ה עוגיה

שליחת תגובה

טוב לבלוע צפרדע מפעם לפעם מאשר להיות חסידה
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: ה עוגיה

ה עוגיה

על ידי מיכל_אשחר* » 05 מרץ 2013, 23:58

תודה על הרעיון :)

ה עוגיה

על ידי פלוני_אלמונית* » 05 מרץ 2013, 14:05

תודה על ההפנייה בנוגע לדיאפרגמה...הועבר לחברה המיועדת
(-:

ה עוגיה

על ידי מאמינה_בשפע* » 12 פברואר 2013, 20:15

רציתי לשאול אותך למה את מוסיפה קורנפלור לדיאודורנט תוצרת בית ?
אני בדף הבית אם את מסכימה לענות
תודה @}

ה עוגיה

על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם » 09 פברואר 2013, 09:22

תודה שכתבת בכיכר השוק על האתר icast
אני מקשיבה עכשיו להרצאות של ד"ר יובל הררי וכל כך נהנית !
@}

ה עוגיה

על ידי פלונית_כרגע* » 27 אוגוסט 2012, 21:31

זה אכן מה שאנו עושים- 2 קופסאות, אבל זה תופס הרבה יותר מקום בתיק, עוד משהו שצריך לא לאבד.. וכו'
תודה בכול מקרה

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 26 אוגוסט 2012, 21:11

האם הסט הזה ששמת קישור שלו, הקופסא התחתונה מספיק גבוה ע"מ להכיל תפוח/ אפרסק וכו' לא חתוכים?
לא.
ולא נתקלתי בקופסת קומות שהיא גבוהה מספיק לפרי שלם.
אם זאת הבעיה היחידה שיש לכם, למה לא למצוא איזו קופסת פלסטיק קובייתית (בטח יש לטאםרוור משהו במידות הרצויות) שתהיה קופסת פרי, וכל היתר יכנס לקופסה המחולקת?

השימוש שלנו בקופסת הקומות הוא סנדויץ למעלה וכלמיני למטה. משתנה בהתאם למצאי...
ולעתים צנצנת קטנה עם יוגורט בצד.

ה עוגיה

על ידי פלונית_כרגע* » 26 אוגוסט 2012, 16:38

אפשר שאלה בענייני הקופסא?
אנחנו מחפשים כבר שנים את הקופסא האולטימטיבית..
האם הסט הזה ששמת קישור שלו, הקופסא התחתונה מספיק גבוה ע"מ להכיל תפוח/ אפרסק וכו' לא חתוכים?
זה העקב אכילס של כול הקופסאות שראינו וברשותינו.
העליונה נראית אידאלית לסנדוויץ, בתור משתמשים ועים קבזה נכון?
אולי חבל שאחותי שבה לארץ לפני שבועיים :-)
תודה

ה עוגיה

על ידי טליה_אלמתן* » 29 יולי 2012, 08:16

תודה גם כאן על הסוכר :)

ה עוגיה

על ידי יונת_שרון* » 11 יוני 2012, 08:40

אולי למחוק זה לא "יפה", אבל לערוך בככר השוק זה הרבה פעמים לא מציאותי. ככה שמה שנשאר זה או למחוק או להשאיר ככה. ולהשאיר ככה זו חוסר התחשבות בקוראים.

ה עוגיה

על ידי אהבת_עולם* » 09 יוני 2012, 18:29

לפעמים קורה שגולשים קצת. זה לא שכתבתי שלושים שורות.
אפשר להעיר ולבקש לשנות, אם זה באמת כזה מפריע.
נראה לי מכוער פשוט לבוא ולמחוק.
(ויכולתי גם לא לשים לב שזה נמחק, ואז מה? סתם לא פייר)

ה עוגיה

על ידי אהבת_עולם* » 09 יוני 2012, 02:09

קיצרתי בשורות אם זאת הסיבה.
אבל אני חושבת שזה ממש לא יפה למחוק סתם ככה. את יכולה להגיד משהו קודם....
>:(

ה עוגיה

על ידי אהבת_עולם* » 09 יוני 2012, 02:07

למה מחקת את ההודעה שלי בככר השוק?

ה עוגיה

על ידי פלוני_אלמונית* » 28 דצמבר 2011, 21:22

הצעתי לשכנה שתתארגן על מיכל יבש בהשאלה
זה רעיון טוב רק שלא מצאתי אפ'חד עם מיכל כזה בינתיים באזורי. אמשיך לחפש.
תודה בכל מקרה!

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 28 דצמבר 2011, 21:02

לא ממש.
אורי מאיר צ'יזיק אמר שיוצא בסדר אבל לא כמו מטחנת אבנים. זה הכי רחוק שהצלחתי להגיע.
הצעתי לשכנה שתתארגן על מיכל יבש בהשאלה ותבחן בעצמה את ההבדלים.

