על ידי תמרוש_רוש » 29 נובמבר 2010, 14:53
תשמעי, הילה, צר לי לאכזב אותך אבל תזונה זה אחד מהתחומים הכי רחבים ומגוונים בעולם - גם מבחינת מספר הדעות והשיטות....
כך שקשה לתת לך "עצות" כלשהן בלי שנסתור אחת את השניה פה.
סתירות - יהיו. לא נוכל להימנע מהן...
אבל אלה המחשבות שלי:
- תזונה לפי סוג דם - את צריכה להחליט אם את בכלל מאמינה בגישה הזאת או לא. לפי הזכור לי היא לא בדיוק מבוססת ראיות...
אם כן - לכי על זה לאיזו תקופה, ותנסי להעריך לפי התוצאות אם היא נראית לך או לא.
- התברר לי שלפי סוג הדם שלי בכלל לא מתאים לי חיטה (לא מלאה ולא ריקה...)
הנה נקודה שבה התנסות יכולה ללמד אותך.
אני זוכרת שחברה שלי ואני דיברנו פעם על מוצרים מחיטה מלאה. אני באותה תקופה הייתי בטוחה שזה הדבר הגואל, ואז היא אמרה לי שהיא ניסתה ספגטי מחיטה מלאה, ופשוט לא יכלה לאכול את זה מרוב שזה היה כבד וסתם לא את הבטן. כנ"ל מוצרים אחרים מקמח מלא.
באותו זמן לא ידעתי איך לאכול את זה, אבל אחרי שגיליתי שהרבה אנשים לא ממש מתאימים לחיטה, זה נהיה לי הרבה יותר הגיוני: חיטה לא היתה לעניין בשבילה, אבל חיטה מעובדת עשתה לה פחות צרות מחיטה מלאה, כי היא מעובדת.
אז אם את רוצה, תעברי לקמח מלא. ואז תראי: אם זה עושה לך טוב - יופי. תישארי עם זה. אם זה לא עושה לך טוב - כנראה שמתאים לך להוריד כמויות של חיטה או לוותר בכלל.
בכל מקרה, נראה לי שלאכול חיטה "דלה" הרבה פחות טוב גם מחיטה מלאה וגם מהימנעות כוללת מהדגן הזה.
- חוצמזה את יכולה לעשות לעצמך דירוג של סדר עדיפויות בתזונה שלך, מהדברים שהכי אלמנטרי וברור לחלוטין שכדאי לשנות, ועד לדברים שהם פחות אלמנטריים, פחות ברורים לך, או יותר שנויים במחלוקת.
למשל: טופי, עדשי שוקולד, גלידה תעשייתית בצבעים זרחניים - החוצה
אין בכלל פקפוק שהם על הפנים, ומזיקים לגוף שלך בשלושה אספקטים לפחות (אם לא שלושים).
סוכר מזוקק - כנ"ל (ראי
גמילה ביתית ממתוקים. אחלה דף)
להימנע ממוצרי חלב - אולי כן, אולי לא כרגע, אולי לבדוק חלב אורגני, אולי חלב עזים, וכו' וכו' וכו'. כי חלב, לא משנה עד כמה ישמיצו אותו - הוא הרבה יותר מזין מטופי
. ופחות מזיק.
(אלא אם כן כבר הוכחת כאלרגית אליו, ואז כמובן אין שאלה)
וכו'.
תזונה זה מסע ארוך ומעניין, עם המון המון שבילים ומסלולים.
תשמעי, הילה, צר לי לאכזב אותך אבל תזונה זה אחד מהתחומים הכי רחבים ומגוונים בעולם - גם מבחינת מספר הדעות והשיטות....
כך שקשה לתת לך "עצות" כלשהן בלי שנסתור אחת את השניה פה.
סתירות - יהיו. לא נוכל להימנע מהן...
אבל אלה המחשבות שלי:
[list=1]
[*] תזונה לפי סוג דם - את צריכה להחליט אם את בכלל מאמינה בגישה הזאת או לא. לפי הזכור לי היא לא בדיוק מבוססת ראיות...
[/list]
אם כן - לכי על זה לאיזו תקופה, ותנסי להעריך לפי התוצאות אם היא נראית לך או לא.
[list=1]
[*] [u]התברר לי שלפי סוג הדם שלי בכלל לא מתאים לי חיטה (לא מלאה ולא ריקה...)[/u]
[/list]
הנה נקודה שבה התנסות יכולה ללמד אותך.
אני זוכרת שחברה שלי ואני דיברנו פעם על מוצרים מחיטה מלאה. אני באותה תקופה הייתי בטוחה שזה הדבר הגואל, ואז היא אמרה לי שהיא ניסתה ספגטי מחיטה מלאה, ופשוט לא יכלה לאכול את זה מרוב שזה היה כבד וסתם לא את הבטן. כנ"ל מוצרים אחרים מקמח מלא.
באותו זמן לא ידעתי איך לאכול את זה, אבל אחרי שגיליתי שהרבה אנשים לא ממש מתאימים לחיטה, זה נהיה לי הרבה יותר הגיוני: חיטה לא היתה לעניין בשבילה, אבל חיטה מעובדת עשתה לה פחות צרות מחיטה מלאה, כי היא מעובדת.
אז אם את רוצה, תעברי לקמח מלא. ואז תראי: אם זה עושה לך טוב - יופי. תישארי עם זה. אם זה לא עושה לך טוב - כנראה שמתאים לך להוריד כמויות של חיטה או לוותר בכלל.
בכל מקרה, נראה לי שלאכול חיטה "דלה" הרבה פחות טוב גם מחיטה מלאה וגם מהימנעות כוללת מהדגן הזה.
[list=1]
[*] חוצמזה את יכולה לעשות לעצמך דירוג של סדר עדיפויות בתזונה שלך, מהדברים שהכי אלמנטרי וברור לחלוטין שכדאי לשנות, ועד לדברים שהם פחות אלמנטריים, פחות ברורים לך, או יותר שנויים במחלוקת.
[/list]
למשל: טופי, עדשי שוקולד, גלידה תעשייתית בצבעים זרחניים - החוצה :-) אין בכלל פקפוק שהם על הפנים, ומזיקים לגוף שלך בשלושה אספקטים לפחות (אם לא שלושים).
סוכר מזוקק - כנ"ל (ראי [po]גמילה ביתית ממתוקים[/po]. אחלה דף)
להימנע ממוצרי חלב - אולי כן, אולי לא כרגע, אולי לבדוק חלב אורגני, אולי חלב עזים, וכו' וכו' וכו'. כי חלב, לא משנה עד כמה ישמיצו אותו - הוא הרבה יותר מזין מטופי :-). ופחות מזיק.
(אלא אם כן כבר הוכחת כאלרגית אליו, ואז כמובן אין שאלה)
וכו'.
תזונה זה מסע ארוך ומעניין, עם המון המון שבילים ומסלולים.