ראו גם: [b][po]מדור טבעונאות[/po][/b] | [po]מה זה טבעונאי[/po] |
[url=http://tzuna.org/pics/rawpotluck.jpg]+[/url]
[spoiler=מה זה חפלק]
[u]בחפלק בחפלק כולנו חברים[/u]...
חַפְלַק הוא ארוחה שיתופית. בדרך כלל קבוצת אנשים נפגשת בבית של מישהו או במקום ציבורי וכל אחד מביא קערה או סיר עם מאכל מוכן מראש - או לחילופין - רכיבים להכנת מאכלים משותפת. אנשים בדרך כלל גם מביאים בנוסף למאכל וכלי ההגשה - גם כלים אישיים - צלחת\קערה וסכו"ם. חפלקים בדרך כלל אינם כלולים בתשלום.
מקור המילה הוא מהמילה חפלה בשילוב עם המילה באנגלית potluck - חפלה+פוטלק=חפלק. משמעות המילה potluck היא חפלק.
קבוצות אנשים שונות בוחרות בחפלק מסיבות שונות. דוגמה לקבוצות: חברים, שכנים, משפחה מורחבת, מועדון חברים, קבוצת עניין, אנשים בעלי תזונה או אורח חיים משותפים.
סיבות לחפלק לעומת ארוחה רגילה:
[list]
[*] במקום שעומס הכנת המזון ושטיפת הכלים יפול על אדם אחד או משפחה אחת, בחפלק המאמץ מתחלק.
[*] חינם או זול לעומת יציאה למסעדה.
[*] למשתתפים יש הזדמנות לבטא את היצירתיות שלהם דרך המזון ולחלוק אותה עם האחרים.
[*] אנשים הבוחרים בצורת תזונה דומה ויחודית מוצאים תמיכה לאורח החיים שלהם על ידי סעודה המוגדרת לפי סוג התזונה, על ידי החלפת מתכונים, ושיח בנושאים הקשורים לו.
[/list]
דוגמאות:
[list]
[*] אנשים הגרים באותו רחוב רוצים לקרב את הקהילה על ידי מפגשים הכוללים חפלק פעם בחודש. החפלק קורה בדירה אחרת כל פעם.
[*] טבעונים שרוצים לאכול עם טבעונים אחרים נפגשים פעם בשבועיים בפארק העירוני.
[*] אנשים חסרי בית מבחירה הרוצים ליצור אווירה משפחתית יותר ולא להיות תלוים בסעד נפגשים בסוף היום לחפלק בו כל אחד תורם את המזון שמצא במהלך היום.
[*] אנשים שמגדלים גינת ירק ו/או בוסתן מחלקים את השפע שברשותם עם אנשים בראש דומה.
[/list]
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-09-03T03:28:31):
אוי, איזו מילה מקסימה החפלק הזאת......
בהצלחה!
[b][po]אמא בגובה דשא[/po][/b] (2006-09-03T04:07:39):
והנה עוד סיבה, זאת שרווחת אצלנו בישוב-
מתחשק לאנשים לארח/להתארח (בד"כ בסעודת שבת) אבל לא תאמו את זה מראש, אז כל אחד מביא את מה שהוא הכי ממילא ויוצא סבבה.
[u]איזו מילה מקסימה החפלק הזאת......[/u]
[b][po]קרוטונית מהמרק הגדול[/po][/b] (2006-09-03T09:18:53):
[u]אנשים חסרי בית מבחירה הרוצים ליצור אווירה משפחתית יותר ולא להיות תלוים בסעד נפגשים בסוף היום לחפלק בו כל אחד תורם את המזון שמצא במהלך היום[/u]
הא? :-0
[b]נינוש[/b] (2006-09-03T20:57:23):
אופק, לא הבנתי במה המילה 'חפלק' שונה מ'חפלה'. ואם זה אותו הדבר - אז בשביל מה צריך מילה חדשה? מה רע בסתם 'חפלה'?
[b][po]with passion[/po][/b] (2006-09-05T21:27:53):
הדגש בחפלק (לעומת חפלה) הוא שכל אדם המגיע אליו מביא עימו את המאכל או הרכיבים והתוצאה ארוחה שיתופית אמיתית. באנגלית יש מילה לזה potluck ולכן יצא לי להשתתף ברבים מכל המינים והסוגים.. אני סבור שחפלקים הם דרך נהדרת לעידוד הקהילה.. (הם קוראים באופן טבעי בתוך המשפחה) אני מקווה שהמילה תאפשר לתופעה להתממש גם כאן. אני מתגעגע לחפלקים שארגנתי בארה"ב.. כל חמישה ימים בפארק אחר - 40 איש וטף כל פעם ולא רק אוכל גם משחקים, תרגילי חיבור ואינטינימיות, לימוד מיומניות פרימיטיביות...
[b][po]מי שהיא[/po][/b] (2006-09-06T21:49:05):
רציתי להוסיף ביאור למילה potluck כמו שאני מבינה אותה, כי נראה לי שאולי יש בין קוראי הדף מי שלא מכיר:
המקור הוא באנגלית כאמור, והכוונה היא למסיבה שבה כל משתתף מביא סיר עם אוכל.
איכות האוכל תלויה במזל של המשתתפים: אם היה להם מזל, luck, אז תכולת הסירים, pot , שהגיעו למסיבה הייתה ערבה לחיך ומענגת.
ואם לא אז לא.
במסיבות פוטלאק של לסביות לעומת זאת יש למילה משמעות נוספת חביבה ביותר לדעתי.
