על ידי יהודית_שפמן* » 14 יוני 2004, 23:34
מיכל הנה המתכון ומחכה להזמנה לטעום..
חומרים: 3 ביצים מופרדות. 1/4 +כף סוכר, 120 גרם שוקלד לבן קצוץ, 40 גרם חמאה, 2 כפות מים, 1 כף קמח תפח"א(אני השתמשתי בקמח לבן). אופן הכנה: מחממים תנור ל 175 מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק, מוסיפים חלמונים מורידים מהירות של מיקסר, רק עד שהחלמונים נבלעים. ממיסים שוקולד לבן +חמאה במיקרוגל, מוסיפים מים, מקפלים את השוקלד לקצף ביצים, ומוסיפים את קמח תפ"חא. יוצקים לתבנית מרופדת בניר אפיה אופים 25-20 דקות, מוציאים את העוגה ומצצנים.
מוס: חומרים- 1+1/3 320מ"ל שמנת מתוקה, 2 חלבונים 3/4+1 כוס סוכר, 1 כוס מחית פירות יער,1 כפית מיץ לימון, 3 כפות מים, ו כף מחוקה ג'לטין. אופן ההכנה: מקציפים שמנת לקצפת רכה, שומרים במקרר.
מחממים סוכר+ חלבונים סביר כפול(מעל אדים) תוך בחישה עד שהתערובת חמה למגע והסוכר נמס (65 מעלות)
מעבירים את תערובת החלבונים לקערת ההקצפה ומקציפים במשך 10 דקות עד שהקערה קרה למגע, מודדים חצי מהמות ושומרים להמשך.(אני עשיתי מכל הכמות ואז הכפלתי את הכמויות פי 2)\מערבבים בקערה מחית+מיץ לימון
מוזגים מים לקערהמפזרים אבקת ג'לטין ממתינים 2 דקות מחממים את הג'לטין הממוס במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף 10-15 שניות, יוצקים בבת אחת למחית הפירות וטורפים היטב.מקפלים את הקצפת לתערובת הפירות, ואחר כך מקפלים גם את קצף החלבונים.
מרכיבים את העוגה: יוצקים את המוס על הטורט, מקפיאים 4 שעות לפחות עד שהמוס מתקשה, משחררים את העוגה ע"י חימום הדפנותבמטלית טבולה במים רותחים, מפשירים 3 שעות לפני ההגשה במקרר. מקשטים וחותכים בסכין טבולה במים חמים.
המתכון יותר ארוך מהעשיה.
אני הוספתי למחית הפרי סוכר מעט בגלל שהיו ילדים.
הכפלתי את כמות המוס, ואולי שווה ניסויי להכפיל גם את כמות הבסיס לא יודעת ..
אז מתתי את מכינה.
יאלה ביי. אוטוטו קמים אצלי
מיכל הנה המתכון ומחכה להזמנה לטעום..
חומרים: 3 ביצים מופרדות. 1/4 +כף סוכר, 120 גרם שוקלד לבן קצוץ, 40 גרם חמאה, 2 כפות מים, 1 כף קמח תפח"א(אני השתמשתי בקמח לבן). אופן הכנה: מחממים תנור ל 175 מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק, מוסיפים חלמונים מורידים מהירות של מיקסר, רק עד שהחלמונים נבלעים. ממיסים שוקולד לבן +חמאה במיקרוגל, מוסיפים מים, מקפלים את השוקלד לקצף ביצים, ומוסיפים את קמח תפ"חא. יוצקים לתבנית מרופדת בניר אפיה אופים 25-20 דקות, מוציאים את העוגה ומצצנים.
מוס: חומרים- 1+1/3 320מ"ל שמנת מתוקה, 2 חלבונים 3/4+1 כוס סוכר, 1 כוס מחית פירות יער,1 כפית מיץ לימון, 3 כפות מים, ו כף מחוקה ג'לטין. אופן ההכנה: מקציפים שמנת לקצפת רכה, שומרים במקרר.
מחממים סוכר+ חלבונים סביר כפול(מעל אדים) תוך בחישה עד שהתערובת חמה למגע והסוכר נמס (65 מעלות)
מעבירים את תערובת החלבונים לקערת ההקצפה ומקציפים במשך 10 דקות עד שהקערה קרה למגע, מודדים חצי מהמות ושומרים להמשך.(אני עשיתי מכל הכמות ואז הכפלתי את הכמויות פי 2)\מערבבים בקערה מחית+מיץ לימון
מוזגים מים לקערהמפזרים אבקת ג'לטין ממתינים 2 דקות מחממים את הג'לטין הממוס במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף 10-15 שניות, יוצקים בבת אחת למחית הפירות וטורפים היטב.מקפלים את הקצפת לתערובת הפירות, ואחר כך מקפלים גם את קצף החלבונים.
מרכיבים את העוגה: יוצקים את המוס על הטורט, מקפיאים 4 שעות לפחות עד שהמוס מתקשה, משחררים את העוגה ע"י חימום הדפנותבמטלית טבולה במים רותחים, מפשירים 3 שעות לפני ההגשה במקרר. מקשטים וחותכים בסכין טבולה במים חמים.
המתכון יותר ארוך מהעשיה.
אני הוספתי למחית הפרי סוכר מעט בגלל שהיו ילדים.
הכפלתי את כמות המוס, ואולי שווה ניסויי להכפיל גם את כמות הבסיס לא יודעת ..
אז מתתי את מכינה.
יאלה ביי. אוטוטו קמים אצלי