מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

שליחת תגובה

בשביל שיח טוב כל מה שצריך זה מעט מים, מעט אור ומעט רצון טוב. יד?
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי נמוש* » 01 אוקטובר 2019, 23:15

טוב ניסיתי בעקבות מה שכתוב כאן... ו - אכן. ציפ ציף צדקה. ועוד אחרות גם. יצא סיבי מידיי, וישב בבטן כמו יציקה. אפילו לקחתי את כל מה שלא אכלו וערבבתי מחדש ושידרגתי, הוספתי טופו, חלב קוקוס, וכו כדי להרטיב קצת במקום המיץ של הגזרים... - עדיין סיבי מדיי, ויושב בבטן כמו יציקה. חבל על הזמן עבודה והחומרים...


וואלה אולי - כשכמות הפולפת-גזר קטנה מספיק - זה באמת סבבה וכמות התאית לא מפריעה. תוהה... ?...

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי פלוני_אלמונית* » 04 ספטמבר 2017, 10:45

אה... לא נעים- שוה מאוד לשים לב!... למי שרכיש קצת במעיים, כל התאית הזאת- עלולה לגרום, לפחות בתוך לחם או מאפה- לגזים... רבים ו אוד לא נעימים. מסרתי את הלחם לאחרים...
המחיר החברתי ולעיתים לא רק, עלול להיות גבוה...

הרבה בריאות וכל הטוב ובקלות ואהבה❤️

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי משה* » 23 ספטמבר 2014, 20:00

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

השאלה האםא לשאריות מיץ הגזר יש שימוש לא רק בעוגות האם הרסק ניתן לבישול במרקים עם ירקות אחרים ולא מאבד מערכו התזונתי

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי אהבת_עולם* » 31 אוגוסט 2011, 15:56

_אולי ננסה לשם שינוי פשוט להניח לצורך לארגן-לסדר-לתייג-להכניס לקופסאות ופשוט לנסות לזרום ולראות לאן זה הולך,למה..
:)_

במקרה הזה אני לא מסכימה. באמת אין סיבה לשמור את הדפים בנפרד.
מה אם מישהו ירצה לדעת מה עושים עם קליפות התפוזים אחרי הסחיטה, או מה לעשות עם הזנבות של המלפפונים מהסלט? אז מה, כל אחד כזה צריך דף בנפרד?

מה שכן, אני לא סגורה לגבי השם _מה לעשות בשאריות מהבישול,
כיוון שלא מדובר רק בבישול, אלא כל הכנת אוכל, כמו מיץ גזר למשל, שזה לא בישול.

אולי בדומה להצעה של עולם חדש (אך במקום 'בישול' - 'מטבח'), נקרא לדף פשוט שימוש בתוצרי לוואי מהמטבח?
נראה לי שזה כולל את כל האפשרויות.
מה דעתכן?

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי בריג'י_נומושי* » 31 אוגוסט 2011, 14:55

אולי ננסה לשם שינוי פשוט להניח לצורך לארגן-לסדר-לתייג-להכניס לקופסאות ופשוט לנסות לזרום ולראות לאן זה הולך,למה..
:)

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי נותנת_אור* » 30 אוגוסט 2011, 15:50

אהבת, הצעת רעיון טעים וישים. אני בעד. אפשר עוד פידבק קטן ממישהו פה על מנת שזה ייצא לפועל ונסדר עוד פינה קטנה בחדר שלנו? ;-)
ואם אתן רואות עוד דפים שניתן לאחד עם מה לעשות בשאריות מהבישול כתבו פה. תודות ליקירות.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי אהבת_עולם* » 19 אוגוסט 2011, 12:59

_אני אוהבת את שתי ההצעות שלך. אחרי שקראתי אותן, הסתובבתי באתר ונתקלתי בדף עם רעיון דומה של שימוש חוזר.
מה דעתכ/ן על איחוד עם הדף הקצר שימוש חוזר בנוזלי בישול
כך אפשר יהיה לקרוא להם: שימוש חוזר בתוצרי בישול?
כל זה ייכנס תחת מדור מתכונים בקטגוריה של "במקוריות"_

גם אני חושבת שאפשר לאחד.
וגם להוסיף את הדף מה עושים עם החלמונים.