אני, אבל, לא לסבית. סתם ידע אישישחלקה איתי חברה שהיא כן.
אז איפה החפלק הקרוב בירושלים רבתי?
[b][po]יערת דבש[/po][/b] (2006-09-07T10:25:11):
אז מה שקורה בטיולים של באופן זה אחלה חפלק.
[b]אלמונית[/b] (2006-09-07T10:44:11):
[u]במסיבות פוטלאק של לסביות לעומת זאת יש למילה משמעות נוספת חביבה ביותר לדעתי.[/u]
חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי .....
אולי לסביות פשוט כותבות את זה פות-לאק ;-)
[b][po]with passion[/po][/b] (2006-09-19T03:38:52):
תקשיבו - בויקיפדיה - העורכים הרודנים מסיבה אקראית כל שהיא לא חושבים שיש חשיבות לערך "פוטלק" - עם מישהו כאן מכיר קצת את ויקיפדיה - נא להכנס לעמוד השיחה של פוטלק ולכתוב למה זה חשוב לכם שיהיה כזה קונצפט בויקיפדיה. [url=http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%95%D7%98%D7%9C%D7%A7]קישור לערך[/url]
[b]פוגית[/b] (2008-01-21T00:18:38):
זו מילה באנגלית. אפשר למצוא אותה במילון. אפילו בבילון. אין טעם להכניס אותה לאינצ' בעברית. אני עם העורכים (אפילו שעברה שנה ושלושה חודשים)
[/spoiler]
[spoiler=חפלק ראשון בתל-אביב 2007/12/05]
[b][po]with passion[/po][/b]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/telaviv/20071205/]כל התמונות כאן[/url] (מצטער שכחתי את המצלמה בבית אז הייתה אחת לא באיכות משהו):
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/telaviv/20071205/t/01.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/telaviv/20071205/t/02.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/telaviv/20071205/t/08.jpg]+[/url]
[b][po]יעלפו מהמושב[/po][/b] (2007-12-06T09:19:46):
מה, אף אחד לא כתב שומדבר?! מפתיע מאוד. אז היה נהדר, הקדמתי להגיע וגם הקדמתי לעזוב, אבל היה כיף גדול. טעמתי מגוון מטעמים של אורי יורמן (ובעצתו ליקטתי היום זיתים ונבטים, צילומים יעלו בהמשך היום לדף הרלוונטי), את החומוס הנודע של אופק ועוד ועוד. בהחלט מעורר השראה, צריך לעשות את זה בתדירות גבוהה!
[b][po]סוסת פרא[/po][/b] (2007-12-06T12:05:45):
היה מקסים.
תודה לאורי ולאופק על הארגון ועל האוכל.
ולכל מי שהביא מטעמים.
ולכל מי שנוכח.
ועל ההמולה החביבה של הילדים.
ובכלל....
מאוד נהניתי.
[u]צריך לעשות את זה בתדירות גבוהה![/u]
כן.
[b][po]אלה לי לה[/po][/b] (2007-12-07T00:24:50):
היה נפלא, טעים, שמח ואפילו לא ממש קר, כלומר, הגלידה היתה ממש קרה, אבל היא שווה את זה :-D
חומוס, חלבה, כדורי תמרים, סלט ירקות עשיר, מג'דרה, טופי, דומים, גדילן, חלמית, צנוברים, פקאנים, צימוקים, נבטוטי מש ועדשים, אבוקדו, בננות, עגבניות, חסה, תפוזים, קלמנטינות, תמרים, ג'אגלינג, שמיכות, חברים, ילדות ותוכי אחד קטן. ובטוח כי שכחתי משהו :-) השפע ומגוון הטעמים הדהים. אפילו אחותי הקטנה והבררנית נהנתה, ליקקה כפיות ובקשה תוספת.
היא גם ביקשה הזמנה מחודשת למפגש הבא.
והכי חשוב, החברה היתה נפלאה |L|
נהנתי מכל רגע, אמתין בקוצר רוח לפעם הבאה.
אורי, תודה על האירוח הנעים, אתה ורוטב מארחים למופת, לבידור ולחוסר דכאניות (מי ידע לכתוב את זה נכון? דכאנות מלשון חוסר דיכוי מינים אחרים )
אוהבת המון
(())
אלה
[b][po]סקאלד מודרני[/po][/b] (2007-12-07T09:26:53):
אני קצת מאוד מצטער על שאיחרתי, נגמר כל האוכל המדהים שאנשים הביאו!
למרות זאת חזרתי שבע ומלא ומלא בכל טוב :-)
היה ממש ממש כיף, גם אם נכחתי במשך זמן כל כך כל כך קצר...
המון תודה לאורי,
מצטער שלא נשארתי לנקות...
[b][po]with passion[/po][/b] (2007-12-07T23:41:11):
שלום חברים,
חזרנו הביתה היום לאחר טיול בן שבוע מהנה במיוחד! ואכן החפלק מהווה נקודת שיא אחת מיני רבות בטיול.. 20 איש זה ממש מצוין.. ועוד הגיעו ממש מכל אזור המרכז.. אפילו מפרדס חנה! בשביל חפלק ראשון היה מעל ומעבר. היה כל כך נחמד לפגוש איזה חצי מה{{}}לקטים-מטיילים... ממש פגישת מחזור. וחוץ מהם היה ממש מרגש עבורי לפגוש את האנשים מאחורי הניקים השונים.. וגם לראות את האנשים חושפים את זהותם מהצד. ועוד יותר מפתיע זה כל האנשים שקוראים כאן ולא כותבים..
