הערך התזונתי של דבש

שליחת תגובה

ידיעה פנימית לא נקנית - היא מתגלה.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: הערך התזונתי של דבש

הערך התזונתי של דבש

על ידי פלוני_אלמונית* » 19 יוני 2022, 08:42

כוורות ביתיות איפה קונים ?

הערך התזונתי של דבש

על ידי רוני_מגדל_דבורים* » 13 נובמבר 2017, 20:22

מי שמעוניין בדבש איכותי ביותר שלא חומם ולא ניתן שום חומר כזה או אחר (כולל סוכר) לדבורים יכול לקנות ממני
רוני 050-6968412
אני מגדל דבורים
ובגלל האיכות הגבוהה של הדבש הוא לא זול
אני מגדל את הדבורים באזור דרום הארץ

הערך התזונתי של דבש

על ידי אני_המלכה* » 21 ינואר 2017, 14:50

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

דבש הוא פשוט יותר בריא מסוכר חום או לבן. אבל גם לא שיא הבריאות.

הערך התזונתי של דבש

על ידי בני_הרצליה* » 13 פברואר 2016, 08:16

שלום, קניתי אתמול בחנות בירושלים ברחוב סמוך לשוק מחנה יהודה, בפעם הראשונה שנתקלתי בשם הזה דבש של פוכטינגר מהישוב נגוהות. דבש נהדר שלא חומם, והוא היה קשה בתוך צנצנת הפסלטיק שלו. נהדר!

הערך התזונתי של דבש

על ידי ב_שאיפה* » 03 מרץ 2015, 12:04

אני קונה במשק האמנונים. ישר מהם

הערך התזונתי של דבש

על ידי שירה_חדשה* » 03 מרץ 2015, 10:15

דברי עם ינון מסוסיא 052-6990474
אני קונה את הדבש שלו כי שכנה שלו מעידה שזה הדבש הכי נקי שיש, ללא האכלת סוכר, אנטיביוטיקות וכו'.

הערך התזונתי של דבש

על ידי מנטרה* » 02 מרץ 2015, 22:23

היי.
אני אישית מאוד אוהבת את צוקרמן.
זה עסק קטן ואמין ויונתן צוקרמן הוא אחד האנשים החביבים שפגשתי (במסגרת התנדבותי בקואופ שרכש ממנו דבש).
וכמובן מדובר במוצר איכותי מאוד!
שהיה רק מתוק!
מנטרה

הערך התזונתי של דבש

על ידי אישה_במסע* » 02 מרץ 2015, 21:05

איזה דבש אתן קונות?
דבש שלא עבר חימום, ושהדבורים שייצרו אותו לא הואכלו במי סוכר?

ב-2004 בשמת כתבה:

_רוב סוגי הדבש הנמכרים בארץ מזוייפים בדרך הרמאית המפורסמת - הוספת סוכר לבן זול. אפילו הדבש של משק מילמן מבנימינה, שפעם מאוד התלהבתי ממנו, מסתבר שמזוייף ככה.
הדבש של קיבוץ עמיר (דבש פנימי לא מסחרי, נמכר רק למי שמגיע לחנות של המשק, בתוך הקיבוץ), הדבש של קיבוץ עין חרוד (לא זוכרת אם המאוחד או האיחוד), וכנראה גם הדבש של משק לין - אמינים. יש עוד כמה אמינים ואמיתיים. רוב המסחריים שנמכרים בסופרמרקט - מזוייפים. sad

בדבש אורגני לא מוסיפים סוכר._

נתקלתי במקרה בדבש של משק לין במצבע וקניתי, ונהנתי מאוד. לא היו לו טעמי לוואי מעצבנים כמו בדבש של שופרסל, והוא לא היה מתוק עד בחילה כמו דבש של שקדייה, והוא התגבש - לא עבר חימום כמו בערך רוב הדבש.

ואז קניתי דבש מובש של עין חרוד והוא היה מתוק פחות, ויכולתי ממש לאכול אותו.