אבל:
לא נכון לקרוא לזה 'שימוש חוזר בתוצרי בישול' כי השימוש הוא לא בהכרח 'חוזר'. בנוזלי הבישול זה אכן שימוש חוזר כאשר מבשלים בהם שוב, אבל נגיד בחלמונים - לא השתמשו בהם קודם, אז זה לא שימוש חוזר.
לכן מה לעשות בשאריות מהבישול יותר מתאים.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי נותנת_אור* » 18 אוגוסט 2011, 15:30

היי עולם חדש מופלא, תודה שהפנית לפה!
אני אוהבת את שתי ההצעות שלך. אחרי שקראתי אותן, הסתובבתי באתר ונתקלתי בדף עם רעיון דומה של שימוש חוזר.
מה דעתכ/ן על איחוד עם הדף הקצר שימוש חוזר בנוזלי בישול
כך אפשר יהיה לקרוא להם: שימוש חוזר בתוצרי בישול
כל זה ייכנס תחת מדור מתכונים בקטגוריה של "במקוריות"
?

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי עולם_חדש_מופלא* » 14 אוגוסט 2011, 08:46

דף מעולה!
מציעה- דף לשינוי שם למשהו כללי יותר,
אולי- מה לעשות בשאריות מהבישול או שימוש לתוצרי לוואי מהבישול
(וכמובן עדיף שתציעו רעיונות יותר טובים...)

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי שואלת* » 14 אוגוסט 2011, 08:11

להוסיף לסלט חי
להוסיף ל רסק ירוק

את אומרת שאת עושה בכמויות מיץ גזר, כדאי לשמור על איזון, גם יותר מדי לא בריא. אפשר לנסות לעשות מיץ מסלרי, רסק ירוק תפוחים ועוד.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי בריג'י_נומושי* » 12 אוגוסט 2011, 09:10

עוגת גזר : הגזר 'שנשאר' +קמח תופח קטן מלא "אוסם" ( לצערי אני לא מקבלת אחוזים:) 1/2 כוס שמן קנולה או חמאה קטנה, שמנת חמוצה, פקק ת.וניל אמיתית
תפו''ע קצוץ קטן על קליפתו, 1/3 עד 1/2 כוס שוקולד צ'יפס, וחופן אגוזים/צימוקים מה שיש ואוהבים.
בוחשים טוף טוף , מעבירים לשתי תבניות ''אינגליש קייק'' משומנות ומרופדות במעט קמח (*אם השתמשתם בחמאה ולא בשמן אין צורך )
ומכניסים לתנור בחום בינוני 180 מ''צ לכ 45 דק' .. בודקים עם האף/ קיסם עץ מה שעובד אצלכם

מכינים צ'יקו /נס קפה על חלב אמיתי ומזמינים את מי שאוהבים
באהבה

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי חבקנית_עצים* » 09 אוגוסט 2011, 12:25

ם בשאריות עסקינן, אז אלו מבינינו שעוד מכינות שניצלים עם כל הטקס - אז כשנשאר מעט קמח/ פירורי לחם/ ביצה מכל הבלילות - אפשר לערבב הכל
ופשוט לתת לחתולים שגם ככה מבועסים שלא קיבלו שניצל...

