על ידי בשמת_א* » 31 דצמבר 2018, 16:28
הורדתי את הגרנולה של הבוקר, ואת היוגורט. נשארתי רק עם פרי (שוקלת להחזיר את היוגורט, ניראה)
האמת? לא הייתי מורידה אף אחד מהם.
4 קילו בשמונה שבועות נראה לי קצב מעולה מעולה לגוף. ממש עדין ולא דראסטי בשום צורה.
לא ממליצה לך על יום של מים ותפוח ומרק ירקות. את בעודף של כמה קילוגרמים לטעמך? ואם הבנתי נכון, את אמא? את עדיין מיניקה?
לי זה נראה מאוד לא מתחשב בגוף. לא כדאי מכל מה שידוע לי להאיץ תהליכי ירידה במשקל. את רוצה בריאות ומשקל תקין, לא משקל ירוד ופגיעה בבריאות, נכון?
חלבון - רצוי לפי הנוסחה הגסה והלא מדוייקת אבל הכי סבירה שידועה לי: 1 גרם לק"ג משקל גוף רזה ליום. למשל, אם אצלי "משקל גוף רזה" הוא נגיד 50 קילו, אז 50 גרם חלבון, שהם:
- 200 גרם בשר כלשהו ביום (דג, עוף, בקר וכו') כי בבקר 25% חלבון.
- 10 ביצים ליום כי בכל ביצה יש כ-5 גרם חלבון.
- יש חלבון גם במוצרי חלב אבל בגלל שאני אלרגית לא בדקתי איזה אחוז (-: אז לא זוכרת בעל פה. אם את לא אלרגית, לכי על מוצרי חלב שמנים ומותססים (לא חלב אלא יוגורט, לא חלב אלא גבינות שמנות איכותיות מאוד. סליחה אבל במוצרי תנובה לא הייתי נוגעת... אם את מאוד אוהבת קוטג', אז חשוב מאוד לאכול אוכל טעים שאוהבים. אבל אם את אוכלת קוטג' רק כי נראה לך שזו גבינה רזה, אז חבל - עדיף להחליף בגבינות שמנות. מוצרי חלב דלי שומן, ממש מסוכנים לבריאות).
לפי כל המחקרים, ה"צום" הכי יעיל והכי בריא? להפסיק כל יום לאכול בשש בערב ולא לגעת בכלום אחרי שעה זו. מקסימום, שומן (מרק עוף שמן צח, למשל). שומן לא מעמיס על משק האינסולין בגוף אלא להיפך, מרגיע את המערכת. ההיפך מסוכרים.
הבעיה איננה "פחמימות" (מלת קוד לא נכונה) כי גם ירקות ופירות הם "פחמימות".
את מתכוונת לסוכרים: סוכר וקמח על כל צורותיהם. סוכרים עושים בלגן במערכת. בלגן בלבלב, בלגן בטחול, בלגן בכבד (כבד שומני) וכו'.
חלבון חיוני לך. וגם שומן (חיוני לתיפקוד המוח וחיוני לשאר האיברים). וגם ירקות ופירות.
לעומת זאת, לא קורה שום דבר מלחיות בלי סוכרים ב-כ-ל-ל. עוגיות אינן מזון בסיסי.
עוד המלצה: האם את יכולה להחליף את הטונה בסרדינים? בסרדינים יש שומן אומגה 3, סידן מעולה, והם דגים קטנים ולכן הרבה פחות מזוהמים. לעומת זאת הטונה היא דג גדול טורף שמגיע עם כמויות כספית בלתי נתפסות.
עוד דבר הייתי שואלת אותך:
את מאלה שחם להם כל הזמן, גם בחורף? מזיעה בקלות?
או מאלה שסובלות מקור, קצוות ידיים ורגליים קרות, באופן כללי חיוורת ואפילו כחלחלה כשקר?
אם את מאלה שסובלות מקור, הייתי אומרת שאת אוכלת יותר מדי מזון קר וחי בשביל העונה: יוגורט? פירות? סלט? טחינה? אבוקדו? הכל מזונות מקררים. בחורף עדיף לאכול מרקים עשירים, נזידים, תבשילי קדירה, דברים מבושלים. עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות. תזיני את עצמך.
עוד נקודה לסיום: אם שומן בטני משמעותי אצלך (כמעט אין השמנה, רק הבטן) אז יכול להיות שבכלל לא מדובר בהשמנה אלא ב: א. חולשה של שרירי הליבה ושרירים אחרים שמחזיקים את איברי הבטן במקומם. ב. עודף סטרס שגורם לעודף הפרשת קורטיזול מבלוטות יותרת הכלייה שגורם להשמנה בטנית הורמונאלית.
בשני המקרים האלה, דיאטה איננה הפעולה המומלצת.
יותר מומלץ לעשות דברים משמחים שאת אוהבת, לשהות כמה שיותר בחיק הטבע, לנשום אוויר צח, להתבונן בעצים ובציפורים, ולעשות פעילות גופנית מתונה לחיזוק השרירים (מתונה! כי את לא צריכה הגברת סטרס. למשל יוגה נשית או צ'י קונג. בעדינות עם הגוף.)