ואז ראיתי בחנות הטבע הקרובה לביתי דבש של צוקרמן <נמצא גם במדפיי ה"גרין" בשופרסל יחד עם דבש של משק לין ודבש אורגני של הרדוף שזה בעצם גם דבש של משק לין> ודבש של איזה קיבוץ קטן שאף פעם לא שמעתי עליו קודם, נראה לי משק גרובר.
הדבש של העסק הקטן - נרשם עליו בפירוש שהוא לא חומם, והיה דבש פרחי אבוקדו רדיית אביב ודבש פרחי קוץ רדיית קיץ.

ועכשיו אני תוהה - מה לקנות? האפשרות לדעת מתי נרדה הדבש היא יתרון משמעותי, ואני כנראה אקנה לי דבש כזה. השאלה היא האם לקנות מרדיית קיץ או אביב? ואם אני יכולה להיות בטוחה בדבש שלי?
בדף שאני לא זוכרת את שמו כרגע בשמת המליצה לקנות רק דבש של משק לין, ורק באביב כי אז אפשר להיות בטוחה שהדבורים לא אכלו מי סוכר. עכשיו אביב?


ואם לסכם את הכל בקצרה - איזה דבש לקנות כדי להיות בטוחה שהוא לא חומם ושהדבורים אכלו צוף ולא סוכר?

הערך התזונתי של דבש

על ידי ורד_לב* » 21 נובמבר 2008, 10:45

לגבי הסילאן- יש כמה סוגים, גם ל"כנרת".
צריך לקרוא היטב את התוויות.
בפסח בד"כ יש את הסוג הטבעי בכל מקום, היום כבר אפשר למצוא אותו יותר בקלות, אם כי עדיין יותר נפוץ הסוג עם תוספת הסוכר וחומצת הלימון וכו'.
הבת שלי שאלה פעם "למה"? זה פשוט יותר זול, לא? חומר גלם זול ו"זמין" כמו סוכר...למה לא להשתמש בו להמונים מכורי המתוק? :-(

הערך התזונתי של דבש

על ידי לוטם_מרווני* » 21 נובמבר 2008, 08:46

מסקרן אם זו אגדה אורבנית מחוזקת או שיש דברים בגו.
כשלמדתי מיקרוביולוגיה, זיהינו בוטולינום בדבש. בדקנו כל מיני דבשים, גם אפינו אותו וגם בלי חימום. למבוגרים הוא לא בעיה. להיפך, יש המזריקים אותו לפנים בשביל להעלים קמטים (ולאבד את כושר ההבעה באופן טוטאלי).

הערך התזונתי של דבש

על ידי ניצן_אמ* » 20 נובמבר 2008, 17:28

אנחנו נמנענו עד אחרי גיל שנתיים (בגלל המתיקות) ולא ממש רצים לאכול את זה. אלא מה?

דבש הוא מזון בסיסי לגמרי בחברות לקטים ציידים (גם כאלה שקיימות היום) הציידים לא פעם יוצאים לתקופה ארוכה עד שהם מצליחים להביא ציד גדול לכפר, בזמן הזה הם מלקטים עלים, צדים חיות קטנות ורודים המון דבש. אין לי מידע לגבי ילדים והאם הם רודים דבש או מקבלים דבש ומאיזה גיל.

פה קנינו פעם אחת מסקרנות יערת דבש אורגאנית. לא מחוממת, לא מתוספת, וגם לא מסוננת (כלומר, יש בה גם אבקת פרחים ועוד, והיא נחשבת למזון מלא, בניגוד לדבש המסונן הרגיל שהוא מזון מעובד) כל אחד אכל נגיד... כפית. לא מסוגלים יותר מזה... נורא מתוק!

בקיצור, זה מזון טבעי ומזין, אבל נדיר מאד למצוא אותו בצורתו הטבעית, וכל עיבוד גורע ממנו עד מזיק לו ממש. חוץ מזה, זה גם עניין של טעם.
לגבי הבוטוליזם, שווה לברר אם יש מחקר שבדק שיעורי בוטולינום בכוורות. מסקרן אם זו אגדה אורבנית מחוזקת או שיש דברים בגו.

אה, עוד אגב אחרון,
לאכול דבש מלא זה מעולה ומזין וסבבי, אלא אם אלרגים לפולן (אבקת פרחים - כלשהי או ספציפית) שזו דווקא כן אלרגיה נפוצה.

הערך התזונתי של דבש

על ידי טלי_מא* » 20 נובמבר 2008, 17:16

לתינוקות קטנים, להם לא מומלץ להחשף לדבש, אין סיבה לתת סוכרים בכלל
בהחלט.

