על ידי טרוש_קה* » 26 אוקטובר 2011, 15:56
עדינה- את מאכילה את כף השאור הזאת אפילו בשלוש כוסות קמח לדוגמה? הכף הקטנה מתמודדת עם זה? וכמה זמן את נותנת לתערובת הזאת לנוח לפני שאת משתמשת בה לאפיית הלחם? האם 12 שעות זאת הנוסחה?
עד עכשיו תמיד הייתה לי כמות של 2 כוסות שאור במקרר, וכל פעם הכנתי כיכר אחת בלבד של לחם, תוך שימוש במחצית מהשאור והזנתו בכוס קמח אחת במקום. עכשיו רציתי לתת שאור לשתי שכנות שביקשו, אז הבוקר הכפלתי את גודלו של השאור בהוספת שתי כוסות קמח, והלילה אתן לכל אחת מהן כוס שאור שיוכלו לגדל. מהנותר אוציא עוד כוס בשבילי לכיכר, ואזין את מה שנותר כרגיל, בכוס קמח אחת ומים. בקיצור, דורש קצת חשבון ותכנון מראש...
כשאני לוקחת שאור ישר מהמקרר, אחרי כמה ימים שלא השתמשתי, הוא עדיין עובד יפה גם בלי האכלה. אני מכינה בצק בלילה איתו (נגיד סביב 22:00) ואופה אותו בבוקר סביב 7:00-8:00. הלחם תופח עוד באפיה ומתבקע יפה גם, המרקם שלו קצת כבד אבל אפוי בהחלט, והטעם ממש לא חמוץ, אפילו מתקתק בגלל הדבש במתכון. היחס במתכון הוא של 3/4 כוס שאור ל-2 ו-2/3 כוס קמח, ויוצאת כיכר בגודל בינוני.
האמת שעד שהתחלתי בעניין הזה של השאור הוא נראה לי ממש מסובך, וגם עכשיו, אם אני מתחילה לקרוא יותר מידי אני מסתבכת כי באמת יש כל מיני שיטות וגישות. כמו שאמרת, הכי טוב להתנסות ולמצוא מה טוב לי. עכשיו כשמצאתי מתכון שעובד טוב, אני חוששת לנסות דברים אחרים. אפילו להוסיף אגוזים נראה לי מעשה אמיץ
אבל בכל זאת נראה לי שאתגבר על מחסום הכישלון האפשרי ואנסה לחדש.
מצ'רה
שאור זה אחד הנושאים המענינים בעולם.
הצלחת לגרום לי לחייך. גם לי יש נטייה להיכנס לתוך עניין שכרגע מעסיק אותי וממש לחקור כל פרט שקשור בו עד שאני הופכת לחצי מומחית. זה עוד לא קרה לי עם שאור, אבל כן עם דברים אחרים...
עדינה- את מאכילה את כף השאור הזאת אפילו בשלוש כוסות קמח לדוגמה? הכף הקטנה מתמודדת עם זה? וכמה זמן את נותנת לתערובת הזאת לנוח לפני שאת משתמשת בה לאפיית הלחם? האם 12 שעות זאת הנוסחה?
עד עכשיו תמיד הייתה לי כמות של 2 כוסות שאור במקרר, וכל פעם הכנתי כיכר אחת בלבד של לחם, תוך שימוש במחצית מהשאור והזנתו בכוס קמח אחת במקום. עכשיו רציתי לתת שאור לשתי שכנות שביקשו, אז הבוקר הכפלתי את גודלו של השאור בהוספת שתי כוסות קמח, והלילה אתן לכל אחת מהן כוס שאור שיוכלו לגדל. מהנותר אוציא עוד כוס בשבילי לכיכר, ואזין את מה שנותר כרגיל, בכוס קמח אחת ומים. בקיצור, דורש קצת חשבון ותכנון מראש...
כשאני לוקחת שאור ישר מהמקרר, אחרי כמה ימים שלא השתמשתי, הוא עדיין עובד יפה גם בלי האכלה. אני מכינה בצק בלילה איתו (נגיד סביב 22:00) ואופה אותו בבוקר סביב 7:00-8:00. הלחם תופח עוד באפיה ומתבקע יפה גם, המרקם שלו קצת כבד אבל אפוי בהחלט, והטעם ממש לא חמוץ, אפילו מתקתק בגלל הדבש במתכון. היחס במתכון הוא של 3/4 כוס שאור ל-2 ו-2/3 כוס קמח, ויוצאת כיכר בגודל בינוני.
האמת שעד שהתחלתי בעניין הזה של השאור הוא נראה לי ממש מסובך, וגם עכשיו, אם אני מתחילה לקרוא יותר מידי אני מסתבכת כי באמת יש כל מיני שיטות וגישות. כמו שאמרת, הכי טוב להתנסות ולמצוא מה טוב לי. עכשיו כשמצאתי מתכון שעובד טוב, אני חוששת לנסות דברים אחרים. אפילו להוסיף אגוזים נראה לי מעשה אמיץ :-) אבל בכל זאת נראה לי שאתגבר על מחסום הכישלון האפשרי ואנסה לחדש.
מצ'רה
[u]שאור זה אחד הנושאים המענינים בעולם.[/u]
הצלחת לגרום לי לחייך. גם לי יש נטייה להיכנס לתוך עניין שכרגע מעסיק אותי וממש לחקור כל פרט שקשור בו עד שאני הופכת לחצי מומחית. זה עוד לא קרה לי עם שאור, אבל כן עם דברים אחרים...