[u]הורדתי את הגרנולה של הבוקר, ואת היוגורט. נשארתי רק עם פרי (שוקלת להחזיר את היוגורט, ניראה)[/u]
האמת? לא הייתי מורידה אף אחד מהם.
4 קילו בשמונה שבועות נראה לי קצב מעולה מעולה לגוף. ממש עדין ולא דראסטי בשום צורה.
לא ממליצה לך על יום של מים ותפוח ומרק ירקות. את בעודף של כמה קילוגרמים לטעמך? ואם הבנתי נכון, את אמא? את עדיין מיניקה?
לי זה נראה מאוד לא מתחשב בגוף. לא כדאי מכל מה שידוע לי להאיץ תהליכי ירידה במשקל. את רוצה בריאות ומשקל תקין, לא משקל ירוד ופגיעה בבריאות, נכון?
חלבון - רצוי לפי הנוסחה הגסה והלא מדוייקת אבל הכי סבירה שידועה לי: 1 גרם לק"ג משקל גוף רזה ליום. למשל, אם אצלי "משקל גוף רזה" הוא נגיד 50 קילו, אז 50 גרם חלבון, שהם:
[list]
[*] 200 גרם בשר כלשהו ביום (דג, עוף, בקר וכו') כי בבקר 25% חלבון.
[*] 10 ביצים ליום כי בכל ביצה יש כ-5 גרם חלבון.
[*] יש חלבון גם במוצרי חלב אבל בגלל שאני אלרגית לא בדקתי איזה אחוז (-: אז לא זוכרת בעל פה. אם את לא אלרגית, לכי על מוצרי חלב שמנים ומותססים (לא חלב אלא יוגורט, לא חלב אלא גבינות שמנות איכותיות מאוד. סליחה אבל במוצרי תנובה לא הייתי נוגעת... אם את מאוד אוהבת קוטג', אז חשוב מאוד לאכול אוכל טעים שאוהבים. אבל אם את אוכלת קוטג' רק כי נראה לך שזו גבינה רזה, אז חבל - עדיף להחליף בגבינות שמנות. מוצרי חלב דלי שומן, ממש מסוכנים לבריאות).
[/list]
לפי כל המחקרים, ה"צום" הכי יעיל והכי בריא? להפסיק כל יום לאכול בשש בערב ולא לגעת בכלום אחרי שעה זו. מקסימום, שומן (מרק עוף שמן צח, למשל). שומן לא מעמיס על משק האינסולין בגוף אלא להיפך, מרגיע את המערכת. ההיפך מסוכרים.
הבעיה איננה "פחמימות" (מלת קוד לא נכונה) כי גם ירקות ופירות הם "פחמימות".
את מתכוונת לסוכרים: סוכר וקמח על כל צורותיהם. סוכרים עושים בלגן במערכת. בלגן בלבלב, בלגן בטחול, בלגן בכבד (כבד שומני) וכו'.
חלבון חיוני לך. וגם שומן (חיוני לתיפקוד המוח וחיוני לשאר האיברים). וגם ירקות ופירות.
לעומת זאת, לא קורה שום דבר מלחיות בלי סוכרים ב-כ-ל-ל. עוגיות אינן מזון בסיסי.
עוד המלצה: האם את יכולה להחליף את הטונה בסרדינים? בסרדינים יש שומן אומגה 3, סידן מעולה, והם דגים קטנים ולכן הרבה פחות מזוהמים. לעומת זאת הטונה היא דג גדול טורף שמגיע עם כמויות כספית בלתי נתפסות.
עוד דבר הייתי שואלת אותך:
את מאלה שחם להם כל הזמן, גם בחורף? מזיעה בקלות?
או מאלה שסובלות מקור, קצוות ידיים ורגליים קרות, באופן כללי חיוורת ואפילו כחלחלה כשקר?
אם את מאלה שסובלות מקור, הייתי אומרת שאת אוכלת יותר מדי מזון קר וחי בשביל העונה: יוגורט? פירות? סלט? טחינה? אבוקדו? הכל מזונות מקררים. בחורף עדיף לאכול מרקים עשירים, נזידים, תבשילי קדירה, דברים מבושלים. עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות. תזיני את עצמך.
עוד נקודה לסיום: אם שומן בטני משמעותי אצלך (כמעט אין השמנה, רק הבטן) אז יכול להיות שבכלל לא מדובר בהשמנה אלא ב: א. חולשה של שרירי הליבה ושרירים אחרים שמחזיקים את איברי הבטן במקומם. ב. עודף סטרס שגורם לעודף הפרשת קורטיזול מבלוטות יותרת הכלייה שגורם להשמנה בטנית הורמונאלית.
בשני המקרים האלה, דיאטה איננה הפעולה המומלצת.
יותר מומלץ לעשות דברים משמחים שאת אוהבת, לשהות כמה שיותר בחיק הטבע, לנשום אוויר צח, להתבונן בעצים ובציפורים, ולעשות פעילות גופנית מתונה לחיזוק השרירים (מתונה! כי את לא צריכה הגברת סטרס. למשל יוגה נשית או צ'י קונג. בעדינות עם הגוף.)