+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
ברמת העיקרון כל אבקת מזון יכולה לשמש כתחליף הוגן לשלל האבקות המתועשות והלא ידידותיות. לדוגמא קמח תירס או בשמו המיתולוגי "קורנפלור" מה שהיה נחשב למזון בלעדי לתינוקות.
כעת לכל מי שמעוניין ליצור ציר מרק סמיך כלשהו ומבלי לצמצם עד כלות, אז כל שעליו הוא להוסיף על פי טעמו האישי את התבלינים והירקות הטריים קרי מיובשים המועדפים עליו...והיתר הפך להיסטוריה.
אישית בחיי העדפתי את אורח חיי הצמחונות ולאחרונה יותר את חיי הטבעונות, כך שחיי הפכו להיות עדן מארץ המעדנים.
תמיד טענתי והאמנתי שבכל אחד מאיתנו מסתתר שף סמוי מלא תשוקה לבטא ולחולל את שגיונותיו הקולינריות, כמו כל אומן אחר באשר הוא...
קבלו את המלצתי החמה לכולכם - הרפו מצורת וסיגנון התזונה השגוי העכשווי השולט בחייכם לטובת סיגנון וצורת תזונה עתיקת יומין, התבססת בעיקרה על מזון מן הטבע.
בריאות פנטסטית מאין כמוה מובטחת לאלה שיעשו את הצעד הנבון לקראת אורח חיים תזונתי מאוזן, תקין, עשיר ושופע...
מה אסור למאכל אדם?
http://www.youtube.com/watch?v=aDabPALX28
בשר על כל שלוחותיו, חלב על מוצריו, ביצים בכל האיפיונים, קמח לבן באשר הוא, אורז לבן כנ"ל, סוכר לבן (מזוקק), דבש...
מה כן מותר ואף רצוי וחיוני עד מאוד שיתחולל בתזונתו של האדם?
נתחי סויה (טופו) משקה חלב סויה, שפע דגנים - מגוון קטניות ענק - חגיגה ירוקה מירקות העונה - סלינו על כתפנו ראשנו עטורים בביכורים בחדוות פירות העונה (:
את כל מוצרי המזון ניתן לרכוש בכל מרכולי המזון...
- הערה: בנוגע למזון אורגני - טיב המזון האורגני אינו תמיד עומד בקנה אחד עם שלל הפרסומים, לכן מומלץ תחילה להימנע 'מלהשתולל' ולהיכנס לבולמוס של קניות 'מן הטבע' כי כידוע לנו, כמו בכל דבר, לא הכל ורוד כפי שנדמה ונתפש בעליל.
במקום זאת יש להמשיך לקנות את המוצרים באותם מקומות אליהם אנו רגילים, ושם למצוא את המוצרים שכן עונים לדרישותינו, יחד עם זאת עלינו לגלות עניין באופן שוטף תוך מסע הקניות בכל הקשור והנוגע לתזונה נכונה ובריאה - שפע האינפורמציה שנגלה יפתיע אותנו בעוצמתו ובגודלו, וזאת מאחר ונפח האינפורמציה השוטף גדול בהרבה מגודל ונפח הצרכים שלנו באמת...אז כל שעלינו לעשות הוא לסנן עוד ועוד את המידע השוטף לפתחנו והאינטרנט שותפינו מסייע לנו בזאת והכל בפרופורציה הנכונה והמידתית.
אין כל צורך לשטוף את מרכולי הטבע האורגני למינהם הן מפאת המחיר המפחיד והן מפאת שלא כל הנוצץ הוא זהב, כלומר עדיין אין פיקוח ממוקד על טיב ואיכות המוצרים האורגנים, לפי שעה מדובר עד כה במן רולטת מסחר ענקית ואנו ציבור הלקוחות קטנים מידיי מכדי להבין את החוקים של מי כאן נגד מי.
מידי יום מומלץ , יין אדום כמחצית הגביע...
להרחיק משקאות חמים - יש לשתות פושר או בטמפרטורת החדר...
לאכול רק כשרעבים (רמב"ם)
לשתות רק כשצמאים -
בעת האכילה יש להימנע משובע מוחלט, כלומר לשמור על פער ניכר מפני שובע מוחלט.
בוקר - לאכול כיד המלך
צהריים - לאכול כנסיכים
ערב- לאכול כ-עניים
שם המשחק הוא איזון הגוף והנפש - אין האחד מתפקד כראוי בלעדי האחר, לכן חשוב לשמור על הדומיה בשעת המזון, כלומר יש לכבד את השולחן ותכולתו...
במקומות מסויימים בעולם ישנן תרבויות אשר מקיימות את תרבות השתיקה לפני ובעת האכילה, הדבר דומה למדיטציה, דהיינו התרכזות מלאה באורח הנשימה תוך עצימת עיניים שתורם שמגביר אגב כך את הריכוז בנשימה.
ובאותו עניין- אוֹרָח הנשימה הוא אחד הסודות העתיקים ביותר עלה אדמה, כעיקרון, הנשימה נחלקת ל-2 מימדים עיקריים והם; הנשימה הרוטינית (המחזורית הרגילה והשכיחה כפי שאנו מכירים בחיי היום יום שלנו) והנשימה העילאית או הנשימה הקדושה (נשימה זו האחרונה פוקדת אותנו בנדירות, כלומר רק בעת התעטשות, פיהוק הנובע מתשישות עמוקה, ואו ברגעי הפתעה בהם אנו מחסירים פעימה או שתיים ומייד זקוקים להסדיר את הנשימה בקרבינו, מה שמוביל אותנו לנשום נכונה אך בהיעדר מוחלט של המודעות עצמה).
לכן מומלץ ביותר לפני 'הביס' הראשון מהנזיד המאודה או 'מהשלוק' הראשון מן המרק המהביל, לעצור לרגע קט, לעצום את שתי העיניים ולנשום עמוקות במודעות מלאה ותוך כך לחוות את אנרגית הנשימה המתפשטת בגוף כולו ואף מחלחלת אל מחוזות הנפש ומרגיעה את הכל - לאחר זאת מותר וכדאי להתחיל בהנאה צרופה של האכילה המתונה...בתיאבון (:
בכל עת הינכם מוזמנים לשאול בנושא...