אני בהתחלה היתה לי מוטיבציה והכנתי מלא דברים מהשאריות, אחר כך היו לי כל כך הרבה שאריות וכל כך הרבה עוגות ואף אחד מלבדי לא מוכן לאכול שהתחלתי לשים ישירות בקומפוסט, כן, כן, לא ניצול מירבי אבל בהחלט לא מבוזבז.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי נעמי* » 09 אוגוסט 2011, 11:23

דברים שאני עושה, שהם מעולים אבל כבר יוצאים לי מכל החורים כי אנחנו מכינים מיץ פעם בשבוע בערך:
  • לחם, ממש לחם, עם שמרים והכל, שיוצא מאוד טעים ומתקתק
  • כמובן עוגת גזר
  • מאפינים מלוחים, עם גזר וקמח תירס
עכשיו אנסה כמה מהדברים שהצעתם.
ואני מקפיאה, תמיד מקפיאה, כי זה כמויות - אין בעיה להקפיא.

אם מישהו רוצה מתכון מאלו שאמרתי אני אכתוב...

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי באופן_לייט* » 28 יולי 2009, 14:54

לא אוהבת לקלקל בדרך כלל, אבל מה שנשאר משאריות של גזר שהוציאו ממנו את המיץ... זה נסורת... לא הייתי בונה על איזהשהוא ערך תזונתי..הערך היחידי לשימוש חוזר בו זה השקטת המצפון... או משהו כמו "איזה גדולה אני... איך אני יודעת לנצל ולמחזר כל דבר.".tilted

כאמור במסחטה הביתי שלי הגזר ממש לא יוצא נסורת (הלוואי) ובכל מקרה לא ברורה לי טענת ה"אין ערך תזונתי" יש בו תאית ויש בו הרבה ... גזר :-)

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי ג'ינ_ג'ית* » 21 אפריל 2009, 18:19

אם בשאריות עסקינן, אז אלו מבינינו שעוד מכינות שניצלים עם כל הטקס - אז כשנשאר מעט קמח/ פירורי לחם/ ביצה מכל הבלילות - אפשר לערבב הכל, להוסיף פטרוזיליה קצוצה או כל ירוק אחר - בנדיבות, בצל קצוץ ולמחבת עם מעט שמן על אש קטנה ומכסה. אחרי כמה דקות הופכים ושוב מכסים. יוצאת פשטידה מעולה שניתן לאכול גם למחרת (תכלס' כשיש שניצל בצלחת אין מקום באותו הרגע לחביתה או פשטידה).

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי לוטם_מרווני* » 21 אפריל 2009, 16:14

לא אוהבת לקלקל בדרך כלל, אבל מה שנשאר משאריות של גזר שהוציאו ממנו את המיץ... זה נסורת...
או מתכון נגד שלשול. זה עושה עצירות מטורפת...

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי קן_לציפור* » 21 אפריל 2009, 15:57

לא אוהבת לקלקל בדרך כלל, אבל מה שנשאר משאריות של גזר שהוציאו ממנו את המיץ... זה נסורת...
מסכימה. מעולה לקומפוסט

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי שוות_נפש* » 21 אפריל 2009, 15:36

לא חשבתי שאכנס לדף שנושא כותרת כזאת... איזה הפתעות יש בחיים :-)
לא אוהבת לקלקל בדרך כלל, אבל מה שנשאר משאריות של גזר שהוציאו ממנו את המיץ... זה נסורת... לא הייתי בונה על איזהשהוא ערך תזונתי..הערך היחידי לשימוש חוזר בו זה השקטת המצפון... או משהו כמו "איזה גדולה אני... איך אני יודעת לנצל ולמחזר כל דבר.".:-/

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי פלוני_אלמונית* » 13 אפריל 2009, 20:02

קליפות תפוזים:
אפשר לגרד אותם ולהקפיא, מצויין להוסיף לכל בצק כמו שק"מ, עוגיות חמאה או כאלו, מבשם את העוגיות ומשדרג.
אני הוספתי לבצק אזני המן על דעת עצמי ועד היום מהללים אותם כבצק המן הכי טעימים

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי ירח_לבן* » 13 אפריל 2009, 13:35

_ולגבי קליפות תפוזים (ושאר הדרים) -
אפשר לבשל אותן קצת ואז המים שיוצאים הם אחלה חומר ניקוי כללי - ריצפות, אסלות, ומה שרוצים. גם מנקה וגם מחטא קלות_
כמה זמן מי הדרים כאלו מחזיקים מעמד? במקרר? בחוץ?