תודה לאורי על הכל..
אני אפתח עמוד חפלק-טבעונאי-בגדול או משהו כזה, שיהיה דף תמיכה גם למארגנים ולגם למשתתפים שיתאים בצורה רחבה לחפלקים הבאים. אני מקווה שזה יעודד מגוון של אנשים מאזורים שונים לארגן חפלקים מגוונים ומוצלחים.
אני גם אוסף מיילים לרשימת תפוצה לארועים ומפגשים והודעות טבעונאיות.. יש לי עוד אלף דברים אחרים לעשות אבל בקרוב. עד אז אפשר לשלוח לי מייל אם אתן מעונינות להיות ברשימה ולקבל עדכונים.
הרבה אהבה, אופק.
[/spoiler]
[spoiler=יום שישי 2007/12/28 באמירים]
מלקטים ירוקים מהבר ומהגינה (שפע עצום של קייל) ל{{}}[b]סלט ירוק ענק[/b]!
כמו כן נכין סיר גדול של [b][po]פסטה מירקות[/po][/b]
ושלל רטבים לשני הדברים.
כל משתתף (להכפיל לפי הנפשות במשפחה) מתבקש להביא:
4 קישואים (עדיף אורגני), אבוקדו בשל, 3 מלפפונים טריים (עדיף אורגני), חצי כוס שמן זית כתית מעולה, 4 תמרים, כוס קשיו או מקדמיה קלופה, שן שום, לימון. כמו כן תרגישו חופשי בנוסף לזה להביא כל מטעם נא שאתם מעוניינים לחלוק.
וכל מה שכתוב למטה תחת "מה להביא חוץ מאוכל".
היה חפלק מוצלח אתמול - במעגל לפני האוכל היו כמעט 30 איש כולל ילדים. שרנו, פטפטנו, שיחקנו.. אכלנו..
הכנו סלט ירוק ענק, [po]פסטה מירקות[/po], ו-2 רטבים. היה שפע.. היה טעים..
כל התמונות כאן: http://tzuna.org/pics/potlucks/amirim/20071228/
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/amirim/20071228/t/20071228105300.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/amirim/20071228/t/20071228113602.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/amirim/20071228/t/20071228121746.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/amirim/20071228/t/20071228121753.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/amirim/20071228/t/20071228125752.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/amirim/20071228/t/20071228133604.jpg]+[/url]
[/spoiler]
[spoiler=חפלק של פאי חי ביום שישי 25 לינואר]
[h=3]מה זה?[/h]
זה חפלק. חפלה שיתופית בה כל משתתף מביא איתו אוכל לשיתוף בחברותא. ראו מה-זה-חפלק - ובאופן ספציפי - [po]חפלקים טבעונאים[/po].
אז זוהי הזדמנות גם ללמוד וללמד איך להכין את הפאיים הכי מדהימים, הכי פשוטים, והכי בריאים... גם לאכול אותם ביחד עם אנשים מדהימים.. והכי כדאי - לראות ולנסות את האופניים המתקפלים והמדליקים שלנו ([po]דגמי אופניים[/po]).
[h=3]איפה ומתי?[/h]
באמירים (בגליל) אצל [po]with passion[/po] על הדשא. תחבורה ציבורית נוחה כמעט עד הדשא.. קו 361 עובר בין חיפה לצפת כל חצי שעה. אנחנו משק חמישי מימין. חפשו את אופק ותמצאו.
ביום שישי. ה-25 לינואר 2008. נא להגיע בין 9:30 ל-10:00. חשוב להגיע בזמן. כל המסיבה תיקח משהו כמו 3 שעות.
[b]מה להביא[/b]
מידע כללי ב{{}}[b][po]חפלקים טבעונאים[/po][/b]
קראו היטב והתכוננו כבר יום אחד לפני לפחות... לא ביום ההגעה. אם אתם אוכלים הרבה טרי ביום יום - רוב הרכיבים כבר יהיו ברשותכם. תביאו כמה שיותר.. כדאי לתמוך בקו-אופ או בחנות הטבע המקומית - ככה גם יש פחות סיכוי שתגיעו ותגלו שיש בתמרים שלכם ח. משמר..
[b]להכפיל את הכמויות במספר המגיעים - חשוב שיהיה שפע[/b]
לקלתית:
[list]
[*] 2 כוסות של אגוזים קלופים כל שהם (שקד, מלך, פקאן, קשיו, ברזיל..) . או 2 קוקוסים טריים (עכשיו מתחילה העונה!) שימו לב שהאגוזים הם טבעיים ואינם קלויים.
[*] 2 כוסות תמרים טבעיים - שימו לב שאלו תמרים במצבם הטבעי - וללא חומרים נוספים.
[*] או אפשר, במקום התמרים - אבל רק אם אתם בטוחים שזה טבעי וללא חומרים (!).. להביא 2 כוסות של פירות יבשים כל שהם אחרים, למשל האננס הטבעי שמוכרים בחנויות הטבע (זה ללא הסוכר, עם הצבע צהוב-חום), או צימוקים ללא גרעינים, או תפוחים\אגסים מיובשים.