הערך התזונתי של דבש

על ידי תבשיל_קדרה* » 20 נובמבר 2008, 16:33

הוספתי הסתייגות.

הערך התזונתי של דבש

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 20 נובמבר 2008, 14:29

תודה על הקישורים בדף זה ובכלל תודה על הדף

הערך התזונתי של דבש

על ידי אור_השמש* » 20 נובמבר 2008, 11:45

תבשיל קדרה - הייתי נזהרת מהצהרות כאלו שעלולות להתפרש אצל אנשים כהמלצה.
רעלני הבוטוליניום עלול להמצא בדבש, זה לא הנחיה שביססו על מקרה אחד. לתינוקות קטנים, להם לא מומלץ להחשף לדבש, אין סיבה לתת סוכרים בכלל, כך שזה לא שיקול של סוכר מול דבש. צריך להזהיר אמהות מהסיכונים במזונות שעלולים לתת בתום לב לתינוקות.
<הכותבת היא דיאטנית קלינית>

הערך התזונתי של דבש

על ידי פלונית* » 20 נובמבר 2008, 11:36

הסילאן עם העמילן תפוחי אדמה ממש לא טעים, ישר מרגישים שיש בזה כל מיני תוספות.

הערך התזונתי של דבש

על ידי יש_לי_אוצר* » 20 נובמבר 2008, 10:56

קמתי לבדוק בארון- יש לנו סילאן מקיבוץ כינרת והרכיבים הם תמרים טריים בלבד, לא מצאתי סוכרים או חומצת לימון בשום מקום. יתכן ושיש כמה סוגי סילאן מכינרת.

הערך התזונתי של דבש

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 נובמבר 2008, 10:28

נכתב פה במעלה הדף שסילאן של כנרת הוא טבעי היום בדקתי בחנות וראיתי ברכיבים-סוכרים וחומצת לימון, עוד סוג של חברת אגם הגליל מכיל סוכרים, עמילן תפו"א וE900 מוזמנים להריץ חיפוש בגוגל מה זה... היחיד שמצאתי טהור היה באמת מיובא מצאתי אותו רק בניצת הדובדבן.
יום מתוק

הערך התזונתי של דבש

על ידי ורדה_בן_ארי* » 17 נובמבר 2008, 19:37

חידוש שנודע לי לאחרונה
האקדמיה שינתה את "כוורן" ל - "דבוראי" !!
וזה בהחלט נשמע יותר טוב.

הערך התזונתי של דבש

על ידי תבשיל_קדרה* » 17 נובמבר 2008, 19:01

אה, וגם לדעתי - מוטב לאחר ככל הניתן את החשיפה למתיקות עזה

הערך התזונתי של דבש

על ידי תבשיל_קדרה* » 17 נובמבר 2008, 19:00

לדעתי, רופא פגש תינוק שנפגע מבוטוליזם, חשבו-חשבו מאיפה יכל לחטוף את זה, וגילו שהוא נחשף לדבש.
אז הוציא הוראת בטיחות (שכתובה בדם).

זו השערה בלתי מבוססת, אלא על כך שככה העולם מתנהג.

סלחו לי על הציניות.
לדעתי, בגיל כ"כ צעיר, עדיף שלא יאכלו סוכר מאשר שלא יאכלו דבש.


> אני לא דיאטנית, אין לי שום הכשרה בתחום, יש לי עמדות שנויות במחלוקת, ואני לא ממליצה כלום לאף אחד <

הערך התזונתי של דבש

על ידי אם_פי_3* » 17 נובמבר 2008, 11:42

מדוע לא רצוי לתת דבש לתינוקות עד גיל שנה?
לא בגלל אלרגנים, אלא בגלל שדבש מכיל לפעמים נבגים של חיידק הבוטוליזם. קיבה של אדם מבוגר היא חומצית, והנבגים לא יכולים להתפתח בה. קיבה של תינוק שצורך רק או בעיקר חלב, שהוא בסיסי, היא לא חומצית מספיק, והנבגים יכולים להתפתח.
זו מחלה לא-נפוצה, אבל קטלנית, ולכן מוטב להמנע (בנוסף, לדעתי מוטב לאחר ככל הניתן את החשיפה למתיקות עזה).

