איזו עמה אני שלא נכנסתי לדף עד היום!
קראתי, צחקתי והזלתי ריר, וגם היו לי המון רעיונות להוסיף - מקווה לזכור הכל
גזר
מקלות בתנור עם שמן זית רוזמרין ומלח
סלט גזר מגורד עם בצל ירוק, ברוטב חמאת בוטנים, לימון, הל טחון ואפשר גם נענע קצוצה
סלק
כוס סלק מגורד, כוס עדשים שחורים (קטנים) מבושלים קלות/טרום נבוטים/נבוטים, כפית קארי מדרס - להקפיץ עם מעט שמן זית/חמניות לא מזוכך. תוספת יפה וטעימה לאורז. (הופתעתי לגלות שהרבה ילדים דווקא אוהבים טעם של קארי.)
שילוב של סלק עם עגבניות תפוזים וכמון - בכל מיני צורות.
מלפפונין (טעות הקלדה, אבל זה חמוד אז השארתי)
יש לי חבר שף, קצת משוגע, והוא גילה לי בסוד, ממש בהתנצלות על כך שהוא בכלל ניסה את זה ורק אחרי שהשביע אותי לא לאשפז אותו -
שאפשר להקפיץ או לצלות על מחבת פסים פרוסות דקיקות של מלפפונים. זה מבליט את המתיקות שלהם, ובכלל יוצא טעים ומגניב.
אין לי מתכון לבורגר עדשים, אבל יש לי
לקציצות כרוב וקמח חומוס מ-א-מ-מ-ו-ת שמספר אנשים טענו שהן מזכירות עוף:
1 כרוב גדול
2 בצל בינוניים
2 כוסות קמח חומוס (יש כאלה שקוראים לזה גונדי, ניתן למצוא כמעט בכל חנויות הטבע וברוב חנויות התבלינים/קטניות. פשוט לבקש מהם לטחון חומוס קלוי.)
2 כוסות קמח שיבולת שועל (שיבולת שועל טחונה עד דק במג'ימיקס)
טוחנים במג'ימיקס את הכרוב עד שהוא במרקם של קוסקוס דק עם קצת נוזלים (אם יש הרבה נוזלים אז לסנן חלק), את הבצל מרסקים לגמרי.
מערבבים עם הקמחים, מתבלים במלח לפי הטעם ובכפית קינמון (גראם מאסלה גם הולך, או שילובים של חלק ממרכיביו: פ' אנגלי, ציפורן, הל, זרעי כוסברה...)
עושים קציצות בעובי 1.5 ס"מ בקוטר 4-6 ס"מ
מניחים על תבנית משומנת (או נייר אפיה משומן, או משטח סיליקון משומן), ועם שתי אצבעות משומנות נוגעים מלעלה בכל קציצה. (במקום טיגון עמוק - יוצא יותר טעים, פחות בלתי-בריא [כמה שאני פוליטקלי קורקט...], ויותר חסכוני בשמן) אופים עד שבחוץ מזהיב מאד - ובפנים נימוח וטעים.