על ידי בשמת_א* » 11 נובמבר 2006, 16:05
כשאכלתי את כל זה, הרגשתי טוב
היית ילדה, והיה בית אוהב ושמח.
הנזקים מתחילים להופיע בהצטברות.
בילדותי, שהיתה לפני 40 שנה, היו עוף בתנור ועוף במרק, קציצות במחבת וקציצות במיץ עגבניות, צלי בשר, בשר בחמין.
החמין שאמא שלי למדה מחמותה: תפוחי אדמה, שעועית לבנה, בשר, קצת גריסים, ו"קוגלה", שאמא שלי היתה עושה מתערובת של קמח ושמן ואני לא יודעת מה עוד.
אחרי שנים גילינו שיש חמינדוס, אז אמא שלי מוסיפה גם כמה ביצים.
אולי בגיל 20 גיליתי שיש אנשים שאוכלים משהו שנקרא "קישקע", שנראה לי מגעיל בטירוף. אני מבינה שהקוגלה הוא בעצם המילוי, אבל אמא שלי וסבתא שלי שמו רק את הבצק הזה, שסוגר מלמעלה חלק מהסיר, וזה ותפוחי האדמה היו החלק הכי אהוב עלי בחמין.
בגיל 24 גיליתי שיש אנשים שממתיקים את החמין שלהם, ומוסיפים זוועות (-; כמו דבש, שזיפים וכדומה.
אני חושבת שחמין של אמא שלי טעים מאוד. היא היתה עושה אותו כנראה פעם בשנה. עכשיו אולי פעם בשנתיים...
בגיל 24 גיליתי שיש אנשים שאוכלים חמין
כל שישי שבת. כל יום שישי. כל יום שבת. אלה גם אנשים שבמשך שאר השבוע אוכלים חמישה ימים עוף מכובס. גם את זה לא הבנתי, עד שתפסתי שמבשלים שם את העוף כמה שעות. אמא שלי מבשלת מרק עוף שעה אחרי הרתיחה. וגם אני. לדעתי היא למדה איך להכין מחמותה (כשאמא שלי ברחה מהבית לגור עם אבא שלי בבית אמו, היא לא ידעה אפילו לבשל קקאו או לעשות חביתה. סבתא שלי לימדה אותה הכל, והכישרון הטבעי שלה והיכולת ללמוד מספרי בישול עשו את היתר).
שניצל היה לדעתי משהו מאוחר.
פירה עם ובלי בצל מטוגן (לא אהבתי פירה בלי כלום, עד ההריון של בתי!). הכי הרבה אכלנו תפוחי אדמה.
תפוחי אדמה בקוביות. אטריות היו רק למרק העוף. ספגטי אכלנו לעתים רחוקות. אורז, לבן כמובן, גם כן לא לעתים קרובות.
מרק עוף. מרק ירקות. מרק עדשים. מרק אפונה.
קישואים במיץ עגבניות. כרוב במיץ עגבניות. שעועית ירוקה לא במיץ עגבניות. חצילים מטוגנים. סלט חצילים. פלפל ממולא.
והמעדנים הכי אהובים עלי:
- לביבות. 1 לבן + 1 ביצה + 2 כפות סוכר + 5 כפות קמח, טורפים, מטגנים במחבת לביבות קטנות. מממממממממממממממממממ
- כיסונים. בעיקר ממולאים פירה עם בצל מטוגן. אולי אקח את הילדים לעשות עם אחותי מבצע של 4 בצקים (נדמה לי ששתים וחצי כוסות קמח אבל לגבי כמות הקמח צריך לבדוק במתכון. חצי כוס מים. ביצה. טורפים ואז לשים ולשים ולשים ולשים ממשהו פירורי לכדור בצק גמיש ומעולה. כל בצק מחלקים ל-4 חלקים, בכל נאגלה כזאת מרדדים בצק ל-25 כיסונים, אחותי אלופה בלרדד בצק מלבני מושלם. אני אלופה בללוש את הבצק, שדורש המון כוח בידיים וסבלנות, והאחרים עוזרים למלא, לקפל, להדק, לבשל ולהוציא).
שקדי מרק מהבצק של הכיסונים. כמו כיסונים, 4 חלקים, כל חלק לרדד ליריעה. כל יריעה לחתוך לשורות שורות. כל שורה לפיסות פיסות. כל קבוצה לשמן עמוק. הילדים מתים על זה. אחותי תשמח לקבל מתנה צנצנת (או שתיים או שלוש או את הכל) משקדי המרק.
- חביתיות. בעיקר ממולאות, כן, ניחשתם, פירה עם בצל מטוגן. טוב, גם עם ריבה אני אוהבת.
העוף מהמרק בהחלט היה יותר טעים עם כיסונים או חביתיות. בהחלט. גם הקציצות.
אגב, רק בגיל עשרים ומשהו גיליתי שיש דבר כזה "תוספות". כלומר, שה"בשר" (משהו שהיה חי והרגו אותו, לא משנה מאיזו עדה) הוא כאילו "הארוחה", ו"לידו" אוכלים "תוספות", נגיד תפוחי אדמה וסלט.