הערך התזונתי של דבש

על ידי שמש_בחורף* » 17 נובמבר 2008, 11:15

עד כמה שאני זוכרת בדבש יש כנראה כל מיני אלרגנים ויש הרבה אנשים שאלרגיים אליו.
נדמה לי שההנחיה הזו היא גם לגבי מוצרים אחרים של כוורות - פולן (במיוחד), ומזון מלכות.

הערך התזונתי של דבש

על ידי לואיזה* » 16 נובמבר 2008, 22:34

ממה שידוע לי - בגלל חשש מבוטוליזם (חידק מסוים)

הערך התזונתי של דבש

על ידי נ_ע_מ_ה* » 16 נובמבר 2008, 21:50

מי יודע מדוע לא רצוי לתת דבש לתינוקות עד גיל שנה?

הערך התזונתי של דבש

על ידי ירח_לבן* » 07 אפריל 2007, 11:33

עוד מחשבה שעלתה לי בעניין - אני מאמינה שלילדים יש נטיה טבעית לדעת מה הם זקוקים לו מבחינה תזונתית.
כמובן שזה לא תקף לגבי מוצרים מלאכותיים, המהונדסים במיוחד על מנת למכר את חוש הטעם שלנו.
אבל דבש הוא באמת מוצר טבעי לגמרי. האם התשוקה לדבש לא מצביעה על צורך אמיתי במשהו מהמרכיבים שלו?
(סתם דוגמא - כשאני חולה אני מאד אוהבת תה קמומיל, וגם תה עם דבש ולימון. כשאני בריאה, אני לא מסוגלת לגעת לא בזה ולא בזה. הגוף לפעמים פשוט יודע מה הוא צריך)

הערך התזונתי של דבש

על ידי with_passion* » 28 מרץ 2007, 21:40

ממליץ לעיין בעמוד הזה
העמוד מעלה שאלות לגבי חיוניות מוצרי הדבורים בחיינו ונוגע באספקטים אקולוגיים, מוסריים, ותזונתיים.
עם התמרים האורגנים הזולים והמדהימים בארץ... אני לא מרגיש צורך במזון מן החי עם הרבה סימני שאלה מסביבו...

הערך התזונתי של דבש

על ידי ירח_לבן* » 28 מרץ 2007, 21:18

תודה לכל העונים
המאמר של ורד לב באמת עושה סדר בעניין

הערך התזונתי של דבש

על ידי קר_שינדו* » 27 מרץ 2007, 12:44

היחידה שאני מכירה מיובאת מטורקיה, לא זוכרת כרגע את השם, כתוב על זה בגדול "סירופ תמרים טהור". מה, יכול להיות שבארץ לא עושים סילאן ללא סוכר?
היצרן "אגם הגליל" מכנרת מייצר סילאן ללא תוספת סוכר. ניתן לרכוש אותו בכנרת או בחנויות טבע.

הערך התזונתי של דבש

על ידי פלוני_אלמונית* » 27 מרץ 2007, 11:19

מייצרים בארץ סילאן בלי תוספת סוכר. (כנרת?)

אוק - עד שהקיבה של התינוק, היא מספיק חומצית - דבש עלול להיות מסוכן.
כשהיא מספיק חומצית, לא משנה הכמות.
נראה שזה קשור ליחס מוצקים/חלב שאוכל התינוק (חלב הוא בסיסי).

הערך התזונתי של דבש

על ידי אוק* » 27 מרץ 2007, 00:00

ובאופן ספציפי, האם יש צורך להגביל ילדה בת שנה וחצי באכילת דבש
במקומות מסוימים ממליצים לא לתת דבש לתינוקות עד גיל 15-20 חודשים, בגלל אי היכולת שלהם להתמודד עם חיידקי בוטולינום,
אבל עד כמה שידוע לי ההמצאות שלהם בדבש היא יחסית נדירה.

