על ידי אישה_במסע* » 02 מרץ 2015, 21:05
איזה דבש אתן קונות?
דבש שלא עבר חימום, ושהדבורים שייצרו אותו לא הואכלו במי סוכר?
ב-2004 בשמת כתבה:
_רוב סוגי הדבש הנמכרים בארץ מזוייפים בדרך הרמאית המפורסמת - הוספת סוכר לבן זול. אפילו הדבש של משק מילמן מבנימינה, שפעם מאוד התלהבתי ממנו, מסתבר שמזוייף ככה.
הדבש של קיבוץ עמיר (דבש פנימי לא מסחרי, נמכר רק למי שמגיע לחנות של המשק, בתוך הקיבוץ), הדבש של קיבוץ עין חרוד (לא זוכרת אם המאוחד או האיחוד), וכנראה גם הדבש של משק לין - אמינים. יש עוד כמה אמינים ואמיתיים. רוב המסחריים שנמכרים בסופרמרקט - מזוייפים. sad
בדבש אורגני לא מוסיפים סוכר._
נתקלתי במקרה בדבש של משק לין במצבע וקניתי, ונהנתי מאוד. לא היו לו טעמי לוואי מעצבנים כמו בדבש של שופרסל, והוא לא היה מתוק עד בחילה כמו דבש של שקדייה, והוא התגבש - לא עבר חימום כמו בערך רוב הדבש.
ואז קניתי דבש מובש של עין חרוד והוא היה מתוק פחות, ויכולתי ממש לאכול אותו.
ואז ראיתי בחנות הטבע הקרובה לביתי דבש של צוקרמן <נמצא גם במדפיי ה"גרין" בשופרסל יחד עם דבש של משק לין ודבש אורגני של הרדוף שזה בעצם גם דבש של משק לין> ודבש של איזה קיבוץ קטן שאף פעם לא שמעתי עליו קודם, נראה לי משק גרובר.
הדבש של העסק הקטן - נרשם עליו בפירוש שהוא לא חומם, והיה דבש פרחי אבוקדו רדיית אביב ודבש פרחי קוץ רדיית קיץ.
ועכשיו אני תוהה - מה לקנות? האפשרות לדעת מתי נרדה הדבש היא יתרון משמעותי, ואני כנראה אקנה לי דבש כזה. השאלה היא האם לקנות מרדיית קיץ או אביב? ואם אני יכולה להיות בטוחה בדבש שלי?
בדף שאני לא זוכרת את שמו כרגע בשמת המליצה לקנות רק דבש של משק לין, ורק באביב כי אז אפשר להיות בטוחה שהדבורים לא אכלו מי סוכר. עכשיו אביב?
ואם לסכם את הכל בקצרה - איזה דבש לקנות כדי להיות בטוחה שהוא לא חומם ושהדבורים אכלו צוף ולא סוכר?
איזה דבש אתן קונות?
דבש שלא עבר חימום, ושהדבורים שייצרו אותו לא הואכלו במי סוכר?
ב-2004 בשמת כתבה:
_רוב סוגי הדבש הנמכרים בארץ מזוייפים בדרך הרמאית המפורסמת - הוספת סוכר לבן זול. אפילו הדבש של משק מילמן מבנימינה, שפעם מאוד התלהבתי ממנו, מסתבר שמזוייף ככה.
הדבש של קיבוץ עמיר (דבש פנימי לא מסחרי, נמכר רק למי שמגיע לחנות של המשק, בתוך הקיבוץ), הדבש של קיבוץ עין חרוד (לא זוכרת אם המאוחד או האיחוד), וכנראה גם הדבש של משק לין - אמינים. יש עוד כמה אמינים ואמיתיים. רוב המסחריים שנמכרים בסופרמרקט - מזוייפים. sad
בדבש אורגני לא מוסיפים סוכר._
נתקלתי במקרה בדבש של משק לין במצבע וקניתי, ונהנתי מאוד. לא היו לו טעמי לוואי מעצבנים כמו בדבש של שופרסל, והוא לא היה מתוק עד בחילה כמו דבש של שקדייה, והוא התגבש - לא עבר חימום כמו בערך רוב הדבש.
ואז קניתי דבש מובש של עין חרוד והוא היה מתוק פחות, ויכולתי ממש לאכול אותו.
ואז ראיתי בחנות הטבע הקרובה לביתי דבש של צוקרמן <נמצא גם במדפיי ה"גרין" בשופרסל יחד עם דבש של משק לין ודבש אורגני של הרדוף שזה בעצם גם דבש של משק לין> ודבש של איזה קיבוץ קטן שאף פעם לא שמעתי עליו קודם, נראה לי משק גרובר.
הדבש של העסק הקטן - נרשם עליו בפירוש שהוא לא חומם, והיה דבש פרחי אבוקדו רדיית אביב ודבש פרחי קוץ רדיית קיץ.
ועכשיו אני תוהה - מה לקנות? האפשרות לדעת מתי נרדה הדבש היא יתרון משמעותי, ואני כנראה אקנה לי דבש כזה. השאלה היא האם לקנות מרדיית קיץ או אביב? ואם אני יכולה להיות בטוחה בדבש שלי?
בדף שאני לא זוכרת את שמו כרגע בשמת המליצה לקנות רק דבש של משק לין, ורק באביב כי אז אפשר להיות בטוחה שהדבורים לא אכלו מי סוכר. עכשיו אביב?
ואם לסכם את הכל בקצרה - איזה דבש לקנות כדי להיות בטוחה שהוא לא חומם ושהדבורים אכלו צוף ולא סוכר?