בשמחה אני מפיצה עוד מתכון.
היה לנו כרומקס לחודש בערך, ואז הוא שווק.
השתמשנו בתכנית שהכי דומה לזה, אבל צריך לנסות עד שיוצא לטעמך.
אני אוהבת את התכניות המינימליסטיות, כי אז הלחם לא מתיבש כל כך מהר.
אנחנו הודנו את השמרים בהדרגה, עד שמצאנו מה המינימום ההכרחי. בכל המתכונים כתוב יותר.
קוואקר הוספנו לגיוון בדיוק מהסיבה שאמרת - לגוון דגנים. בעיקר שהילדים לפעמים ממש חיים על הלחם הזה, אז חשוב לי שיהיה כמה שיותר מגוון (אפרופו - היום עשיתי פיצה, ושם אני מגוונת גם בקמח תירס).
לחמניות:
אותו מתכון של הלחם, רק עם כוס מים במקום כוס ורבע.
מחכים עד שהבצק תופח, שזה לרוב אומר לחכות אחרי שנגמרת התכנית.
מחלקים ל- 12 גושים בתבנית ומחכים להתפחה (בתנור שלי מצאתי חום מינימאלי שבו אני מתפיחה).
אופים בחום בינוני-נמוך עד שמתחיל להתקשות, ואז על חום גבוה לכמה דקות להשחמה קלה.
מה שחשוב למען השגת הטעם האידיאלי הוא להוציא בזמן, ובכלל כל השלבים שהזכרתי של התפחה ואפיה.
חלות:
כמו הלחמניות, רק יותר סוכר- 4 כפות.
גיוונים אפשריים:
- חלב במקום מים.
- חמאה במקום שמן.
- הוספת ביצה.
תהני, תהנו, תגוונו ותספרי לחבר'ה איך יצא.
בשמחה אני מפיצה עוד מתכון.
היה לנו כרומקס לחודש בערך, ואז הוא שווק.
השתמשנו בתכנית שהכי דומה לזה, אבל צריך לנסות עד שיוצא לטעמך.
אני אוהבת את התכניות המינימליסטיות, כי אז הלחם לא מתיבש כל כך מהר.
אנחנו הודנו את השמרים בהדרגה, עד שמצאנו מה המינימום ההכרחי. בכל המתכונים כתוב יותר.
קוואקר הוספנו לגיוון בדיוק מהסיבה שאמרת - לגוון דגנים. בעיקר שהילדים לפעמים ממש חיים על הלחם הזה, אז חשוב לי שיהיה כמה שיותר מגוון (אפרופו - היום עשיתי פיצה, ושם אני מגוונת גם בקמח תירס).
[b]לחמניות:[/b]
אותו מתכון של הלחם, רק עם כוס מים במקום כוס ורבע.
מחכים עד שהבצק תופח, שזה לרוב אומר לחכות אחרי שנגמרת התכנית.
מחלקים ל- 12 גושים בתבנית ומחכים להתפחה (בתנור שלי מצאתי חום מינימאלי שבו אני מתפיחה).
אופים בחום בינוני-נמוך עד שמתחיל להתקשות, ואז על חום גבוה לכמה דקות להשחמה קלה.
מה שחשוב למען השגת הטעם האידיאלי הוא להוציא בזמן, ובכלל כל השלבים שהזכרתי של התפחה ואפיה.
[b]חלות:[/b]
כמו הלחמניות, רק יותר סוכר- 4 כפות.
גיוונים אפשריים:
[list]
[*] חלב במקום מים.
[*] חמאה במקום שמן.
[*] הוספת ביצה.
[/list]
תהני, תהנו, תגוונו ותספרי לחבר'ה איך יצא.