפיק ממנה יותר מיץ), ירקות כתומים (גזר, בטטה, גמבה, דלעת, דלורית) וירקות ירוקים (קישוא, קולורבי, פלפל, סלרי, ברוקולי [זהירות עם שני האחרונים - הם טיפה מרים], כרובית). כאשר אין לי ירקות מתקתקים יחסים (גזר, סלק, בטטה) אני מוסיפה תפוח אחד, כדי שיצא טעים. בעקרון, אין לערבב ירקות ופירות, אבל תפוח אפשר כי הוא בסיסי, לעומת פירות אחרים שהם חומציים.
בעת הכנת המיץ, יש להכניס לסירוגין ירקות עם יותר ועם פחות מיץ - כך הירקות עם הרבה מיץ "שוטפים" את התוצר הנוקשה יחסית של הירקות היבשים יותר. אני בכלל גיליתי שכדי להוציא מספיק מיץ מתפוחים, אני מכניסה ביחס פרוסת תפוח עם רצועת גמבה.
את הירקות עדיף לא לקלף אלא לנקות היטב. אם כי, לטובת הטעם, אני כן מקלפת בדקיקות את הסלק והבטטה.
הדרך היחידה לשמור את המיץ לצריכה במועד מאוחר יותר היא במקרר בצנצנת מלאה עד הסוף וסגורה בואקום, וגם אז כדאי לא יותר מיומיים.
ובאשר למכשיר, עד כה השתמשתי במכונה של מרפי-ריצ'רדס שקניתי ביוניברס במאה ועשרים ש"ח. לא מזמן נתתי את שלי לחברה וקניתי עוד אחת, המחיר לא השתנה.
את עשב החיטה אני סוחטת במכונה ידנית ממתכת, אבל היא התחילה להחליד, ולכן אני מחפשת מכונה שתעשה את שתי הפעולות.
להלן קישור ממנו למדתי הרבה על מכונות ומיצי ירקות http://www.rawfoodsupport.com/list.php?f=2.
לסיום, אם מישהו מכיר בארץ מכונה שסוחטת גם עשב חיטה וגם ירקות, אשמח לדעת.