כמה מוזר.
אני חושבת שבמשפחה שלי העוף והפירה היו מין שני חלקים של הארוחה, שווי ערך.
ואם כבר, אז מבחינתי הפירה וה, נגיד, קישואים או סלט ירקות או שניהם - זאת הארוחה. והעוף או הבשר הם מה שצריך לאכול גם כן...
אחותי ואני היינו נגיד חותכות את הקציצה ומטביעות כל חתיכה בפירה. אי אפשר לאכול קציצה בלי גיבוי של פירה. סידרנו ככה שיספיק בדיוק, או שלוקחים עוד פירה. אני חושבת שרק לקראת סוף שנות השלושים שלי נעשיתי מסוגלת לאכול איזה בשר "עירום" בלי להחביא אותו.
כשיצאו לאור הספרים של רות סירקיס, אמא שלי מייד קנתה והתחילה לבשל דברים חדשים. עוף ברוטב תפוזים, ועוד.
אבל זה כבר מאוחר.
ארוחת בוקר וארוחת ערב: קקאו, ביצה רכה או קשה או רכה-קשה או חביתה או ביצייה, ירקות חתוכים, לחם במרגרינה (כן, אז האמינו במרגרינה), גבינה לבנה 9%, זיתים.
אהבתי דייסת סולת. שתי כפות סולת, חצי כוס מים, חלב ברתיחה. שכחתי כמה סוכר.
בקקאו היו 2 כפיות סוכר.
לבן היינו אוכלות עם סוכר. לא ממש אהבתי. שמנת רק אמא שלי אכלה. אחותי ואני תיעבנו שמנת.
שתינו חלב לפעמים.
כל כך הרבה דברים לא הכרנו בילדותי: לא הכרנו מוג'דרה, לא הכרנו לבנה, לא הכרנו אוכל סיני (עד שאמא שלי למדה משהו סיני כשגרנו בדנמרק, וגם עוף בקארי מהשכנים ההודים. אם כי בדנמרק שכחו לשלוח לאבא שלי את המילגה במשך כמה חודשים, והתקיימנו בעיקר משלושת עצי התפוחים שבחצר, ובשר חזיר, שהוא הכי זול שם. רסק תפוחים, עוגת תפוחים, תפוחים חיים, תפוחים בקינמון אפויים בתנור, תפוחים לארוחות בוקר, עשר, צהריים, ארבע וערב... תפוחים ירוקים מעולים, אגב).
טוב, די, נעשיתי רעבה. הולכת לחפש משהו...
[u]כשאכלתי את כל זה, הרגשתי טוב[/u]
היית ילדה, והיה בית אוהב ושמח.
הנזקים מתחילים להופיע בהצטברות.
בילדותי, שהיתה לפני 40 שנה, היו עוף בתנור ועוף במרק, קציצות במחבת וקציצות במיץ עגבניות, צלי בשר, בשר בחמין.
החמין שאמא שלי למדה מחמותה: תפוחי אדמה, שעועית לבנה, בשר, קצת גריסים, ו"קוגלה", שאמא שלי היתה עושה מתערובת של קמח ושמן ואני לא יודעת מה עוד.
אחרי שנים גילינו שיש חמינדוס, אז אמא שלי מוסיפה גם כמה ביצים.
אולי בגיל 20 גיליתי שיש אנשים שאוכלים משהו שנקרא "קישקע", שנראה לי מגעיל בטירוף. אני מבינה שהקוגלה הוא בעצם המילוי, אבל אמא שלי וסבתא שלי שמו רק את הבצק הזה, שסוגר מלמעלה חלק מהסיר, וזה ותפוחי האדמה היו החלק הכי אהוב עלי בחמין.
בגיל 24 גיליתי שיש אנשים שממתיקים את החמין שלהם, ומוסיפים זוועות (-; כמו דבש, שזיפים וכדומה.
אני חושבת שחמין של אמא שלי טעים מאוד. היא היתה עושה אותו כנראה פעם בשנה. עכשיו אולי פעם בשנתיים...
בגיל 24 גיליתי שיש אנשים שאוכלים חמין [b]כל שישי שבת[/b]. כל יום שישי. כל יום שבת. אלה גם אנשים שבמשך שאר השבוע אוכלים חמישה ימים עוף מכובס. גם את זה לא הבנתי, עד שתפסתי שמבשלים שם את העוף כמה שעות. אמא שלי מבשלת מרק עוף שעה אחרי הרתיחה. וגם אני. לדעתי היא למדה איך להכין מחמותה (כשאמא שלי ברחה מהבית לגור עם אבא שלי בבית אמו, היא לא ידעה אפילו לבשל קקאו או לעשות חביתה. סבתא שלי לימדה אותה הכל, והכישרון הטבעי שלה והיכולת ללמוד מספרי בישול עשו את היתר).
שניצל היה לדעתי משהו מאוחר.
פירה עם ובלי בצל מטוגן (לא אהבתי פירה בלי כלום, עד ההריון של בתי!). הכי הרבה אכלנו תפוחי אדמה.
