שלום לילדת המדבר
לפי התמונות
xwHoUc]בסרטון הזה jozI[/po] כך מכינים:
600 גרם אבקת אפיה
300 גרם מלח לימון
כפית שמן אתרי או בושם (כמו לבנדר, רוזמרין, ורד, אשכולית, וניל...)
כפית שמן שקדים
ו...מים בבקבוק ספריי (אם את רוצה פצצות צבעוניות, אפשר להוסיף צבע מאכל נוזלי)
כפפות לטקס
על הידיים!!
מסננים את האבקות הלבנות ביחד (ככה הן מתערבבות טוב) לתוך קערה גדולה.
עושים גומה ולתוכה מוזגים את השמנים, מכסים ומערבבים טוב טוב, עד שהכל אחיד, בלי גושים.
השלב הבא הוא להפעיל את התערובת.
מרגע שהיא מתערבבת במים, יש לך כמה דקות לעבוד איתה.
משפריצים מים עם השפריצר- כמה התזות - ומערבבים טוב טוב, בלי להתייאש...
בשלב מסוים, אולי חצי דקה ואולי דקה, התערובת תרגיש קצת "כבדה" יותר, כמו שלג יותר מאשר כמו אבקה.
כעת לוקחים חופן ולוחצים חזק באגרוף. פותחים ויש ביד גוש. מפילים אל הקערה ורואים אם הוא מתפורר בקלות מהנפילה...
אם הוא החזיק מעמד, אפשר לעבוד!
ממלאים תבנית בתערובת ודוחסים-מועכים-לוחצים אותה חזק אל תוך התבנית.
אפשר בתבניות שקונים בחנות למלאכת יד ואפשר גם גביעי יוגורט וכאלה...
ולמחרת מנערים-דופקים אותן החוצה מהתבנית/גביע.
או שכבר אחרי הדחיסה מוציאים בעדינות ומניחים על מגבת נייר להתקשות עד מחר...
בהצלחה!
צוויל