הערך התזונתי של דבש

על ידי יעלי_לה » 26 מרץ 2007, 23:46

ובעניין דירוג סוגי ההמתקות מסוכר לבן ועד דבש, הנה מה ש{{}}ורד לב כתבה ב"מושבה חופשית"

הערך התזונתי של דבש

על ידי יעלי_לה » 26 מרץ 2007, 23:43

איזה פירמות של סילאן הן ללא סוכר?
היחידה שאני מכירה מיובאת מטורקיה, לא זוכרת כרגע את השם, כתוב על זה בגדול "סירופ תמרים טהור". מה, יכול להיות שבארץ לא עושים סילאן ללא סוכר? >:(

הערך התזונתי של דבש

על ידי מא_צ'י* » 26 מרץ 2007, 23:09

ודבש בכפית?
עדיף.
צריך להיות דבש טוב (אורגני הכי טוב).

ומה יש בדבש חרובים לבד מאבקת חרובים?
אין בו אבקת חרובים.
זה הנוזלים שבהם בושלו חרוביפ לאורך זמן רב.
יש כזה ברמות סמיכות (צמצום הנוזלים) שונות.

הערך התזונתי של דבש

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 26 מרץ 2007, 22:41

כדאי לשנות שם ל הערך התזונתי של דבש וסילאן

בהחלט ניתן לקנות סילאן ללא תוספת סוכר, רק צריך, כמו כל דבר אחר, לקרוא את התוית על הצינצנת.
איזה פירמות של סילאן הן ללא סוכר?

ומה יש בדבש חרובים לבד מאבקת חרובים?

הערך התזונתי של דבש

על ידי ירח_לבן* » 26 מרץ 2007, 21:31

ודבש בכפית?

הערך התזונתי של דבש

על ידי איילת_א* » 26 מרץ 2007, 15:01

אם הוא מחומם (בתה הוא מחומם) אין בו הרבה חוץ מסוכר

לא רק זה - דבש שמכניסים לתוך נוזל רותח, הופך ל רעיל ! כך, עפ"י ה אָיוּרוֶודָה.

לכן, כמובן לא כדאי להשתמש בדבש גם לבישול ולאפייה. (כן, כולל עוגות דבש, יאמי...)

מבחינת הטמפרטורה, אם ניתן להכניס אצבע לתה, אז אפשר להוסיף דבש.

האיורוודה ממליצה למשל, כל בוקר לשתות כוס של מים חמימים, עם דבש ולימון.

הערך התזונתי של דבש

על ידי טלי_מא* » 26 מרץ 2007, 14:16

אם הוא מחומם (בתה הוא מחומם) אין בו הרבה חוץ מסוכר.

הערך התזונתי של דבש

על ידי ירח_לבן* » 26 מרץ 2007, 13:48

מכל הדף הזה לא הצלחתי להבין עד כמה גרוע או מעולה הוא הדבש P-:
וחוץ מהסוכר שבו, מה יש בו שהוא טוב?
ובאופן ספציפי, האם יש צורך להגביל ילדה בת שנה וחצי באכילת דבש? לאחרונה היא מקוררת מאד אז אני נותנת לה תה שעשוי ממים לימון/קמומיל ומומתק בדבש. לי זה עושה פלאים כשאני מקוררת. האם יש טענות נגד? (חוץ מעניין הסוכר...את זה הבנתי (-:)

הערך התזונתי של דבש

על ידי אם_פי_3* » 25 ינואר 2005, 22:12

אני לא זוכרת את ההסבר, אבל מה שאמר לי אותו עובד בחנות המפעל (לא בתפקיד, נראה שסתם טרם ידע בתחום שהוא אוהב), די שכנע אותי שאין עדיפות גדולה לזה בלי הסוכר.

הערך התזונתי של דבש

על ידי רוקדת_לאור_ירח* » 25 ינואר 2005, 14:52

בהחלט ניתן לקנות סילאן ללא תוספת סוכר, רק צריך, כמו כל דבר אחר, לקרוא את התוית על הצינצנת. גם זה שבלי תוספת סוכר, אותו אני קונה, הוא מאד מתוק. יש לו כמובן ערך תזונתי רב , לפחות ככל הידוע לי.
שלושת הממתיקים שמככבים אצלי בבית: סילאן, מולסה ודבש חרובים.
יש סוכר חום בשביל אורחים (עכשיו התחלתי להשתמש בו קצת לאיזו חליטה מאד לא טעימה שאני צריכה לשתות). דבש נכנס הביתה לעיתים רחוקות מאד, כרגע במקרה יש.