[/list]
למילוי של הפאי, לפחות 2 מהסעיפים ([b]כן, מספיק רק שניים מהסעיפים[/b]) הבאים:
[list]
[*] 3 קילו של מגוון פירות טריים ובשלים. חשוב מאד! שיהיה בשל למופת ביום החפלק - במיוחד הבננות שלא יהיה שמץ של ירוק ושיהיו נקודות חומות - אז אולי כדאי לקנות בננות כבר היום.. בבקשה לא יותר מתפוז אחד.. ולא פירות הדר אחרים. אז מה כן? תפוחים, אפרסמונים, מנגו, בננה, אגס, גזר (רק אורגני בבקשה), תותים, פפאיה...
[*] 3 קוקוסים טריים.
[*] חצי קילו תמרים, או פרי יבש אחר - רק שימו לב שזה טבעי, לא מבושל, ואין רכיבים נוספים כמו סוכר או ח. משמר.
[*] 2 כוסות אחת לפחות של אבקת פסיליום, להשיג בחנויות הטבע, (אם יש לכם כלי גדול - תמיד אפשר להביא אותו ולהחזיר מה שנשאר הבייתה).
[*] חצי ליטר של יוגורט-נא-מהצומח ([po]מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים[/po])
[*] חצי קילו של גריסים של קקאו נא או של וולרונה (ראו [po]שוקולד חי[/po])
[*] חצי צנצנת של שמן קוקוס אורגני כתית מעולה - נא לא להביא שמן קוקוס אחר - רק כזה.. להשיג בחנויות הטבע.
[*] בקבוק או אבקה של וניל טבעי.
[/list]
אנחנו נספק בנוסף שפע של ירוקים מהגינה כדי לעזור בעיכול וכי זה כל כך טעים עכשיו... ממש מתוק הקייל!
[b]שאלות? רעיונות?[/b]
אפשר לשאול כאן - או לשלוח מייל לofek שטרודל tvuna.org או להתקשר 04-6990661
[b][po]ה עוגיה[/po][/b] (2008-01-22T01:37:25):
האם מישהו ניסה להשתמש בפשתן טחון במקום פסיליום?
כי את השני קשה לי להשיג
והראשון, כבר שמתי לב, הופך שייקים לפודינגים...
(אם מישהו כבר ניסה ויודע שיוצא פלופ שיזהיר אותי בבקשה)
[b][po]with passion[/po][/b] (2008-01-22T20:31:36):
[po]ה עוגיה[/po] שלום - אפשר להשתמש בפשתן אבל יש לזה טעם מורגש יותר מהפסיליום, והמרקם הוא יותר כמו דבק.. הרעיון הוא להקשות נטו. אם את רוצה תמליא משמשים - ללא טעמי לוואי, אז אני ממליץ להשתמש בפסיליום או שמן קוקוס. אבקת פסיליום לא מתקלקלת - קונים פעם אחת וזה מחזיק להרבה זמן בארון... רוב חנויות הטבע מחזיקות את זה כ"תוסף מזון".
[sub](נראה לי להעביר ל{{}}[po]עוגות נאות[/po])[/sub]
[b][po]מי ני קה[/po][/b] (2008-01-23T08:45:57):
שלום
אני אבוא
מהשכנה עם האורווה
[b][po]אמא אדמה[/po][/b] (2008-01-25T19:17:30):
תודה לכל מי שבא היום. היה כיף חיים... יום מקסים , אווירה מדהימה ו טעיםםםםם!!! :-9
הכנו ארבעה תמלינאים חבלזלזים ביותר בשלל צבעים .. (התמונות בקרוב , אני מניחה , והמתכונים בהמשך)..
כיכב לטעמי התמליא בשלל גווני הירוק שיצא, איך לומר בדרך עדינה , סופני..
חיבוק לכולכם וחג טובישבט שמח לכולם!
(()) |H|
[b][po]with passion[/po][/b] (2008-01-27T21:26:35):
טוב יש מה לספר אבל אני הולך לישון - אז הנה התמונות עד הפעם הבאה:
http://tzuna.org/pics/potlucks/amirim/20080125/
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/amirim/20080125/t/20080125124621.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/amirim/20080125/t/20080125124729.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/amirim/20080125/t/20080125124924.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/amirim/20080125/t/20080125125159.jpg]+[/url]
[b][po]ה עוגיה[/po][/b] (2008-01-27T23:06:37):
וואו!!!
לא חשבתם שתתחמקו בלי מתכונים, נכון?
[b][po]with passion[/po][/b] (2008-02-13T01:49:18):
חוויות מהחפלק לפני שאני שוכח.
נהנתי לראות עניין מקומי.. חצי מהאנשים הגיעו מהישוב!
פיצוח אגוזים בחברותא זה פעולה מלכדת!
מספר טוב של ילדים - שחקו יופי והתפריט היה הולם במיוחד.
זה שהרצון לפאי סרפדים הגיע מהמשתתפת ([po]אמא אדמה[/po] כמובן!)... (אני בכלל לא התכוונתי לקחת סיכון עם תמליא ירוק) זה סימן טוב שהקהילה הטבעונאית הגלילאית היא ברמה רצינית!
אנחנו בתחילת הדרך אז אנשים סלחנים - אבל היה חוסר איזון בין אלו שקראו את ההוראות והביאו כמות יפה של אוכל לבין אחרים שלא מתוך כוונה רעה הביאו מעט מאד.. כמובן שהיה מספיק לכולם.. אבל בטווח הארוך חשוב שלפחות המשתתפים הקבועים יביאו כמויות יפות - ומשתתפים חדשים יכולים להיות אולי פתורים לפחות פעם ראשונה...
הרגשתי טוב מאד בסוף - ועם מוטיבציה לחפלק הבא..