תפוחי אדמה בקוביות. אטריות היו רק למרק העוף. ספגטי אכלנו לעתים רחוקות. אורז, לבן כמובן, גם כן לא לעתים קרובות.
מרק עוף. מרק ירקות. מרק עדשים. מרק אפונה.
קישואים במיץ עגבניות. כרוב במיץ עגבניות. שעועית ירוקה לא במיץ עגבניות. חצילים מטוגנים. סלט חצילים. פלפל ממולא.
והמעדנים הכי אהובים עלי:
[list]
[*] לביבות. 1 לבן + 1 ביצה + 2 כפות סוכר + 5 כפות קמח, טורפים, מטגנים במחבת לביבות קטנות. מממממממממממממממממממ
[*] כיסונים. בעיקר ממולאים פירה עם בצל מטוגן. אולי אקח את הילדים לעשות עם אחותי מבצע של 4 בצקים (נדמה לי ששתים וחצי כוסות קמח אבל לגבי כמות הקמח צריך לבדוק במתכון. חצי כוס מים. ביצה. טורפים ואז לשים ולשים ולשים ולשים ממשהו פירורי לכדור בצק גמיש ומעולה. כל בצק מחלקים ל-4 חלקים, בכל נאגלה כזאת מרדדים בצק ל-25 כיסונים, אחותי אלופה בלרדד בצק מלבני מושלם. אני אלופה בללוש את הבצק, שדורש המון כוח בידיים וסבלנות, והאחרים עוזרים למלא, לקפל, להדק, לבשל ולהוציא).
[/list]
שקדי מרק מהבצק של הכיסונים. כמו כיסונים, 4 חלקים, כל חלק לרדד ליריעה. כל יריעה לחתוך לשורות שורות. כל שורה לפיסות פיסות. כל קבוצה לשמן עמוק. הילדים מתים על זה. אחותי תשמח לקבל מתנה צנצנת (או שתיים או שלוש או את הכל) משקדי המרק.
[list]
[*] חביתיות. בעיקר ממולאות, כן, ניחשתם, פירה עם בצל מטוגן. טוב, גם עם ריבה אני אוהבת.
[/list]
העוף מהמרק בהחלט היה יותר טעים עם כיסונים או חביתיות. בהחלט. גם הקציצות.
אגב, רק בגיל עשרים ומשהו גיליתי שיש דבר כזה "תוספות". כלומר, שה"בשר" (משהו שהיה חי והרגו אותו, לא משנה מאיזו עדה) הוא כאילו "הארוחה", ו"לידו" אוכלים "תוספות", נגיד תפוחי אדמה וסלט.
כמה מוזר.
אני חושבת שבמשפחה שלי העוף והפירה היו מין שני חלקים של הארוחה, שווי ערך.
ואם כבר, אז מבחינתי הפירה וה, נגיד, קישואים או סלט ירקות או שניהם - זאת הארוחה. והעוף או הבשר הם מה שצריך לאכול גם כן...
אחותי ואני היינו נגיד חותכות את הקציצה ומטביעות כל חתיכה בפירה. אי אפשר לאכול קציצה בלי גיבוי של פירה. סידרנו ככה שיספיק בדיוק, או שלוקחים עוד פירה. אני חושבת שרק לקראת סוף שנות השלושים שלי נעשיתי מסוגלת לאכול איזה בשר "עירום" בלי להחביא אותו.
כשיצאו לאור הספרים של רות סירקיס, אמא שלי מייד קנתה והתחילה לבשל דברים חדשים. עוף ברוטב תפוזים, ועוד.
אבל זה כבר מאוחר.
ארוחת בוקר וארוחת ערב: קקאו, ביצה רכה או קשה או רכה-קשה או חביתה או ביצייה, ירקות חתוכים, לחם במרגרינה (כן, אז האמינו במרגרינה), גבינה לבנה 9%, זיתים.
אהבתי דייסת סולת. שתי כפות סולת, חצי כוס מים, חלב ברתיחה. שכחתי כמה סוכר.
בקקאו היו 2 כפיות סוכר.
לבן היינו אוכלות עם סוכר. לא ממש אהבתי. שמנת רק אמא שלי אכלה. אחותי ואני תיעבנו שמנת.
שתינו חלב לפעמים.
כל כך הרבה דברים לא הכרנו בילדותי: לא הכרנו מוג'דרה, לא הכרנו לבנה, לא הכרנו אוכל סיני (עד שאמא שלי למדה משהו סיני כשגרנו בדנמרק, וגם עוף בקארי מהשכנים ההודים. אם כי בדנמרק שכחו לשלוח לאבא שלי את המילגה במשך כמה חודשים, והתקיימנו בעיקר משלושת עצי התפוחים שבחצר, ובשר חזיר, שהוא הכי זול שם. רסק תפוחים, עוגת תפוחים, תפוחים חיים, תפוחים בקינמון אפויים בתנור, תפוחים לארוחות בוקר, עשר, צהריים, ארבע וערב... תפוחים ירוקים מעולים, אגב).
טוב, די, נעשיתי רעבה. הולכת לחפש משהו...