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי טרה_רוסה* » 09 מרץ 2009, 09:25

במים מאידוי/בישול של ירקות
אני משתמשת למרק.

אנ זורקת רק מים של הארטישוק ומים של הסלק (כי מבשלת אותם ככה, עם הבוץ, ואחרי הבישול מקלפת.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי ירח_לבן* » 09 מרץ 2009, 08:32

עוד פטנט לשאריות:
במים מאידוי/בישול של ירקות אפשר להשתמש להכנת אורז או קוסקוס אינסטנט, או כל בישול שסופח מים.
אם זה מים של סלק אז יוצא אורז ורוד שזה ממש להיט.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי באופן_לייט* » 09 מרץ 2009, 00:22

וגם אני חושבת שלא נחוץ דף נפרד לגזר אלא אפשר לכל ה"שאריות"
הילדים גדלו ונהיו לי גם המון שאריות של עגבניות
אתו יודעות איך זה, אני פורסת / חותכת עגבניה לצלחת ירקות אבל בדיוק היום אוכלים "רק מלפפון" או "רק" אחר .
זרקתי זרקתי זרקתי עד שעלה בדעתי שחבל לגמרי
אני מקפיאה את העגבניות החתוכות שלא נגעו בהן (לא, לא הפסקתי לקוות) ואת העגבניות שהתישנו במקרר - יש להן קטופסה משלהן ופעם בכמה זמן הן הבסיס לרוטב עגבניות (לפסט, לפיצה)
יום אחד נחה עלי רוח הקודש והכנתי ירקות ממולאים כמובן שנשאר הרבה "עודף" - ראשי הפלפלים ותוך העגבניות - קצצתי והקפאתי אותם יחד והנה "בסיס לשקשוקה" ליום שבו יהיה חשק לאכול כזו.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי מירב_ב* » 02 נובמבר 2007, 15:42

זה כל כך קל, שזה מגוחך... זה מתכון של ויקטוריה בוטנקו עם קצת שינויים שלי.

אני לא מכירה מתכונים של ויקטוריה בוטנקו כמעט בכלל, אבל באורח לא מוסבר, הגעתי למתכון דומה של דלעת וצימוקים. אני משטחת את התערובת בתבנית מלבנית ולאחר חצי ייבוש, אני חותכת לריבועי "בראוניז".
גיליתי רק שהדלעת חייבת במקור להיות טעימה, ואז העוגיות הנאות נהדרות.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי אמא_של_יונת* » 18 אוקטובר 2007, 14:17

שאריות גזר - עוד שימושים:
  • ללביבות ירקות, יחד עם קישוא, תפוח אדמה, כרובית, בטטה, בצל - מה שיש בבית ומה שאוהבים. אצלי בדרך כלל עם קישוא ותפוח אדמה. יוצא טעים מאוד.
  • לסלט ירקות.
  • לסלט כרוב במיונז.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי נטע* » 18 אוקטובר 2007, 11:20

קליפות תפוזים מסוכרות!
יש כאן ברחבי האתר איפשהו מתכון, ואם לא, אחשוף את שלי.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי ורדי_תיק* » 18 אוקטובר 2007, 07:41

הסבתא הטריפוליטאית של בן זוגי מייבשת בשמש קליפות תפוזים טוחנת אותם לאבקה ומוסיפה ללחם, לחמניות, עוגות וכו
'

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 17 אוקטובר 2007, 23:35

קרוטונית, מה כל כך מעובד בחטיף שלך בדיוק?
סתם הרבה עבודה :-) ואני חשבתי על חומוס מבושל בכלל.
אולי תנסי ותשלחי לי (עד שיגיע לארץ זה ינבוט שוב בדרך, וכך נרוויח כפליים).

