התינוק שדומה לו לחלוטין במבנה הגוף ובמשקל ישקול קרוב ל 4 ק"ג בלידה
אני מתה על נימת הוודאות שבמשפט הזה.
אני בטוחה שזה מה שאמרו לך - התינוק ישקול 4 ק"ג. כאילו הרגע שמו אותו על המאזניים וראו.
נו, באמת.
הערכת משקל היא רק הערכה. והערכה על פי אולטרסאונד - לא במיוחד מדויקת. בהערכה כזאת יש סיכוי לטעות של 10% (כמעט חצי קילו!) לכאן או לכאן.
יש לי פחד מטורף מזריקות, התערבויות וניתוחים אבל הפחידו אותי מספיק כדי שאסכים ללכת לבית חולים למען שלוות נפשם של מלווי
אה, ככה זה הולך? הלכו והלחיצו אותך על כל הפרמטרים האפשריים, כי את הרי היולדת, ושלוות
נפשך בכלל לא חשובה פה - העיקר שהמלווים שלך יהיו רגועים
<כועסת>
תראי, יש מה לעשות.
יונת צודקת בכל הנוגע לדולה - אם את מתחברת לקונספט ואם את מוצאת דולה שאת מרגישה טוב אתה.
בנוסף, אני ממליצה לך ללכת להכנה ללידה בשיטת קיי
http://www.kayguide.com/ או
היפנובירתינג .
למה? כי כרגע, את עמוסה פחדים, גם אינהרנטיים שלך (מפני התערבויות וכו') וגם כאלה שהמטפלים בך, ברכה על ראשם, דחפו לך בלי חשבון.
פחד מכווץ אותנו, ומגביר כאב (בכל סיטואציה שהיא)
אם תוכלי למצוא דרך יעילה להעיף כמה מהפחדים מהשטח, ולרכך את האחרים, זה מאוד מאוד יעזור לך.
אני עשיתי הכנה ללידה בשיטה דומה לשתי אלה שהזכרתי (קראו לזה Calm Birth וזה מה שהיה זמין במקום שאני גרה בו), ומצאתי אותה שיטה יעילה מאוד. היא הקלה עלי להרגיש טוב מאוד בששת השעות הראשונות ללידה, הייתי במצב מדיטטיבי ובקושי הרגשתי את הצירים. כשעברתי למרכז הלידה פג קצת מהאפקט, והצירים האחרונים של השלב הראשון היו חזקים וקשים, אבל בשום אופן לא מייסרים (זה היה פשוט מאמץ גדול של הגוף, מלווה צורך עז לזוז ולהיות בתנוחות ספציפיות - למשל לעמוד על הברכיים ולמתוח רגל אחת אחורה, ואז רגל שניה).
צירי הלחץ לא כאבו לי בכלל
. הם פשוט סחטו את הגוף בעוצמה שחייבה אותי לצרוח (כי כל האויר נסחט ממני), זו היתה תחושה חזקה מאוד, אבל לא כואבת בכלל.
ויציאת הראש - נו... זה כן כאב. כי כן היו לי כמה פחדים סמויים שלא הצלחתי לעבוד עליהם מראש ולשחרר אותם. אז הנרתיק שלי היה מכווץ, וזו, לדעתי, הסיבה היחידה שנקרעתי - כי לא הצלחתי לשחרר ולהרפות את הנרתיק.
שום קשר לגודל התינוק!! (שנולד, דרך אגב, 3.250 ק"ג. משקל יפה אבל ממש לא "גדול".
מה אני רוצה להגיד לך? שיש איזו אמונה טפלה בקרב רופאים שאם התינוק גדול זה כואב יותר, ושאם התינוק גדול יש יותר סיכוי לקרע. לדעתי זה פשוט שטויות, ולא נראה לי שזה עובד במבחן המציאות (תשאלי אותם, אם בא לך, אם הדעה הזאת מבוססת מחקרים. אני בספק). בכלל, תשאלי אותם על כל דבר שהם אומרים לך "האם זה מבוסס מחקרים"....
לדעתי, גם קרע (או היעדרו) וגם מידת הכאב (או היעדרו
) מושפעים מהמון גורמים.
אחד הגורמים עשוי להיות גודל התינוק.
עוד גורם יכול להיות תנוחת התינוק
ועוד גורם חשוב מאוד הוא היכולת שלך להרגיש בטוחה ורפויה ומשוחררת במהלך הלידה.
היכולת הזאת תלויה גם בך, אבל גם הרבה בסביבה שאת נמצאת בה. אני כותבת את זה כדי שלא תקחי חלילה את דברי למחוזות רגשי האשם - נקרעתי בלידה אז סימן שפישלתי בלהרפות... זה לא הוגן. את יולדת בישראל (שזה כבר סביבה מלחיצה ולא תומכת, בלשון המעטה), בבית חולים (שיש לך פחדים אינהרנטיים ממנו), ועל כל אלה את "נהנית" משירותם של אנשי רפואה ספציפיים שלא יודעים לתמוך בך, ברמה הרגשית והמנטלית.
בלעעכס.
אז איך אפשר לפצות ולקזז את ההשפעות של סביבה כזאת?
א. למצוא מלווה או מלווים שבנוכחותם ובעזרה הפרקטית יכולים למסך ולרכך את ההשפעות השליליות, ולעזור ביצירת "בועה" בטוחה ומוגנת. (קרי, דולה)
ב. למצוא טכניקה מנטלית שתעזור לך לעשות את אותו הדבר. המוח שלך הוא בעל עוצמה אדירה! והוא זה שיותר מכל משפיע על חוויית הכאב. לא הגוף. אם תוכלי לגלות איך לעבוד אתו, זה יעזור. היפנובירתינג ושיטת קיי פותחו במיוחד ככלי ללידות, אבל גם דמיון מודרך או כל מהפנט טוב יכול לעזור.