הערך התזונתי של דבש

על ידי מא_צ'י* » 24 ינואר 2005, 21:48

ניתן גם להשיג בסופר-מרקט סילאן תמרים ללא תוספת סוכר המיוצר באופן טבעי
בנוסף: גם אם יש בסילאן תמרים תוספת של סוכר לבן הוא עדיין מבחינת רמות הסוכרים שבו וספיגתם בדם יותר טוב מדבש.

אם דרוש הסבר נרחב יותר בנושא מבנה הסוכרים אשמח מאוד לתת מחר. zzz
<צ'י>

הערך התזונתי של דבש

על ידי סמדר_נ* » 24 ינואר 2005, 10:10

אפשר להמתיק במולסה, רק שבאופן לא מפתיע יש לה טעם לוואי של מתכת. למעשה יש לה טעם של מסמרים מסוכרים.
>רק אחרי שטעמתי מולסה לבד הבנתי שהדיבורים על הברזל שהיא מכילה אינם בדיחה כלל<

הערך התזונתי של דבש

על ידי אם_פי_3* » 24 ינואר 2005, 09:04

התכוונתי שהסילאן מכיל סוכר לבן, מעבר לסוכר הטבעי שבתמר - לכן אין עדיפות בריאותית להמתקה בסילאן, וזו היתה השאלה....

הערך התזונתי של דבש

על ידי מא_צ'י* » 24 ינואר 2005, 07:02

סילאן תמרים מסחרי מכיל כמויות מסחריות של סוכר
כן, אבל השאלה הייתה על המתקה, לא שווה להמתיק במלח... ;-)

הסוכר שבדבש, למרות שיש לו ערך תזונתי מסיבות אחרות (כמו שהבאתי למעלה), הוא גלוקוז חופשי - כזה שנכנס ישר לדם
הסוכר בסילאן תמרים מורכב גם מפרוקטוז, הרבה יותר פרוקטוז, והשיחרור בגוף הוא איטי יותר

<מא עושה כמיטב יכולתה במה שהוא בעצם העבודה של צ'י>

הערך התזונתי של דבש

על ידי אביב_חדש* » 24 ינואר 2005, 00:30

סילאן תמרים מסחרי מכיל כמויות מסחריות של סוכר
הוצאתי צנצנת סילאן ששכבה לה בארון ושכחתי ממנה כמעט שנה. נשאר מעט מאוד סילאן. הרוב הפך להיות סוכר שהתגבש ונצמד לצנצנת מבפנים. בקרקעית שקעה שכבה בעובי של כמה סנטימטרים. סוכר טהור.

הערך התזונתי של דבש

על ידי אמא_של_יונת* » 24 ינואר 2005, 00:25

סילאן תמרים מסחרי מכיל כמויות מסחריות של סוכר.
ודאי. לכן הוא כל כך מתוק (וכל כך טעים...).

הערך התזונתי של דבש

על ידי אם_פי_3* » 23 ינואר 2005, 22:21

סילאן תמרים מסחרי מכיל כמויות מסחריות של סוכר. יש גם סוג אחד שלא, אבל ההבדל ב"בריאות" הוא קטן (מידע שתרם לנו עובד בחנות המפעל).

הערך התזונתי של דבש

על ידי מא_צ'י* » 23 ינואר 2005, 16:32

אז במה בכל זאת אפשר להשתמש כתחליף לממתיקים האלה?..דבש "מעובד" ו/או סוכר
חוץ מסטיוויה - גם סילאן תמרים, "דבש" חרובים

<מא>

הערך התזונתי של דבש

על ידי תזמורת_הים* » 23 ינואר 2005, 00:09

הערך התזונתי של דבש

על ידי רוקדת_לאור_ירח* » 22 ינואר 2005, 22:41

האכלת הדבורים בסוכר הוא מה שכל הכוורנים עושים, כי אחרת הן ימותו - הרי הן אוספות דבש בקיץ כדי שיהיה להן בחורף, ואנחנו לוקחים להן הכל
מודי, יש לי חדשות עבורך: יצא לי, פעם אחת בחיי (כלומר כמה פעמים, אבל מאותו מגדל) לקנות דבש שהגיע מאדם שלא לוקח לדבורים את כל הדבש ולכן לא נותן להן מי סוכר. הוא לוקח חצי ומשאיר להן חצי. הדבש הטעים שאכלתי בימי חיי. מאז, אני מנסה לפעמים לטעום דבשים אחרים, כולל ממגדלים מקומיים וקטנים וזה אפילו לא מתקרב בטעם. אולי יש לזה עוד סיבות, אני אני די בטוחה שהסיבה האמיתית לטעם המצויין היא זו שמדובר בדבורים שלא קיבלו מי סוכר.