[/spoiler]
[spoiler=חפלק ראשון בירושלים 2008-05-24]
[b][po]with passion[/po][/b] (2008-05-30T02:59:43):
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/jerusalem/20080524/]כל התמונות כאן[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/jerusalem/20080524/t/20080524164657.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/jerusalem/20080524/t/20080524162648.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/jerusalem/20080524/t/20080524161429.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/jerusalem/20080524/t/20080524161457.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/jerusalem/20080524/t/20080524161512.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/jerusalem/20080524/t/20080524162703.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/jerusalem/20080524/t/20080524162658.jpg]+[/url]
[url=http://tzuna.org/pics/potlucks/jerusalem/20080524/t/20080524161858.jpg]+[/url]
[b][po]with passion[/po][/b] (2008-05-30T03:06:06):
החפלק הראשון בירושלים סימן עידן חדש בעולם החפלקים הטבעונאים.. אנחנו סוף סוף מתחילים להבשיל:
[list]
[*] גם ארגנו את החפלק ספונטנית כמה ימים לפני..
[*] גם פשוט אמרנו לאנשים להגיע ללא הוראות מיוחדות
[*] גם הביאו הרבה אוכל, מגוון, מושקע ובכמויות..
[*] גם היה טעים
[*] גם היו הרבה חיות אנושיות כולל ילדים
[*] גם היו כאלה שהביאו רק את עצמם אבל נהנו כמו כולם..
[*] גם היתה אווירה תוססת..
[/list]
היה ממש כיף - תודה לכולם!
בקשה למשתתפים שבאו עם מנה משובחת שמצולמת.. לשבץ את המתכון בדף [po]מדור מתכוני אוכל חי[/po].. ולהוסיף את את המתכון והתמונה המוגדלת בעמוד המתאים.
[/spoiler]
[spoiler=חפלק בתל-אביב 2008-07-06T15:30:00]
[b]נוסח ההזמנה[/b]
החפלק ייערך במשכן תנועת הצמחונים והטבעונים, ברחוב אלנבי 138, קומה 5. המקום נמצא בסמוך לצומת הרחובות אלנבי, העלייה, דרך מנחם בגין, החשמל, ודרך יפו (צומת המכונה גם "כיכר המושבות").
מרחק הליכה קצר מהתחנה המרכזית, ואפשר להגיע ברגל גם מרכבת ההגנה.
לפרטים ושאלות: שי 0528573190 אורי 0507827729 או לשלוח לי מייל
[email protected]|[b]| [/b]מה להביא:*
[list]
[*] כלים רב פעמיים וסכו"ם לשימוש אישי.
[*] אוכל! :-) סדר העדיפויות:
[/list]
[list=1]
[*] מתכון טעים שהכנתם בעצמכם (כמו חלבה או חומוס או פת שמש - אפשר למצוא רעיונות ב-[po]מדור מתכוני אוכל חי[/po])
[*] פירות וירקות מהגינה שלכם (או מהשכנים וכו')
[*] הנ"ל מלוקטים
[*] פירות אורגניים או מהשוק
[/list]
[list]
[*] אפשר וכדאי גם להביא מצלמה.
[/list]
מפה להגעה למקום:
http://www.geocities.com/uriyurman/transfer/alenbi138.GIF
|[b]| [/b]בקשה מיוחדת מאורי:*
אני מבקש מכל הבאים לא לבוא באוטו - זה מאוד חשוב לי להרגיש שלא יזמתי מפגש שגרם למלא מכוניות לנסוע.
המקום נמצא במרחק הליכה קצרה מהתחנה המרכזית ותחנת רכבת ההגנה.
ישנן מוניות שירות 24 שעות ביממה לכיוון, מכיוון נתניה, חיפה, פתח תקווה,
רמלה, רחובות, ראשון לציון, ועוד.
[b]תמונות[/b]
שלל צלמות משלל צלמים...
[b][url=http://tzuna.org/pics/potlucks/telaviv/20080621/[/b]]הקליקו כאן על מנת לראות את כל התמונות[/url]
[img]http://tzuna.org/pics/potlucks/telaviv/20080621/t/20080621063455.jpg[/img] [img]http://tzuna.org/pics/potlucks/telaviv/20080621/t/20080621063940.jpg[/img] [img]http://tzuna.org/pics/potlucks/telaviv/20080621/t/20080621164221.jpg[/img] [img]http://tzuna.org/pics/potlucks/telaviv/20080621/t/20080621164215.jpg[/img]
[/spoiler]
[spoiler=חפלק ראשון בחיפה 2008-07-06T16:00:00]
[b]נוסח ההזמנה[/b]
(תודה רבה ל{{}}[po]קר שינדו[/po] על ההשקעה בכתיבת הוראות ההגעה!)
ביום ראשון, ה-6 ליולי בשעה 16:00 בגן קאודרס (צנוברים!) בחיפה ([url=http://tinyurl.com/4d7q55)]מפה[/url] מאחורי מרכז תרבות צרפתי גסטון דפר.
נא לקרוא היטב את המידע בדף זה, לגבי מה זה חפלק, מה להביא ומה לא.
המארגנת מבקשת מכל אחד ואחת להביא [b]בנוסף[/b] למעדן טבעונאי יצירתי משלכם - גם ראש חסה עלים (לעזור בעיכול!) וגם פירות שלמים ובשלים.