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי או_לי* » 17 אוקטובר 2007, 23:30

לברר איפה בסביבה שלכם יש צבים וארנבים. (פינת ליטוף, אפשר לשאול וטרינר שכונתי).
ציפורים אוכלות גזר?

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי ניצן_אמ* » 17 אוקטובר 2007, 23:25

אני רק מדגישה את העניין הזה: יוצא מ-עו-לה.
לדעתי יותר טעים משוקולד-צ'יפס.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי ניצן_אמ* » 17 אוקטובר 2007, 23:23

עוגיות שוקולד צ'יפס מדלעת וצימוקים?!
זה כל כך קל, שזה מגוחך... זה מתכון של ויקטוריה בוטנקו עם קצת שינויים שלי.
מכניסים דלורית אחת טריה בלי קליפה למעבד מזון ומכסחים למרקם חלק ככל האפשר (אם קשה ונשאר מאד פירורי, מוסיפים מעט מיץ סחוט מתפוז אחד)
בנפרד מכסחים או באותו מעבד מזון או עם בלנדר מוט בערך כוס צימוקים שהושרו במעט מים, עם המים שלהם או עם עוד מיץ תפוזים. זה הממתיק שלנו. אפשר להוסיף 2-3 כפות סירופ אגאבה, או 2 תמרים מיובשים או כל ממתיק טבעי ונא אחר.
מערבבים הכל יחד וזורקים פנימה עוד צימוקים ברוחב יד. אלה ה"צ'יפס"
עכשיו יוצרים תלוליות על מגש (אני עושה עם כף גלידה) ונותנים להם "צ'פחה" שישתטחו קצת (הם צריכים להשאר שמנמנים, אבל פחוסים. משהו כמו 2-2.5 ס"מ)
שמים במייבש מזון, או בשמש מכוסה כנגד חרקים, או בתנור (ר"ל) על החום הכי נמוך. עד שמגיע למרקם שמחזיק את עצמו. במייבש זה לקח לילה.

בקיצור: דלעת בבלנדר, עם צימוקים מכוסחים, צימוקים שלמים וקצת אגאבה, ולייבש. זהו. יוצא מעולה.

עוד רעיון לגזר - לכסח עם פשתן, קצת מים ולייבש. נשמע כמו אחלה קרקרים.

אפשר לבשל אותן קצת ואז המים שיוצאים הם אחלה חומר ניקוי כללי - ריצפות, אסלות, ומה שרוצים. גם מנקה וגם מחטא קלות
אורי, אחלה רעיון!!!! תודה!

רעיון לחטיף מאוד מעובד לשם שינוי
קרוטונית, מה כל כך מעובד בחטיף שלך בדיוק? אני הולכת לנסות את זה עם חומוס מונבט. נשמע ממש טעים.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי ריש_גלית* » 17 אוקטובר 2007, 21:56

_בטח משתמשת!
קיבלתי אותה בנובמבר שעבר ליומולדת וכבר הכנתי איזה 6 פעמים (ובמילים שש פעמים) מיץ גזר_
טוב, נרגעתי. המכונה שלי, אגב, אחרי שעברה ארבע ידיים (אני הייתי היד השנייה והרביעית) עברה בסוף לגור ביאכטה! איזה כיף לה, לא?

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי באופן_לייט* » 17 אוקטובר 2007, 21:48

והכי שאלתי את עצמי: מה, היא באמת משתמשת במכונת-מיץ-גזר שלה?!
בטח משתמשת!
קיבלתי אותה בנובמבר שעבר ליומולדת וכבר הכנתי איזה 6 פעמים (ובמילים שש פעמים) מיץ גזר :-D

וגם אני חושבת שלא נחוץ דף נפרד לגזר אלא אפשר לכל ה"שאריות"

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי סקר_נית* » 17 אוקטובר 2007, 21:34

איפה אני הייתי כשחילקו את כל ההשראה, סבלנות, מקוריות ושאר ירקות?
גמני שואלת... S-:

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 17 אוקטובר 2007, 21:30

אפשר גם לערבב עם טיפת קמח ומים, להשטיח ולרדד, ולהכין מעין צ'פאטי או טורטייה. לשמור במקפיא, לפני השימוש לפשיר קצת ולהניח (משני הצדדים) במחבת לוהט לרגע-שניים.