הערך התזונתי של דבש

על ידי סאן_שיין* » 22 ינואר 2005, 21:37

אז במה בכל זאת אפשר להשתמש כתחליף לממתיקים האלה?..דבש "מעובד" ו/או סוכר.
האם מישהו שמע על סטיוויה?

הערך התזונתי של דבש

על ידי יוחננ_ית* » 30 נובמבר 2004, 22:13

היצרנים אכן מחממים את הדבש כדי שיישאר נוזלי
בחנויות הטבע מוכרים דבר שלא עבר חימום. דבש קשה וטעים.

הערך התזונתי של דבש

על ידי מודי_תאני* » 30 נובמבר 2004, 17:49

האכלת הדבורים בסוכר הוא מה שכל הכוורנים עושים, כי אחרת הן ימותו - הרי הן אוספות דבש בקיץ כדי שיהיה להן בחורף, ואנחנו לוקחים להן הכל. לכן בחורף מאכילים את הדבורים במי סוכר, ומפסיקים עם תחילת הפריחה. ושוב - מי שעושה אחרת, קל לזהות לפי הטעם.

אין בעיה למזוג את הדבש בלי חימום, כי בדרך כלל עושים את זה בקיץ, וצודקת אמא של יונת.
ולקונים שרוצים את הדבש נוזלי כל החורף בלי להרוס אותו, שמרו אותו במקפיא (זאת לא בדיחה).

הערך התזונתי של דבש

על ידי אמא_של_יונת* » 27 נובמבר 2004, 19:49

היצרנים אכן מחממים את הדבש כדי שיישאר נוזלי - וזה לפי דרישת הקונים. כך נאמר לי כשניסיתי להשיג דבש לא-נוזלי. משום מה רוב האנשים מעדיפים את הדבש נוזלי, ויש אפילו כאלה שסבורים שדבש שהתגבש הוא מקולקל.

הערך התזונתי של דבש

על ידי ה_עוגיה* » 27 נובמבר 2004, 16:31

יוצא שבקניית דבש, כמו בקניית בשר (ועוד כלמיני דברים) צריך פשוט למצוא יצרן שאפשר לסמוך עליו ולפתח איתו יחסים.

הערך התזונתי של דבש

על ידי מא_צ'י* » 27 נובמבר 2004, 15:02

בקשר ל:
מופק מפרחים בלבד
דבש שעובר תהליך חימום

כשכנים של מספר כוורנים וכמי שבדקו את הנושא מעט בטיולינו -
רוב הדבש שנמכר בחנויות מחומם (כדי שלא יתקרש) ומופק גם על ידי כך שנותנים לדבורים מי סוכר קרוב לכוורת, כך שהן לא צריכות לעוף רחוק כדי להשיג צוף (בעיקר בעונות שבהן יש מעט צוף ופרחים בשבילן בטבע, וכדי שתייצרנה דבש כל השנה בכמות שניתן יהיה לרדות).
דבש מכיל, מטיבעו, כל מיני חומרים אנטי בקטריאלים ואנטי ויראליים, והחימום אכן פוגע בהם וכך פוגע בתכונות הטובות של הדבש.
כשבוחרים דבש צריך לשים לב שהוא - לא מחומם, לא מופק על ידי העמדת מי סוכר לדבורים ושהוא מקומי
מקומי - כי בנוסף לכך שהחומרים האנטי-אלרגניים שיש בו נהרסים בחימום, הם גם מתאימים לאקלים המקומי, כי הדבורים אספו אותם באיזור שלהן.