ה עוגיה

על ידי פלוני_אלמונית* » 28 דצמבר 2011, 20:10

שלום עוגיה!
מצאת במקרה מידע על טחינת קמח בויטמיקס? אני גם מתעניינת...
תודה ומזל טוב!

ה עוגיה

על ידי איילת_חן* » 31 אוגוסט 2011, 19:03

מכיוון שרק היום שוב הכנתי את העוגיות גרנולה מהבלוג שלך, זה המעט שיכולתי לתרום לך חזרה:)

ה עוגיה

על ידי איילת_חן* » 31 אוגוסט 2011, 14:30

הי, אצלנו במעגל של חברים עשינו ארוע בחוף הים שבמרכזו היה טקס קטן שהוקדש לילדים שעולים לכיתה א'.
התחיל בסבב שבו כל אחד - ילד ומבוגר, אמר משהו חדש שהוא מתחיל השנה, או מעבר שהוא עומד לעבור.
אחר כך נתנו לילדים העולים ללקק עוגיות אותיות שטבלו בדבש (נראה לי שרלוונטי גם לחינוך ביתי:)) ואפשר לספר שזה מנהג יהודי עתיק יומין (ראי השיר - אצלנו בכפר טודרא)
וכמובן כולם כובדו בעוגיות.
ובסוף עשו מין "פתחו את השער) - כולם עשו טור של שערים והילדים המדוברים עברו דרך השער הארוך ואחריהם שוב, כמובן, גם כל מי שרצה היה מוזמן לעבור.
הכל התחיל בכמה שירים ששרנו יחד.
מוזמנת לקחת רעיונות אם משהו מאלה מדבר אלייך

ה עוגיה

על ידי מצ'רה* » 01 אוגוסט 2011, 09:31

יש גם ביטוי משלים: אין שפן כבעל חילזון.

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 01 אוגוסט 2011, 04:38

עורכת קהילתית - שמחה שהרסתי אותך :-) (זה לא ביטוי מקורי שלי).

ה עוגיה

על ידי אילה_א* » 31 יולי 2011, 22:22

הבנתי נכון? אם כן מברוק

ה עוגיה

על ידי חבקנית_עצים* » 25 יולי 2011, 09:04

קראתי בדף הבינלאומי על המגורים שלכם בקנדה, תוכלי אולי לאמר לי איך הגעתם לשם? ז"א בעקבות עבודה או סתם כי קראה לכם הדרך? צריך ויזה מיוחדת כדי לגור שם? ואם כן מה הפרטים הטכניים בלהשיג אותה? אח, אם לא היו חולמים....
תודה.

ה עוגיה

על ידי עורכת_קהילתית* » 20 יולי 2011, 20:41

עברתי על דף מתכונים מתוקים, וראיתי שבמתכון המרנג שלך כתבת החילזון הוא מן השפן! (כשרצית לעודד את האופים להמתין בסבלנות). זה הרס אותי מצחוק! :-D

ה עוגיה

על ידי חלוקית_נחל* » 12 יולי 2011, 09:09

יפה לך.
זה הסתדר. אתמול אני ניסיתי לעזור למשהי לשחזר והדף נמחק לגמרי בלי יכולת שחזור בגלל זה כתבתי לך. לקח לי כמה ניסיונות בכרום ועוד כמה באקספלורר על מנת לקלוט שזו לא השעה, לא איבדתי את שפיותי ואני לא סובלת מהרעלת באופן.

ה עוגיה

על ידי חלוקית_נחל* » 12 יולי 2011, 07:49

ראיתי שניסית לעזור בשיחזור. יש כרגע באג באתר שמונע זאת. @}

ה עוגיה

על ידי אמא_אינקובטור* » 09 יולי 2011, 08:38

איימלתי לך.

ה עוגיה

על ידי תזמורת_הים* » 05 יוני 2011, 12:52

הסמקתותי :-]

ה עוגיה

על ידי תזמורת_הים* » 04 יוני 2011, 22:11

אמרו לי שאכן רצת לספר לחבר'ה אבל לא מצאתי באיזה דף :-)
אשמח לקישור... (סקרנית לראות מה כתבת)

ה עוגיה

על ידי חגית_א_א* » 28 מאי 2011, 21:54

תודה על התשובה :) גם שלי אמור/ה להוולד ביוני והוצאתי את בגדי התינוקות שיש לי הכל ארוך ועם ימי החמסין שעוברים כעת חשבתי שבאמת לא יהיה הגיוני להשמע לעצות הרגילות...

ה עוגיה

על ידי פלוניאלמונית* » 18 מאי 2011, 08:51

כן, מבינה את השיקול.
אני בטוחה שהתשובה המפורטת שלך תועיל לשואלת.
ואני אמשיך לנהום לי בשקט.