ורעיון מתחום אחר לגמרי: מפזרים על משטח ומייבשים קצת, נותנים לילדים כחומר צבעוני להדבקות :-P

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 17 אוקטובר 2007, 21:24

רעיון לחטיף מאוד מעובד לשם שינוי ;-)
מערבבים עם חומוס מבושל טחון גס וקצת כמון, פפריקה ומלח, יוצרים עיסה, מעבירים במטחנה כך שייווצרו "איטריות" דקיקות, חותכים אותן למקטעים של 2 ס"מ, קולים בתנור (או מייבשים בשמש) והנה חטיף חומוס מהסוג ההודי/תימני.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי ריש_גלית* » 17 אוקטובר 2007, 20:48

>אילה מתחרטת שנתנה את המסחטה שלה למרות שלא השתמשה בה כלל<
בדיוק מה שחשבתי כשקראתי את הדף הזה בהנאה ובקנאה. מה, אתם מכינים את כל הדברים הנאים תרתי-משמע האלה?
עוגיות שוקולד צ'יפס מדלעת וצימוקים?!
והכי שאלתי את עצמי: מה, היא באמת משתמשת במכונת-מיץ-גזר שלה?!
איפה אני הייתי כשחילקו את כל ההשראה, סבלנות, מקוריות ושאר ירקות?

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי אם_פי_3* » 17 אוקטובר 2007, 20:46

באין דף מה לעשות בשאריות עשב החיטה מהמיץ, כותבת כאן על תגלית של ההורים שלי:
את הקצף שנשאר להם בסוף, הם שמים באקווריום. זה עשה פלאים: גם המים נעשו צלולים להפליא, גם הדגים הרבה פחות חולים ומתים.
קסם, שמראה את פעולת המיץ בצורה ויזואלית ביותר (לא שזה ישכנע אותי לשתות מהדבר המגעיל הזה, ובטח שלא להכין אותו).

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי אורי_יורמן* » 17 אוקטובר 2007, 20:30

אינטואיטיבית נשמע לי כמו אחלה חומר מוצק לתחתית של עוגה בריאה.

ולגבי קליפות תפוזים (ושאר הדרים) -
אפשר לבשל אותן קצת ואז המים שיוצאים הם אחלה חומר ניקוי כללי - ריצפות, אסלות, ומה שרוצים. גם מנקה וגם מחטא קלות

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי תזמורת_הים* » 17 אוקטובר 2007, 20:04

המתכון בספר בישול של אמא שלי. יכולה לחפש לך ולשלוח לך במייל מפאת זכויות יוצרים :-)
אהבתי את כל הרעיונות האחרים שנתנו לך.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי אילה_א* » 17 אוקטובר 2007, 19:36

בטוח שצריך דף רק לגזר?
אפשר להוסיף את השאריות לרוטב בולונז . וגם לרוטבים אחרים.
לערבב עם בשר טחון לקציצות להוסיף לאורז או לקינואה (אני מוסיפה גזר וקישוא) אפשר לנסות גם לפתיתים .

לגבי קליפות תפוזים אפשר להכין מיץ מתפוז שלם הוא יוצא קצת אחר אבל מאוד טעים ומיוחד .
אפשר למחזר בשיטתקומפוסט במרפסת בעיר
>אילה מתחרטת שנתנה את המסחטה שלה למרות שלא השתמשה בה כלל<

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי זיו* » 17 אוקטובר 2007, 16:19