איך יודעים?
מקומי - זה קל
מחומם - על דבש מחומם לא מצוין "מחומם", אבל על דבש לא מחומם בדרך-כלל כן יצויין שלא חומם. כמו כן, הדבש שלא חומם נוטה להתגבשות באופן ברור יותר, שהרי כדי למנוע זאת מחממים את הדבש.
מי סוכר - על מי סוכר קשה לדעת, לפי השכנים שלנו קשה מאוד לגדל דבורים בלי לעשות זאת, שכן בעונות מסוימות לא יהיה דבש ויש חשש שגם לדבורים עצמן לא יהיה מספיק דבש.
יש "דבשים" מאושרים על ידי אגריאור (עם הסמל על התווית) ואז זה ברור אבל הם יקרים יותר מאחרים, כמו כל דבר אחר - כדאי לקנות מן הכוורנים עצמם ולשוחח איתם כדי ללמוד מה הם עושים.

ועוד משהו - הערך התזונתי של הדבש

הערך התזונתי של דבש

על ידי ה_עוגיה* » 26 נובמבר 2004, 15:53

כדי שדבש יזרום בצינורות (שזה מה שדרוש לצורך מילוי בקנה מידה מסחרי של צנצנות) צריך לחמם אותו. זה פוגע בתכונות הטובות שלו.
הסבר מפי שכננו הכוורן.
אולי זה גם פוגע בטעם.

בכלל עדיף להעדיף את היצרנים הקטנים והמקומיים על הגדולים הארציים. לא רק בדבש.

הערך התזונתי של דבש

על ידי ליאת_טאוב* » 26 נובמבר 2004, 14:57

אני חושבת שהוא דבש שעובר תהליך חימום כדי להפוך אותו לנוזלי ונוח למילוי בצנצנות. זה בטח לא עושה לו טוב וזה בטוח הופך אותו פחות טעים.

הערך התזונתי של דבש

על ידי יונת_שרון* » 26 נובמבר 2004, 13:57

אז איך זה שהדבש בסופר מתוק יותר מדבש שקונים מ"אנשים אמיתיים"? (אתה יודע, כאלה שמגדלים אותו ממש בעצמם והכל)
והוא גם אף פעם לא נקרש. אז אולי הוא לא מזוייף, אבל נראה לי שמוסיפים לו כל מיני דברים.

הערך התזונתי של דבש

על ידי מודי_תאני* » 26 נובמבר 2004, 10:25

רב הדבש שמוכרים מחנויות, הוא לא מופק בפועל מפרחים אלא ממי סוכר
בתור בן למשפחת מגדלי דבש, אני מבטיח לכם שלא תצליחו למצוא דבש מזויף בשום סופרמרקט. הדבש של המגדלים המוכרים (יד מרדכי, משק לין, קיבוץ שמיר) מופק מפרחים בלבד. ומאוד קל לזהות דבש מזויף - הוא פשוט לא טעים.

הערך התזונתי של דבש

על ידי מונו_נוקי* » 24 נובמבר 2004, 08:47

רב הדבש שמוכרים מחנויות, הוא לא מופק בפועל מפרחים אלא ממי סוכר. הרכבו התזונתי לא טוב בהרבה. ציינתי זאת כי הרבה פעמים יש לי הרושם שאנשים חושבים שדבש הוא שיא הבריאות. הוא לא.
כנ"ל רב סוגי הסוכר החום הם לא בעלי ערך תזונתי טוב בהרבה. אכן עדיף להמנע מזה בכלל, או להמעיט. אבל חשוב להדגיש שאי אפשר לאכול סוכר חום או דבש ולהרגיש שיא הבריאות. כאמור הם לא טובים בהרבה .

הערך התזונתי של דבש

על ידי ליאת_טאוב* » 23 נובמבר 2004, 23:11

דבש לא בהרבה יותר טוב מסוכר לבן
סוכר ממקור טבעי עדיף על סוכר מעובד. סוכר לבן הוא עיבוד שהוציא כל דבר טוב שיכול להיות בסוכר, מלבד המתיקות למי שאוהב. בדבש יש עוד כמה דברים טובים יותר, מלבד המתיקות. לי יש התנגדות לדבש, אבל מסיבות אחרות לחלוטין...

הערך התזונתי של דבש

על ידי מונו_נוקי* » 17 נובמבר 2004, 07:14

דבש לא בהרבה יותר טוב מסוכר לבן.

הערך התזונתי של דבש

על ידי אנונימי » 17 נובמבר 2004, 07:14


חזרה למעלה