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 17 מאי 2011, 19:42

פלוניאלמונית, תודה על ההפניה.
אין לי עניין להתעמת עם הגורו ורון. כמו שלא אנסה לשכנע הורים שמתלבטים בין אקמולי ונורופנוש שאין סיבה להוריד חום.
לכל אחד יש את הזכות לעשות את הטעויות שלו ולדפוק לילדים שלו את הגב....
מה שכן - עניתי לזאת ששאלה את השאלה המקורית. מקווה שסייעתי.

ה עוגיה

על ידי פלוניאלמונית* » 17 מאי 2011, 10:17

אולי במקרה מתאים לך להגיב להודעה הזאת ?

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 03 מאי 2011, 02:57

אין לי מושג איך החיתולים הגיעו אליך (ועל אילו חיתולים בדיוק מדובר...)
אבל בטח.
העבירי הלאה. :-)

ה עוגיה

על ידי חוה* » 02 מאי 2011, 23:44

הי מה שלומכם?
לאחרונה הראיתי לילדים שכתוב עליהם בבלוג שלך ואפילו יש תמונות (שענבל צירפה) והם מאוד התרגשו...
רציתי לשאול אותך על החיתולים הרב פעמיים שלך- נמצאים אצלי ללא שימוש.
לנסות להעביר הלאה?

ה עוגיה

על ידי טדליק_נהנאנע* » 26 אפריל 2011, 02:00

תודה רבה!

ה עוגיה

על ידי טדליק_נהנאנע* » 26 אפריל 2011, 01:14

הי עוגיה,
אשמח לקבל את הצעתך מלפני כמה חודשים...האם תוכלי להמליץ לי על מומחה גסטרו ילדים ידידותי להנקה (אם אפשר גם לרפואה אלטרנטיבית)?
אני מרחובות אבל יכולה להגיע גם לת"א רבתי/ שרון/ להיכן שצריך.

ה עוגיה

על ידי שירי_ג* » 23 אפריל 2011, 21:17

תודה. @} וחקשמייח (-:

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 23 אפריל 2011, 08:05

מתוך גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים :

_עפרה עדין (27.11.2010 15:39):
פסטרמה ביתית שנראת קנויה
הרבה זמן חיפשתי מתכון שאוכל להכין בעצמי . מה לעשות- הילדה שלי לא מוכנה לוותר על פסטרמה לבית ספר . האמת, שהמתכונים שמצאתי באינטרנט מציעים משהו שנראה כמו חזה עוף בתנור.
הרעיון הוא בעצם ליצור תחליף שיהיה דומה גם בטעם וגם במראה. אחרי כמה נסיונות לא כל כך מוצלחים עם שווארמה שלמה שתיבלתי וצליתי ,הבנתי שהפטנט הוא פשוט לטחון את הבשר

הסוף טוב- הצלחתי! ואני משתפת אתכם.

זמן הכנה-שעה

דרגת קושי- קלה.

חמרים

1/2 ק"ג בשר שווארמה נקבה טחון היטב (אפשר לבקש בסופר שיטחנו תמורת כמה שקלים.ככל שטחון דק יותר כך המראה יותר "תעשייתי")

1 חלבון ביצה (חשוב למבנה הנוקשה של הפרוסות)

כפית מלח

כפית סויה

כפית דבש

תבלינים נוספים- לפי הטעם (אני שמתי טימין יבש. אפשר שום, פלפל ירוק חריף , כוסברה, פטרוזיליה ועוד).

אם חשוב לכם להרגיל את הילדים לפסטרמה החדשה, אז עדיף בהתחלה לא להגזים בתיבול ולעשות אותה די ניטרלית

הכנה:

מערבבים היטב ת כל החמרים ומניחים בגוש מרוכז די בקצה של נייר אפיה. מגלגלים לרול מהודק.

את הרול מגלגלים שוב בנייר אפיה נוסף.

עוטפים בנייר אלומיניום ומהדקים בצדדים.

מכניסים לסיר גדול עם מים רותחים ומבשלים ל אש קטנה כחצי שעה.

מוציאים בזהירות את רול הבשר. מניחים בתבנית אפיה. מפזרים מעט שמן זית ומכניסים מתחת לגריל חם לחצי שעה נוספת, כשדואגים להפוך מידי פעם להשחמה יפה מסביבו.

