קרוטונית מהמרק הגדול
קוואקר שאינו אינסטנט כדאי לטחון גס רגע לפני ההכנה, ואז כמעט אין צורך לבשל (אני רק מערבבת במים רותחים ואז מוסיפה תוספות).
ה עוגיה
שמתי בסיר שיבולת שועל עם מים וגם קינמון ואבקת חרובים.
אחרי הרתיחה הוספתי קוקוס, תמרים ודבלה קצוצים, צימוקים פיצקים ובננה פרוסה.
בסוף הוספתי שקדיה.
יצא טעיםםםם.
אלנור יה
מרתיחים כוס מים בסיר קטן, מנמיכים את האש ומוסיפים 2 כפות גדושות קוואקר
(אני משתמשת בזה של חברת "קוואקר", שכתוב עליו אינסטנט. ניסינו את הקוואקר האורגני אבל למרות שבישלנו את הדייסה המון זמן, הילדים לא אהבו כלל).
אפשר להוסיף עוד כף אחרי כמה שניות אם הדייסה דלילה מדי. מבשלים כ-3 דקות. אני מוסיפה קצת דבש אחרי שמורידה מהאש. אפשר גם סילאן או חתיכות תמרים וצימוקים. בקערה בוזקים קינמון.
אחת
אני מבשלת בחלב אורז מהול במים, בלי לטחון, כעשר דקות.
כשרותח - מנמיכה את האש.
מוסיפה אח"כ פירות - בד"כ בננה ותפוח מגוררים.
כשהילדה לא גומרת את המנה - רבים על השאריות
סירופ מייפל (2007-05-29T18:54:48):
אצלנו הילד שותה דייסה מבקבוק בוקר וערב, כבר כשנתיים וחצי פלוס מינוס, מגיל שנה וחצי בערך.
המתכון כך:
60מ"ל מים רותחים
כף שקדייה
כף חמאת שומשום - מלא אורגני של אדמה
כף סילאן- הכי פשוט, יש גם לפעמים בסופר. ללא סוכר של חברת ארו-פוד.
שתי כפות דייסה כל שהיא, קווקר או דגנים. לאחרונה של חברת B&D.
מערבבים, מוסיפים מים ומשקשקים.
לוונדר סגול
המתכון שמופיע באריזה של קוואקר אורגני של הרדוף, אומר:
להמיס כף חמאה,
להוסיף לה תבלינים (קינמון, פלפל שחור, קורט מלח, ואני מוסיפה גם הל, ציפורן ומשחקת עם התבלינים המתוקים למיניהם)
להוסיף 8 - 10 כפות קווקר ולערבב
להוסיף 1+ 3/4 כוס מים רותחים ו 3/4 כוס חלב (אני משתמשת בחלב סויה ידידותי לפרה)
ולבשל כ 5 דקות.
טעים לי מאוד!
ממתיקה בסילאן או דבש,
מוסיפה קוקוס וגרעינים - מגוונת
אפשר גם להוסיף כף טחינה
וקוביות פרי טרי מעל... מממ....
הבוחשת
מתכון לתינוקות (9 חודשים ומעלה, אני העדפתי לא לחשוף לפני כן)
מבשלים 3 כפות קוואקר אינסטנט בחצי כוס מים רותחים למשך 5 דקות
מוסיפים בננה,תמר,כפית שקדיה ותפוח מאודה
טוחנים הכל במערבל ידני
בריא ומשביע...
אצלי בננה זה הפרי הדומיננטי כי הוא הכי אהוב,אבל אפשר לשנות כמובן.
בכלל אני משתדלת להחביא כף דייסה בתערובת פירות ,לפעמים במרק הטחון וכו'
תמי
דייסה מדהימה שכולם אוהבים ורוצים עוד: אז ככה, לכמות לבן אדם אחד:
כוס חלב, בערך 4 כפות גדושות של שיבולת שועל גרוסה קלות, תפוח עץ חתוך לקוביות, אפשר להוסיף בננה חתוכה לקוביות, פירות יבשים, קצת תמרים ללא הגלעין,(תלוי עד כמה מתוקה רוצים את הדייסה) אני אוהבת הרבה קינמון וקצת גי'נג'ר- אבקה, לבחוש כל הזמן עד שהכל רותח, להוריד מהגז, אני שמה גם גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, פשתן גרוס, וסומסום מלא גרוס. נפלא.
עשב השדה
דייסת המאה. או האלף איך שתרצו,
קווקר שלם (לגדולים בני שנה ומעלה) או טחון
שופכים לקערה ומשרים במים רותחים עד שיתפח ללא בישול,
מוסיפים עוד טיפה מים ואז חמאת שומשום/שקדיה ומערבבים
מוסיפים על המצע הזה פירות מרוסקים בפומפייה או לחלופין סלט פירות כלומר חתוכים גדול יותר (וריאציות שונות למרקם)
גזר, תפוחים, אגסים,תמרים, בננה, תפוז , קצת ג'ינג'ר, קיווי, תות, ...כיד הדמיון ובוריאציות שונות לגיוון
אפשר לבזוק קינמון ,לטחון זרעי פשתן ,או דלעת,או חמניות,
ללא תוספת סילאן או עם , אין ממש צורך כי מתוק מהפירות,
מערבבים שוב מעט, ממש חגיגה יוםיומית
פלוני אלמונית (2010-03-05T15:23:18):
הקטנה שלי, מגיל שנה ומעלה (לא נתתי חלב פרה קודם) אוכלת דייסת שיבולת-שועל כל בוקר:
חצי כוס שיבולת שועל (לא טחונה)
כף גדושה שקדים טחונים
כוס חלב
איזה פרי רך שיש ואוהבים (בננה, אוכמניות, פטל, אפרסק, אפרשזיף, מנגו, תותים וכו')
- 5 דקות בקערת זכוכית במיקרו. מוציאים ומערבבים. עוד 2.5 דקות במיקרו.... ומוכן!
אם, כמו הקטנה, אין סבלנות לחכות עד שתתקרר הדייסה, מוזגים קצת חלב לקערה ומכניסים לפריזר באותו הזמן שמכניסים את הדייסה למיקרו. כשהדייסה מוכנה - מערבבים את החלב הקר מהפריזר עם הדייסה כדי לקרר אותה קצת.
מיה גל
מה שאפרוחיתי ואני אוכלות הרבה לארוחת בוקר:
כף גדושה קוואקר - להשרות במים רותחים כ-10 דקות יחד עם כפית או שתיים של תמרים קצוצים ומגולענים (יש לקנות כאלה באריזות ואקום של חצי ק"ג), אחרי ההשריה להוסיף כפית טחינה גולמית ומים חמים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
יוצא טעים לאללה ומלא בריאות