על ידי מיה_גל* » 05 מאי 2004, 19:41
חיפשתי בדף של תזונה, לא חשבתי שתלכי עד לדף שלי
הלכתי עד כאן כי הדיון שם כבר התקדם לכיוונים אחרים, תרגישי חופשי להעתיק לשם. אולי באמת כדאי...
זה יכול להיות פתרון טוב לחיטה מלאה שאיתה אפשר לבנות בתים, להרוג ג'וקים אבל ללעוס מאוד קשה
בכלופן - אפשר להשתמש בכל דגן, אבל מן הסתם היתה נטיה חזקה לכיוון האורז בסין של לפני 5000 שנה
דגנים שונים פועלים על אלמנטים שונים ויש להם אנרגטיקה שונה, אבל בכל מקרה בישול כזה ארוך יוצא חמים. אם תתבלי אותו בתבלינים מחממים הוא יכול להגיע לחם ממש (להבדיל מחמים).
אני כזכור לא עשיתי את הדיסה הזו, למרות שתכננתי, אבל אם הייתי מבשלת אותה הייתי מוסיפה תבלינים. בעיקר כי זה טעים יותר, אבל גם בוחרת תבלינים על פי תכונותיהם. קינמון מאד מחמם, אבל גם שום מחמם, ובצל ופלפל שחור. אפשר להכין דיסה מלוחה, קצת כמו מרק, לא חייבים ללכת על מתוק. בעצם, קינמון מתקשר אצלי למתוק, אבל זה לא בהכרח ככה...
אורז מלא יותר מחמם מאורז לא מלא. אורז אורגני עגול טוב לאלמנט האדמה ומלחלח באופן עדין, אורז בסמטי מנקז לחות (ושלשול בהחלט יכול להצביע על עודף לחות. יכול, לא חייב).
מקווה שעזרתי
[u]חיפשתי בדף של תזונה, לא חשבתי שתלכי עד לדף שלי[/u]
הלכתי עד כאן כי הדיון שם כבר התקדם לכיוונים אחרים, תרגישי חופשי להעתיק לשם. אולי באמת כדאי...
[u]זה יכול להיות פתרון טוב לחיטה מלאה שאיתה אפשר לבנות בתים, להרוג ג'וקים אבל ללעוס מאוד קשה[/u]
:-D :-D :-D
בכלופן - אפשר להשתמש בכל דגן, אבל מן הסתם היתה נטיה חזקה לכיוון האורז בסין של לפני 5000 שנה ;-)
דגנים שונים פועלים על אלמנטים שונים ויש להם אנרגטיקה שונה, אבל בכל מקרה בישול כזה ארוך יוצא חמים. אם תתבלי אותו בתבלינים מחממים הוא יכול להגיע לחם ממש (להבדיל מחמים).
אני כזכור לא עשיתי את הדיסה הזו, למרות שתכננתי, אבל אם הייתי מבשלת אותה הייתי מוסיפה תבלינים. בעיקר כי זה טעים יותר, אבל גם בוחרת תבלינים על פי תכונותיהם. קינמון מאד מחמם, אבל גם שום מחמם, ובצל ופלפל שחור. אפשר להכין דיסה מלוחה, קצת כמו מרק, לא חייבים ללכת על מתוק. בעצם, קינמון מתקשר אצלי למתוק, אבל זה לא בהכרח ככה...
אורז מלא יותר מחמם מאורז לא מלא. אורז אורגני עגול טוב לאלמנט האדמה ומלחלח באופן עדין, אורז בסמטי מנקז לחות (ושלשול בהחלט יכול להצביע על עודף לחות. יכול, לא חייב).
מקווה שעזרתי :-)