בספר" תזונה בריאה וטעימה " יש מתכון לרוטב פיצה ללא עגבניות:
2 כוסות "בשר" גזר וסלק
1 קישוא
1 בצל ירוק
1 עלה מנגולד שטוף במים רותחים/ עלים מ2 גבעולי סלרי
1 שן שום כתושה
לתיבול- פלפל שחור טחון טרי, מלח ים טבעי,תבלינים ירוקים: אורגנו, ריחן, מיורן, פטרוזיליה,קורנית....
1 כף שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים או אורז
שמים כל החומרים יחדבמעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.יוצקים מעל הבצק של הפיצה.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי ציפ_ציף* » 17 אוקטובר 2007, 15:48

קליפות תפוזים - אפשר לעשות קליפות מסוכרות,חבל"ז!
(אפשר לשדרג בציפוי שוקולד,מושחת וטעים)

אין לי מתכון, אבל בטח תבוא תיכף איזה שפית (או שף) ויעניקו לנו מתכון ששווה.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי ניצן_אמ* » 17 אוקטובר 2007, 15:08

ברוב הפשטידות יש עודף מים, ומוסיפים קמח כדי "שיקח" את המים. |Y|
הנה הזדמנות להפחית עמילנים. גזר במקום עמילן. לא יכול להיות יותר טוב...
(אני הולכת לטעום עכשיו את עוגיות השוקולד-צ'יפס הנאות שלי (האמת היא שהן דלעת-צימוקים במייבש מזון))
ואני תוהה מה עוד אפשר לעשות עם קליפות תפוזים חוץ מריבה וקומפוסט?

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי תבשיל_קדרה* » 17 אוקטובר 2007, 13:21

השאלה אם זזה מתאים בפשטידה ,כי זה לגמרי יבש-הוצאנו לו את המיץ, לא?
ברוב הפשטידות יש עודף מים, ומוסיפים קמח כדי "שיקח" את המים.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי פלוני_אלמונית* » 17 אוקטובר 2007, 12:17

אז עכשיו עוד תהייה
אפשר לשמור את זה? במקרר? במקפיא? או שצריך לתכנן - אם אני שותה מיץ גזר אני מכינה גם A B C

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי מישהי* » 17 אוקטובר 2007, 12:10

אפשר להוסיף לבצק של לחם, לעדשים, לקציצות.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי פלוני_אלמונית* » 17 אוקטובר 2007, 11:24

כי זה לגמרי יבש-הוצאנו לו את המיץ, לא?
אם המסחטה שלך מעולה אז זה נכון אבל לאמיתו של דבר ברוב הביתיות לא זה המצב (כלומר לא יבש)

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי ציפ_ציף* » 17 אוקטובר 2007, 09:41

השאלה אם זזה מתאים בפשטידה ,כי זה לגמרי יבש-הוצאנו לו את המיץ, לא?
לדעתי לא דף זמני,
גם אני תוהה כל פעם שזורקים את מה שנשאר ,אם היה אפשר לעשות עם זה משהו טוב.

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי with_passion* » 17 אוקטובר 2007, 07:56

הולך יופי בפת-שמש (בדף מאפים נאים) ועוד יותר יופי ב-קציצות שמש (גם בעמוד)

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי תזמורת_הים* » 16 אוקטובר 2007, 23:32

אפשר לשים בפשטידה (לאמא שלי יש מתכון מצוין לפשטידת גזר וכרישה, למשל). וכמובן להוסיף לסתם סלט ירקות/חסה.
דף_ זמני, התכוונת :-)

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ

על ידי באופן_לייט* » 16 אוקטובר 2007, 23:19

טוב, עולה סוגיה של ניצול משאבים :-)
סוחטים /טוחנים מיץ גזר
נשארים הרבה "פרורי" גזר
מה אתן עושות בהם?
בהתחלה זרקתי (לאין קומפוסטר)
אח"כ גיליתי מתכון לעוגת גזר מעולה
הכנתי גם קינוח של ילדות (גזר + מיץ תפוז+ צימוקים)
ואפילו הכנסתי ל"מרק כתום"
אבל לא בא לי להכין כל הזמן קינוחים ודיברי מתיקה
אולי יש רעיונות נוספים ?

חזרה למעלה