על ידי שמיכת_טלאים* » 21 יולי 2004, 23:28
האם מדע הרפואה יודע, או לומד, או מנסה ללמוד, להתמודד עם בעיות בתזונה הטבעית של העובר והתינוק ?
אני מכירה מישהי שבאמת לא היה לה די חלב ושניסתה
הכול - טיפול וליווי צמוד של יועצת הנקה מהטובות בארץ, שימוש בכל הגלקטוגוגים (מעוררי החלב) המוכרים והלא מוכרים, כול תרופתיים, SNS - מערכת של צינור מחובר לבקבוק ומודבק לפטמה, המאפשר לתינוק לינוק מהשד ובמקביל לקבל תוספת תמ"ל מהבקבוק, כדי לגרות את השד לייצר חלב - סיוט מתמשך של כמה חודשים. ואחרי כל זה לא היה לה מספיק חלב, והמעט שהיה התייבש אחרי ארבעה חודשים. אני לא רופאה, אבל אני לא יודעת אם ניתן לגרום להיווצרות רקמה מייצרת חלב במקום שאינה (או שאולי אפשר בטיפול הורמונלי?), וגם היכולת של הרפואה לטפל בהפרעות הורמונליות העלולות להביא למיעוט חלב היא דלה למדי.
היה מחקר שבדק ומצא שקולטני הפרוקלטין בשד מתרבים מהריון להריון, כך שבמקרים גבוליים אני מניחה שיש סיכוי להנקה טובה יותר מהריון להריון. אבל המנגנון של ייצור החלב מורכב מאוד, המון דברים בו יכולים להשתבש, וזה בדיוק צריך להיות התפקיד של תמ"ל - שימוש תרופתי, כפיתרון למקרים בהם
באמת אי אפשר להיניק, ולא ברירת מחדל לגיטימית לא פחות, אם לא יותר, מההנקה.
אמא אינקובטור,
breast]כאן gallery[/po].php בצילום האמצעי שורה שנייה מלמעלה - מבנה שדיים שמעיד על בעייתיות. הקישור בתמונה (tubular htpoplastic breasts) יביא אותך למאמר על התופעה ולהפניות למאמרים נוספים. שכחתי גם את תסמונת השחלות הפוליציסטיות שגם היא מקושרת עם מיעוט חלב. מבנה שדיים שגם הוא נחשב לבעייתי בפוטנציה הוא כזה - ( ) - שדיים מרוחקים זה מזה, מתעגלים כלפי חוץ (לכיוון בית השחי) עם רווח גדול ביניהם. כששדיים אינם מגיבים לשינויים ההורמונליים של ההריון, אינם משתנים או גדלים במהלכו, והאם אינה מרגישה בהם מלאות והתקשות כשהחלב "מגיע" - זה בעייתי ורצוי לפנות לייעוץ מקצועי.
[u]האם מדע הרפואה יודע, או לומד, או מנסה ללמוד, להתמודד עם בעיות בתזונה הטבעית של העובר והתינוק ?[/u]
אני מכירה מישהי שבאמת לא היה לה די חלב ושניסתה [b]הכול[/b] - טיפול וליווי צמוד של יועצת הנקה מהטובות בארץ, שימוש בכל הגלקטוגוגים (מעוררי החלב) המוכרים והלא מוכרים, כול תרופתיים, SNS - מערכת של צינור מחובר לבקבוק ומודבק לפטמה, המאפשר לתינוק לינוק מהשד ובמקביל לקבל תוספת תמ"ל מהבקבוק, כדי לגרות את השד לייצר חלב - סיוט מתמשך של כמה חודשים. ואחרי כל זה לא היה לה מספיק חלב, והמעט שהיה התייבש אחרי ארבעה חודשים. אני לא רופאה, אבל אני לא יודעת אם ניתן לגרום להיווצרות רקמה מייצרת חלב במקום שאינה (או שאולי אפשר בטיפול הורמונלי?), וגם היכולת של הרפואה לטפל בהפרעות הורמונליות העלולות להביא למיעוט חלב היא דלה למדי.
היה מחקר שבדק ומצא שקולטני הפרוקלטין בשד מתרבים מהריון להריון, כך שבמקרים גבוליים אני מניחה שיש סיכוי להנקה טובה יותר מהריון להריון. אבל המנגנון של ייצור החלב מורכב מאוד, המון דברים בו יכולים להשתבש, וזה בדיוק צריך להיות התפקיד של תמ"ל - שימוש תרופתי, כפיתרון למקרים בהם [b]באמת[/b] אי אפשר להיניק, ולא ברירת מחדל לגיטימית לא פחות, אם לא יותר, מההנקה.
[po]אמא אינקובטור[/po], [url=http://www.007b.com/[po]breast]כאן[/url] gallery[/po].php בצילום האמצעי שורה שנייה מלמעלה - מבנה שדיים שמעיד על בעייתיות. הקישור בתמונה (tubular htpoplastic breasts) יביא אותך למאמר על התופעה ולהפניות למאמרים נוספים. שכחתי גם את תסמונת השחלות הפוליציסטיות שגם היא מקושרת עם מיעוט חלב. מבנה שדיים שגם הוא נחשב לבעייתי בפוטנציה הוא כזה - ( ) - שדיים מרוחקים זה מזה, מתעגלים כלפי חוץ (לכיוון בית השחי) עם רווח גדול ביניהם. כששדיים אינם מגיבים לשינויים ההורמונליים של ההריון, אינם משתנים או גדלים במהלכו, והאם אינה מרגישה בהם מלאות והתקשות כשהחלב "מגיע" - זה בעייתי ורצוי לפנות לייעוץ מקצועי.