כולם מוזמנים לחגיגה של טבע ומקום תומך לאלו המעוניינים ביותר מזון טרי בעבור עצמינו וילדינו! להתראות.
http://www.kansai-airport.or.jp/en/access/image/[po]icon bus[/po].gif קו 115 ממרכזית המפרץ / מרכזית חוף הכרמל. יורדים בתחנה שברחוב קאודרס מספר 10 וחוצים את הכביש לגן.
http://www.kansai-airport.or.jp/en/access/image/[po]icon train[/po].gif מתחנת הרכבת חיפה מרכז השמונה הליכה של רבע שעה עד לכרמלית (תחנת כיכר פריז). נוסעים עד לתחנה האחרונה (גן האם) ומשם ממשיכים בקו 31 (התחנה נמצאת ביציאה מהכרמלית בשדרות הנשיא 121) עד לרחוב קאודרס.
http://www.railmaps.com.au/[po]icon funicular[/po].gif מתחנת הרכבת בת גלים הולכים ברגל כרבע שעה עד הרכבל או נוסעים בקו 40 משכונת בת גלים (אם מגיעים בטרמפים לחיפה אפשר לבקש לרדת ליד המוזיאון הימי ולחצות את הכביש על הגשר עד לרכבל) . עולים ברכבל עד סטלה מאריס ומשם ממשיכים עם קו אוטובוס או עם טרמפ עד לרחוב טשרניחובסקי ליד מרכז תרבות צרפתי גסטון דפר. משם הליכה של כ-5 דקות דרך רחוב אליהו חכים לרחוב קאודרס.
[img]http://www.sad6.k12.me.us/images/boat.gif[/img] עוגנים בחוף הגלשנים וממשיכים הלאה ברכבל.
חשוב לדעת - כרטיס הנסיעה באוטובוס ניתן לשימוש במשך שעה, לכן ניתן להחליף מספר אוטובוסים ללא תשלום נוסף עד להגעה ליעד.
[b]תמונות[/b]
תודה רבה ללינאי על הצילום של רוב התמונות הנהדרות כל כך..
[b][url=http://tzuna.org/pics/potlucks/haifa/20080706/[/b]]הקליקו כאן על מנת לראות את כל התמונות מובחרות[/url]
[img]http://tzuna.org/pics/potlucks/haifa/20080706/t/20080706170658.jpg[/img] [img]http://tzuna.org/pics/potlucks/haifa/20080706/t/20080706172034.jpg[/img] [img]http://tzuna.org/pics/potlucks/haifa/20080706/t/20080706173121.jpg[/img]
[img]http://tzuna.org/pics/potlucks/haifa/20080706/t/20080706172144.jpg[/img] [img]http://tzuna.org/pics/potlucks/haifa/20080706/t/20080706172548.jpg[/img] [img]http://tzuna.org/pics/potlucks/haifa/20080706/t/20080706174957.jpg[/img]
[img]http://tzuna.org/pics/potlucks/haifa/20080706/t/20080706175503.jpg[/img] [img]http://tzuna.org/pics/potlucks/haifa/20080706/t/20080706175842.jpg[/img] [img]http://tzuna.org/pics/potlucks/haifa/20080706/t/20080706165351.jpg[/img]
[b]שירי[/b] (2008-08-06T00:53:51):
קצת לפני הגעתו של החפלק החיפאי השני: כמה מילים
זה היה פשוט לא יאמן איך בזמן מסוים על מחצלת אחת היו אנשים כל כך נפלאים שהביאו טעמים מדהימים.
נהנתי מכל טעימה מחדשת מרעננת ומרגשת, מההכרות עם מי שנהיו לחברי היקרים וחיבוקים עסיסיים עם חברי משכבר.
אז הכינו את לשונכם ונפשכם לחפלק הבא. ומי שיכול בבקשה לפרסם בכותרות : ב17 לחודש בואדי שיח. להביא שפע ירוקים ופירות העונה ולכל השפים הנאות והנאים, נשמח להתפעם.
בפעם הקודמת היה נפלא כי לכולם היה חשוב להיות שם . לי זה בהחלט היה סימון דרך... נגה התעוררה.
בואו
[b][po]רוני נני[/po][/b] (2008-08-09T19:00:43):
איזה כיף לכם
[hr]
{[b]החפלקים הבאים (והאחרונים)[/b]
[b]באזור תל-אביב[/b]
מפגש שבועי,
[b]כל יום ראשון בשעה 18:30 בתל אביב[/b] , בדירה טבעונית שווה עם מרפסת גדולה וגינה..
[b]כתובת[/b]:
שדרות החי"ל 1 (פינת שדרות המעפילים), תל אביב.
קישור למפה: http://tinyurl.com/6mpmdr
[b]טלפון לפרטים[/b]:
לריסה 0546310385
[b]הוראות הגעה[/b]:
מתחנת רכבת ההגנה:
ללכת על רחוב ההגנה לכיוון מזרח, אחרי 500 מטר בערך פונים שמאלה ברחוב המעפילים, ואז אחרי 300 מטר בערך נמצא רחוב החי"ל.
מהתחנה המרכזית החדשה בתל אביב:
לצאת מהתחנה לרחוב לוינסקי,
ללכת על רחוב לוינסקי לכיוון מזרח עד לתחנת רכבת ההגנה, ומשם להמשיך לפי ההוראות לעיל.
למי שרוצה ללכת פחות,
אפשר לקחת אוטובוס או מונית שירות של קו 16 של דן, ולבקש לרדת בפינת דרך ההגנה ושדרות המעפילים,
או לקחת אוטובוס שעוצר ברחוב לה-גארדיה פינת שד' המעפילים (למשל קווי דן 30,31,32,34,35,36,37).
