על ידי אביגיל* » 12 פברואר 2011, 23:17
לגבי ההיסטוריה של תמ"ל - מידע שנלקח מהספר Milk, Money, and Madness:
במאה ה18 היו ניסיונות להאכלת תינוקות בתרכובות שונות, אך הם כשלו - לא היה לתינוקות סיכוי לשרוד (גם במצב האופטימלי של הנקה, תמותת התינוקות הגיעה למספרים מחרידים). לקראת סוף המאה ה19, לנוכח אחוזי תמותת התינוקות הגבוהים באירופה, חיפשו דרכים טובות יותר והיגיייניות יותר להזין תינוקות, כשהתחליף הנפוץ היה חלב פרה. עד אז את שומן החלב שמרו למבוגרים, והתינוקות קיבלו את מה שנותר בדילול מים מזוהמים. עם תחילת פסטור החלב, והמודעות להרתחתו, ולכך שלא כדאי לתת לתינוקות חלב מפרות חולות, שיפור במצב התמותה. גם המודעות לחשיבות שמירת החלב בקירור בקיץ (לקראת מחצית המאה ה20, כשהתחילו להשתמש בקופסאות עם קרח, עד אז תינוקות קיבלו בקיץ הרבה חלב מקולקל) הפכה את השימוש בחלב פרה לפחות מסוכן, ואחוזי התמותה ירדו. לרוב ערבבו את חלב הפרה במים סוכר, או מי גריסים.
הפורמולה הראשונה הומצאה ע"י רוקח גרמני ב 1867, והיתה נוזל שהכיל חלב פרה, קמח, potassium bicarbonate ומאלט. הפורמולה שלו לא היתה פופולרית, ואז היה הניסיון להחליף את החלב בקמח אפונה, וזה גם לא ממש הלך. Nestle התחילה לשווק אבקת חלב לתינוקות כבר ב 1866, וב 1873 כבר מכרה את מוצריה ברחבי אירופה, ארה"ב, וכמה מארצות דרום אמריקה, כשרופאים חתומים על מוצריה כמומלצים. ב1911 כבר היו על המדפים כמאה סוגים של אבקת חלב שהאכילו בהם תינוקות, (אך התינוקות לקו במחלות הקשורות בחוסר בויטמינים D ו C).
בסוף המאה ה 19, לנוכח תמותת התינוקות הגבוהה, רופא צרפתי התחיל "תחנות חלב" בהן אמהות הביאו את התינוקות לשקילה מדי שבוע, ואם התינוק לא עלה מספיק - הוא רשם להן בקבוק חלב מפוסטר (ומכאן התחילו "טיפות החלב"). תחנות חלב אלה נעשו מאוד פופולריות באירופה וארה"ב, ותמותת התינוקות אכן ירדה, זאת גם עם עליה במודעות בהגיינה וביקורי רופאים סדירים.
בשנות ה20 ד"ר קינג (שהגה את רעיון הנקה לפי השעון), החל לבדוק את טיב חלב האימהות, ויעץ להן לתת תמ"ל - אבקת חלב במידה והחלב שלהן "לא טוב".
מעבדות תמ"ל, בהנהלת רופאים או בשיתוף עסקי עם רופאים, החלו לפרוח, ותזונת התינוקות עברה לידי "גברים מלומדים", ונלקחה מידי "נשים פשוטות ולא מלומדות" - האימהות.
אפשר לדמיין איך זה המשיך משם, ואם מעניין מישהי - אני יכולה להמשיך באופן מפורט יותר פעם אחרת.
The formulations for artificial baby milk are changed frequently and represent one of the largest uncontrolled experiments in altered nutrition for humankind ever conducted (Kathleen Auerbach, journal of Tropical Pediatrics, 1992)
לגבי ההיסטוריה של תמ"ל - מידע שנלקח מהספר Milk, Money, and Madness:
במאה ה18 היו ניסיונות להאכלת תינוקות בתרכובות שונות, אך הם כשלו - לא היה לתינוקות סיכוי לשרוד (גם במצב האופטימלי של הנקה, תמותת התינוקות הגיעה למספרים מחרידים). לקראת סוף המאה ה19, לנוכח אחוזי תמותת התינוקות הגבוהים באירופה, חיפשו דרכים טובות יותר והיגיייניות יותר להזין תינוקות, כשהתחליף הנפוץ היה חלב פרה. עד אז את שומן החלב שמרו למבוגרים, והתינוקות קיבלו את מה שנותר בדילול מים מזוהמים. עם תחילת פסטור החלב, והמודעות להרתחתו, ולכך שלא כדאי לתת לתינוקות חלב מפרות חולות, שיפור במצב התמותה. גם המודעות לחשיבות שמירת החלב בקירור בקיץ (לקראת מחצית המאה ה20, כשהתחילו להשתמש בקופסאות עם קרח, עד אז תינוקות קיבלו בקיץ הרבה חלב מקולקל) הפכה את השימוש בחלב פרה לפחות מסוכן, ואחוזי התמותה ירדו. לרוב ערבבו את חלב הפרה במים סוכר, או מי גריסים.
הפורמולה הראשונה הומצאה ע"י רוקח גרמני ב 1867, והיתה נוזל שהכיל חלב פרה, קמח, potassium bicarbonate ומאלט. הפורמולה שלו לא היתה פופולרית, ואז היה הניסיון להחליף את החלב בקמח אפונה, וזה גם לא ממש הלך. Nestle התחילה לשווק אבקת חלב לתינוקות כבר ב 1866, וב 1873 כבר מכרה את מוצריה ברחבי אירופה, ארה"ב, וכמה מארצות דרום אמריקה, כשרופאים חתומים על מוצריה כמומלצים. ב1911 כבר היו על המדפים כמאה סוגים של אבקת חלב שהאכילו בהם תינוקות, (אך התינוקות לקו במחלות הקשורות בחוסר בויטמינים D ו C).
בסוף המאה ה 19, לנוכח תמותת התינוקות הגבוהה, רופא צרפתי התחיל "תחנות חלב" בהן אמהות הביאו את התינוקות לשקילה מדי שבוע, ואם התינוק לא עלה מספיק - הוא רשם להן בקבוק חלב מפוסטר (ומכאן התחילו "טיפות החלב"). תחנות חלב אלה נעשו מאוד פופולריות באירופה וארה"ב, ותמותת התינוקות אכן ירדה, זאת גם עם עליה במודעות בהגיינה וביקורי רופאים סדירים.
בשנות ה20 ד"ר קינג (שהגה את רעיון הנקה לפי השעון), החל לבדוק את טיב חלב האימהות, ויעץ להן לתת תמ"ל - אבקת חלב במידה והחלב שלהן "לא טוב".
מעבדות תמ"ל, בהנהלת רופאים או בשיתוף עסקי עם רופאים, החלו לפרוח, ותזונת התינוקות עברה לידי "גברים מלומדים", ונלקחה מידי "נשים פשוטות ולא מלומדות" - האימהות.
אפשר לדמיין איך זה המשיך משם, ואם מעניין מישהי - אני יכולה להמשיך באופן מפורט יותר פעם אחרת.
The formulations for artificial baby milk are changed frequently and represent one of the largest uncontrolled experiments in altered nutrition for humankind ever conducted (Kathleen Auerbach, journal of Tropical Pediatrics, 1992)