אבל איך בדיוק לשתות אותו כמה פעמים ביום?
אני הבאתי עכשיו "לעבודה" (במכון לספרות ילדים בסטוקהולם) תרמוס. כל יום.
אז פשוט תעשי מרק בקר, תחממי לכמות שנכנסת לתרמוס (ליטר, חצי ליטר, מה שיש לך) ותקחי את התרמוס לעבודה.
(טיפ שקיבלתי: לפני שמכניסים את המרק, מרתיחים מים, ממלאים את התרמוס במים הרותחים ושופכים, ואז מייד ממלאים במרק הרותח. זה שומר טוב יותר על החום של האוכל).
מהתרמוס לוגמים לאורך היום.
חברתי עינבל ויסמן קוראת לזה "חליטה מינרלית".
(הכי טעים, מהנסיון שלי: אני שמה את בצל, גזר, שפע עלים ירוקים, לוקחת כמות כלשהי של בשר בקר טחון, נגיד רבע קילו, את הבשר מערבבת בקערה עם בצל לבן קצוץ דק ועם איזה כף שמן זית, סתם כי זה יותר טעים ויותר קל לעשות קציצות ככה ולי אסור ביצים. לא חייבים בצל. את יכולה גם להכניס ירק אחר מגורר או עלים ירוקים קצוצים דק, פשוט בשר נטו יוצא מין גוש קשה...
כשהמרק רותח אני זורקת לתוכו קציצונות-קציצונות שאני מייצרת על המקום,
ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כעשרים דקות אחרי שזרקת פנימה את הקציצה האחרונה.
מוכן).
את הקציצות את יכולה לאכול בערב בתוך 2-3 ארוחות. הנה כבר תיגברת. אם את גם אוכלת את הירקות אז בכלל הרווחת.
הבצל והגזר והעלים הירוקים (לא חותכת, מכניסה הכל מקולף ושלם) משמעותיים, כי הם עוזרים לספיגה של המינרלים והויטמינים מהבשר ומעשירים את המים וביחד עם השומן שיש תמיד בבשר הכל נספג יותר טוב. המים מהמרק פשוט מרפאים את מערכת העיכול.
אביא משקל לעבודה, אנסה לדוג את הבקר מהתבשיל, ולשקול אותו?
כן, באמת הסברתי בהמון דפים אחרים אבל לא פה P-:
אז ככה:
במסעדה, את שואלת. חייב להיות להם המידע מה משקל הבשר שיש במנה. אז אם הזמנת טייק אווי, את שואלת מה משקל הבשר במנה. ככה פשוט.
כשאת קונה. נגיד אם את מכינה לעצמך מרק כזה, סיר שלם יספיק לך לכמה ימים. נגיד שהכנת מ-250 גרם בשר. ונגיד שיצאו לך 20 קציצות קטנות (אני ספרתי כל אחת שזרקתי למרק תוך כדי הכנה). אז כל קציצה שוקלת 12.5 גרם, שהרי חילקת 250 גרם שקנית ב-20 קציצות שיצאו לך ממנו, כמה גרם בשר יש בכל קציצה? שאלת חשבון פשוטה. ב-4 קציצות יש 12.5 גרם חלבון (בבשר החלבון הוא תמיד רבע, או 25%).
אז אם את צריכה להגיע ל-50 גרם חלבון, ואכלת 12.5, נשארו לך לאכול בארוחות האחרות עוד 37.5.
שתדעי, שרק כשהתחלתי לעשות חשבונות כאלה, ולשאול במסעדה, אצל הקצב, בחנות הדגים, מה המשקל של הבשר או הדג, רק אז גיליתי כמה מעט אני אוכלת. הבנתי איך נוצר אצלי מחסור כרוני. אני לגמרי יכולתי לאכול 4 קציצונות קטנות כאלה בארוחת הצהריים ובארוחות הבוקר והערב לאכול נגיד חביתה מביצה אחת (5 גרם חלבון במקרה הטוב, תלוי בגודל הביצה) ולחשוב שהכל בסדר.
נוטה יותר לאכול עוף ולא בקר
הנה עוד סיבה למחסור אצלך. אולי הודו יתאים לך יותר מבקר? גם בהודו יש המון ברזל.
אני לא אוהבת אף אחד מהמותססים שהזכרת
כמות המותססים האפשריים אינסופית. נתתי רק דוגמאות. זו בעיה שלך לחפש מותססים שיהיו טעימים לך.
יש לי נטייה לפצעונים, תמיד הייתה לי
מה זה תמיד? מהרגע שנולדת? או רק מגיל ההתבגרות.
גם הרשימה שנתנה לך
יונת שרון - רשימה מקוצרת וחלקית של סימפטומים נפוצים. אחד מהם במקרה יש לך. אם יש לך סימפטומים גלויים אחרים, בשביל זה צריך לשבת עם איש מקצוע שמבין בזה ולא באינטרנט!
חד משמעית פצעונים/אקנה מעידים על חוסר איזון הן במערכת העיכול (תמיד תמיד תמיד שורש הבעיה במערכת העיכול) והן במערכת ההורמונאלית.
את ממש לא חייבת בגילך הצעיר להרגיש את הנזק. אבל יש לך פחות מ-300 וצ"ל לפחות 500. זה אומר שזה לא נולד אתמול.
נהפוך הוא:
איזה מזל שאת עדיין לא מרגישה שום סימפטומים חמורים!
תפסת את זה בשלב מוקדם, זה מאוד הפיך, אפשר בסך הכל לעשות תיקוני תזונה עם קצת תושייה והשראה, וטיפה עזרה מתוספים, והופ תוך חודשים ספורים את יכולה לעלות שוב על המסלול הבריא ולתחזק אותו מעתה והלאה והכל טוב
במקרים כמו מחסור כרוני ב-B12, שפועל במסתרים מאחורי הקלעים ואת התוצאות רואים אחרי הרבה שנים של מחסור, אחרי שכבר יש בור עמוק - הדבר האחרון שהיית רוצה, זה להיות במצב שאת כבר מרגישה את הסימפטומים...
אני מאוד ממליצה לך לוותר על סבון על הפנים! הוא מזיק. הוא מייבש ומרחיק את הפלורה הטבעית המגינה עם השומן הטבעי, וכך יש מקום לחיידקים מזהמים להתיישב במקום הפנוי.
מצטרפת. אמא שלך צודקת לחלוטין. ואני מדברת בתור אחת שסבלה מאקנה 17 שנה )-: (ולא היה לי צל של מושג על איזה נזק זה מעיד )-: אוי אילו הייתי יודעת אז מה עומק חוסר האיזון בגוף שלי...).
לגבי תוסף ברזל, אנחנו (אני ובתי) נעזרות בפלורדיקס, ברזל נוזלי, במקרה הצורך. נספג היטב ללא שום סימפטומים. הבעיה איתו, שיקר...
כבד קצוץ יכול להיות גם פתרון נהדר לקחת לעבודה. 500 גרם כבד עוף + 2-3 ביצים קשות + 2-3 בצלים + שמן זית נותנים כמות של כבד קצוץ שאפשר לחלק נגיד ל-8 מנות (לא יחזיק מעמד יותר מ-8 ימים. הרוב אוכלים את זה על טוסט, אני מעדיפה על פרוסות תפוח...
יש בזה שפע ויטמין B12 וברזל.