על ידי יעלי_לה » 21 יוני 2007, 23:59
נו, שיהיה אליהו...
(יכול להיות שזה בגלל שחשבתי על שוקי האופה, שהסביר לי פעם הרבה על לחמים).
אגב, לידיעתכם: מתוך הלחמים שמוכרים בסוּפֶּרים ובמאפיות (לא כולל חנויות טבע), לא כולל הלחמים האורגניים, יש בדיוק 2 מותגים שלא כוללים חומר משמר: "לחם חי" באריזה לבנה-שקופה עם כיתוב באדום כחול (כתוב על זה שזה פטנט עולמי על פי שיטת ... מישהו) ו"לחם בראשית" (שלא נמכר בחלק מהרשתות. זה אחלה לחם. מעין גרסה לא אורגנית של לחם אדמה). בכל היתר יש קלציום פרופיונט, שזה חומר משמר רעיל מאוד. חוץ מזה לרוב הלחמים יש רשימת רכיבים מאוד מאוד ארוכה, וגם ה"כפריים", הרוסיים, לחמי השאור והשיפון, כל מיני לחמים "מלאים", "לחם חי" שלא באריזה עם הכיתוב הנ"ל ואפילו הלחם טופו - מכילים בדרך כלל סוכרים, צבעי מאכל (לפעמים מכניסים מולסה כדי לתת גוון של לחם "שחור", ולפעמים סתם צבע), שומנים מוקשים ומייצבים.
נו, שיהיה אליהו...
(יכול להיות שזה בגלל שחשבתי על שוקי האופה, שהסביר לי פעם הרבה על לחמים).
אגב, לידיעתכם: מתוך הלחמים שמוכרים בסוּפֶּרים ובמאפיות (לא כולל חנויות טבע), לא כולל הלחמים האורגניים, יש [b]בדיוק 2 מותגים שלא כוללים חומר משמר: "לחם חי" באריזה לבנה-שקופה[/b] עם כיתוב באדום כחול (כתוב על זה שזה פטנט עולמי על פי שיטת ... מישהו) [b]ו"לחם בראשית"[/b] (שלא נמכר בחלק מהרשתות. זה אחלה לחם. מעין גרסה לא אורגנית של לחם אדמה). [b]בכל היתר יש קלציום פרופיונט[/b], שזה חומר משמר רעיל מאוד. חוץ מזה לרוב הלחמים יש רשימת רכיבים מאוד מאוד ארוכה, וגם ה"כפריים", הרוסיים, לחמי השאור והשיפון, כל מיני לחמים "מלאים", "לחם חי" שלא באריזה עם הכיתוב הנ"ל ואפילו הלחם טופו - מכילים בדרך כלל סוכרים, צבעי מאכל (לפעמים מכניסים מולסה כדי לתת גוון של לחם "שחור", ולפעמים סתם צבע), שומנים מוקשים ומייצבים.