[b]באזור הצפון[/b]
יום שישי נא בגיתה!! סוף סוף חפלק בגיתה. בגיתה מתהווה לו גרעין טבעונאי עם ויטמיקסים בשפע ואמהות חיוניות במיוחד. זוהי הזדמנות נאה לבקר בגליל המערבי ולפגוש אנשים טובים.. אנא הגיעו בשעה 11:00 עם שלל פירות ועלים (ראש חסה עלים מכל משתתף\ת..) ומטעמים קלילים ופשוטים על מנת לא להכביד על הבטן.. זהו יום נא - מ-11 ועד החשיכה - ננשנש ונקשקש על כל מה שבא.
מהשער של גיתה ממשיכים ישר, פונים שמאלה בכיכר, הבית הראשון בצד שמאל אחרי תחנת האוטובוס הוא בית מספר 12. לפרטים נוספים - שירי - 04-8507895
כל חודש חודשיים באמירים. ארוע של יום חוויתי שמצדיק את הנסיעה.. ראו תמונות בטקסט הנפרש.
[po]מסיבת מומולדת בטבע[/po] - כל שנה בתחילת הקיץ ..
[b]באזור חיפה[/b]
~אחרונים היו ב-6 ליולי וב-17 לאוגוסט. תמונות למעלה בטקסט הנפרש.
שירי עברה מחיפה.. ולכן מישהו אחר מחיפה צריך לקחת על עצמו את הארגון
[b]באזור ירושלים[/b]
(אחרון היה ב-24 למאי.. מוצלח במיוחד!
תמונות למעלה בטקסט הנפרש
יש עניין - רק צריך שמישהו יקח על עצמו להיות עמוד שדרה לחפלק פעם בחודש.
[b]באזור רחובות[/b]
אייר מציאה את ביתה החביב ברחובות. יש גינה ,זמרת ציפורים ואווירת כפר...
כדאי לארגן גרעין של 3 "רציניים לפחות" מהאזור - אם אתם בעניין כתבו כאן או צרו קשר עם אייר ב-eyar.korin בג'ימייל.
[b]באזור באר-שבע[/b]
מרי מתכוונת... פרטים בהמשך.. בינתיים היא מדברת עם העצים בגינה
{[b]מתכוננים להגיע? נא לקרוא[/b]
[sub]כל חפלק הוא שונה... אבל זה פחות או יותר מידע בסיסי שמשותף לרוב החפלקים[/sub]
[b]סינכרוניזציה[/b]
לקבלת עדכונים שוטפים (נגיד ביטול יום לפני... או חפלק ספונטני מחר בחברון!), הצטרפו [url=http://groups.google.com/group/anona.]לרשימת התפוצה[/url]
התכוונו [b]להגיע בזמן[/b]. דמיינו ארוחה משפחתית. אם כל אחד\ת בא בשעה אחרת... אז זה לא ממש ארוחה משותפת. האנרגיה יותר ממוקדת כשמתחילים וגומרים ביחד ופשוט יותר כיף ככה. מומלץ למארגנים חפלק לקבוע טווח של שעה להגעה. לדוגמא: "נא להגיע בין ארבע לחמש אחה"צ". זה נותן גמישות לאלה שמגיעים מרחוק יותר באמצעים לא מדויקים (תחבורה ציבורית או טרמפים). כדאי להתחיל בזמן ולא לחכות למאחרים כדי שיהיה ברור להבא שמתחילים בזמן וכדאי להגיע בזמן.
[b]איזה אוכל להביא[/b]
אוכל טבעונאי... ראו [po]מה זה טבעונאי[/po].
יש חפלקים ללא כיוון מסוים ואפשר להביא הכל כל עוד זה טבעונאי
ויש חפלקים עם כיוון מסוים לגבי האוכל, נגיד חפלק של פירות שלמים - קל נכון? או חפלק של [po]עוגות נאות[/po]! או חפלק של פיצות ([po]מאפים נאים[/po])!
יש חפלקים בהם מביאים חומרי גלם ומכינים את האוכל ביחד.
אפשר להשתמש במתכון מ{{}}[po]מדור מתכוני אוכל חי[/po] ואפשר להפתיע אותנו במשהו חדש!
כדאי לשים ליד המטעם שהכנתם פתק עם שם המטעם (שמות יצריתיים מקבלים נקודות נוספות) ורשימת רכיבים מלאה.
על מנת שכל המשתתפים יבחרו להנות מכל המזונות בחפלק.. כדאי ללכת על בטוח ולהשתמש רק ברכיבים טבעונאים במתכונים שלכם (ראו הרחבה ב{{}}[po]מזונות שנראים ואינם חיים[/po]). קו מנחה פשוט וקל - מזונות גלם חיים וטריים... פלפל חריף טרי (במקום אבקה), קוקוס טרי, נבטים של זרעים, תמרים ולא דבש, שומשום מושרה וטחון במקום טחינה, וכו...
[b]כמה אוכל להביא[/b]
להביא שפע. תמיד אפשר לקחת מה שנשאר חזרה הביתה ולאכול את זה למחרת.
ככה כולם יוכלו יותר מלטעום וזה גם יחסה את הבודדים שלא קראו או לא ידעו או פשוט עברו לידנו במקרה ומאד רוצים לטעום מהחגיגה הצבעונית שלנו..
אם אתם משפחה של 17 נפשות.. אז לא להביא רק מנה אחת "בשם כולם".. להביא בהתאם כמות יפה! הרעיון של חפלק זה להיות שבעים בסוף!
בצורה לוגית זה הולך ככה: יוסי אוכל בבית ומסופק מ: 5 בננות וראש חסה ו-8 שקדים מושרים. אם הוא מגיע לחפלק רק אם חמש בננות ואוכל עד סיפוק.. המאזן החפלקאי יהיה במינוס... לכן חשוב שיביא 15 בננות או משהו שווה ערך.
אם יש לכם אקסטרה של אבוקדואים בשלים למשל, ואתם יודעים שאין סיכוי שתצליחו לגמור אותם לפני שיתקלקלו... כאן זה המקום להפטר מהם ואנשים יעריכו את זה... לא סתם.
[b]מה להביא חוץ מאוכל[/b]
צלחת אחת לפחות וכוס (חוץ מלמשקה זה טוב גם אם יש דברים נוזליים יותר כמו מרק).
אם אתם לא רוצים לאכול בידיים (זה כיף!) - תביאו סכו"ם.
כדאי שהצלחת\סכו"ם לא יהיו חד פעמיים כדי לחסוך הובלות מיותרות של אשפה לירח.
כלי הגשה למטעם שהכנתם.. נגיד ל{{}}[po]חומוס חי[/po] כדאי קערה וכף להגשה.
לניגוב הפה והידיים והבורשט שהילדה שפכה על כל המשתתפים הביאו מטפחת\מטלית מבד (גם שרוולים זה על הכיפאק).
לא צריך להגיד שתלוי איפה ובעונה כדאי להביא ביגוד מתאים...
אפשר להביא ספרים או חוברות או ציוד או מוצר אחר שמעניין ואתם רוצים לשתף את כולם.
[b]את מי להביא חוץ מעצמכם[/b]
את כל המשפחה המורחבת, חברים טובים, אויבים טובים, סתם אנשים מהרחוב שנראה שלא יזיקו להם קצת פירות וירקות, את הרופא המשפחתי, את המורה של הילד, וכמובן את אילנה דיין ועדי אשכנזי. סלבריטיז מארץ הקודש עושים רייטינג...
[b]איך מגיעים[/b]
למארגנים יש נטייה לבחור במקום נוח להגעה באופניים, ברגל, ובתחבורה ציבורית. אנחנו מעודדים בעלי רכבים למצוא דרכים יצירתיות ונוחות להגיע ולהשאיר את הרכב בבית... או לפחות לתאם עם בעלי רכב אחרים וליסוע ביחד.
[b]בזמן החפלק[/b]
תאכלו לאט לא בוער.
תעשו הרבה "מממ... מממ...." ו"וואו...".
אם אתם בוחרים לאכול המון דברים שונים ובכמויות גדולות.. יש סיכוי טוב שתחוו נפיחות מסוימת בליווי טרומבונים. לא נורא. זה עובר מהר.
טריק אחד שעוזר בעיכול הרבה מזונות שונים זה לאכול הרבה [po]עלים ירוקים[/po] לאורך כל החפלק.
קחו יוזמה ואחריות. מרגישים מנותקים מהאנשים החדשים שסביבכם? אפשר לעמוד ולהכריז "אני מרגישה לבד, בואו נשחק תופסת!"
שתפו פעולה, זרמו אם המפגש, תמכו במארגנים.. למשל אם המארגנים רוצים להגיד משהו לכולם, עזרו למקד את תשומת הלב אליהם עם "ששששש"...
עזרו לסדר ולנקות בסוף החפלק.
תנו נשיקות לקינוח למארגנים.
{[b]רוצים לארגן חפלק באזורכם?[/b] הנה כמה טיפים
[list]
[*] כדאי לתכנן חפלקים קבועים חודשיים לפחות. נגיד ביום ראשון הראשון של כל חודש בשעה 16:00 בפארק סאקר. יצירת רוטינה כזו חוסכת אנרגיות בהפקה של כל חפלק.
[*] כדאי להתארגן גרעין של 5 אנשים מהאזור לפחות - כך שבכל חפלק יצא שיהיו לפחות 3 מהגרעין. הגרעין כשמו כן הוא - הוא השלד של החפלקים. אם אין לכם גרעין אתם יכולים לכתוב הודעה כאן לראות מי מעוניין, ובזמן הזה גם להדליק כמה אנשים באזורכם. קדם-חפלק יכול להיות ארוחת-ערב טבעונאית שאתם מכינים לשכנים וחברים, תכינו דברים מדהימים וטעימים במיוחד - תקרינו אור וחיוביות - וסביר מאד שאחוז לא קטן מהבאים "ידלק" על הנושא.. וירצה לדעת ולהתנסות עוד בטבעונאות - אחרי כמה שבועות הם יחפשו תמיכה. כאן מתחיל הקשר שמוביל לגרעין בריא שינבט ויצמח לעץ שיניב פירות..
[*] לרשותכם עומדת [url=http://groups.google.com/group/anona]רשימת התפוצה[/url] שלנו - בה אפשר להודיע על חפלקים.
[*] כדאי לארגן אצל אחד המארגנים "תיק חפלק" שכולל בתוכו כמה דברים "למילוי חריצים" - כמו קצת סכו"ם וצלחות, כלי הגשה, מחצלת, כלי נגינה..
[/list]
[/spoiler]
[spoiler=דיון]
raw food potluck potlucks foods israel palestine middle east living food gathering
[/spoiler]