פורסים דק ושומרים במקרר כמות שתספיק לשלושה ימים בערך (אין חמרים משמרים-אז כדי שלא יתקלקל)

מחלקים את שאר הפרוסות לקבוצות קטנות שאפשר להוציא בקלות מהמקפיא כשנגמר

(אני שמתי בקופסת פלסטיק והפרדתי עם נייר אפיה ורווחים בין קבוצה לקבוצה)._

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 16 אפריל 2011, 02:18

_שירי ג (15.04.2011 12:36):
מוסיפה שני מתכונים שהולכים יפה אצלי:
קציצות קינואה וירקות - קציצות צמחוניות נהדרות, טעימות גם חמות וגם קרות:
חומרים ל-15-20 קציצות:
1 כוס קינואה שטופה ומסוננת היטב
½+1 כוסות מים
1 בצל קטן קצוץ דק
1-2 גזר בינוני מגורר גס
1-2 קישוא בינוני מגורר גס וסחוט היטב
3 ביצים טרופות
2 כפות קמח מלא או שיפון או כוסמין או אגוזים טחונים היטב
3 כפות שמן זית / קנולה בכבישה קרה (או כל שמן אחר בכבישה קרה)
מלח ופלפל שחור טחון טרי, אפשר גם קצת פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום יבש (זה ללא טעם, נותן צבע יפה ובריא-בריא!)
(אני הוספתי גם בטטה קטנה ושן שום מגוררים ושמיר, ובסה"כ אפשר להוסיף כל מה שבא – כולל עשבי תיבול, אגוזים, שומשום וכו').

מביאים את הקינואה עם מים לרתיחה בסיר. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות. מקררים מעט.
את תערובת הירקות סוחטים מעודף נוזלים.
מערבבים את הקינואה עם שאר החומרים פרט לביצים, ממליחים ומפלפלים. בסוף מוסיפים את הביצים.
יוצרים מהתערובת 15 קציצות דחוסות ופחוסות (חשוב לדחוס את הקציצות על מנת שלא יתפרקו).
מחממים מחבת טפלון יבשה גדולה (לא צריך שמן) על להבה בינונית, ו"מטגנים" את הקציצות 3-2 דקות מכל צד עד להשחמה. (אפשר גם לאפות בתנור עד שמשחים קלות. במתכון המקורי מטגנים את הקציצות – לדעתי זה מיותר).

פלאפל בתנור
זה מתכון כיפי במיוחד, כי אם מחזיקים חומוס מונבט קפוא בפריזר כל מה שנשאר זה לזרוק הכל למעבד המזון ולהכניס לתנור. בקושי 10 דקות עבודה.
רכיבים: (ל-50 כדורים, 10 מנות)
500 גרם חומוס יבש
מים להשריה
6 שיני שום
חופן פטרוזיליה (1/4 שקית)
חופן כוסברה (1/4 שקית)
1 כף קמח מלא/שיפון/כוסמין ואפשר גם בלי
2 כפיות מלח
2 כפות שמן קזית (או שמן אחר בכבישה קרה כמובן)
להגשה:
1 כוס טחינה גולמית מלאה
1 כוס מים
אופן הכנה:

להשרות את גרעיני החומוס בקערה גדולה, למלא מים עד לכיסוי, למשך 36 שעות. (מומלץ ביותר להנביט אותם)
לסנן את גרעיני החומוס.
לחמם תנור ל-220 מעלות צלזיוס (חום גבוה), להעביר (אם ניתן) את התנור למצב גריל.
במטחנת בשר, (או מעבד מזון אבל אז לא להגזים) לטחון את החומוס, השום, ועשבי התיבול. רצוי לטחון פעמיים. תוך כדי הטחינה, להוסיף 1 כוס מים ליצירת עיסה.
להוסיף את הקמח והמלח ולערבב היטב.
לשמן ב-1 כף שמן את תבנית האפייה, ליצור 50 כדורים עגולים (במכשיר פלאפל או ביד) ולסדר על גבי תבנית.
להבריש את פני הכדורים במברשת עם כף השמן שנותרה.
לאפות 25 דקות, או עד שהכדורים זהובים-שחומים.
לפני הגשה: לערבב את הטחינה הגולמית והמים היטב (ניתן להוסיף מיץ לימון לפני הטעם), ולהגיש_

ה עוגיה

על ידי לילך_רוכל* » 10 אפריל 2011, 09:26

דרישת שלום! אביגיל כל הזמן שואלת ובודקת עוד כמה זמן אלה שנסעו לקנדה יחזרו. :-)

ה עוגיה

על ידי עולם_ומלואו* » 08 אפריל 2011, 11:10

תודה!

ה עוגיה

על ידי עצם_מעצמי* » 21 פברואר 2011, 08:29

תודה

בהזדמנות אעשה זאת

ה עוגיה

על ידי ניצן_אמ* » 03 פברואר 2011, 09:41

כבר ראיתי, מה את חושבת? :-)
ולא 7000, אבל קרוב. רידר זה פסגת הטכנולוגיה.
היי בריאה! {@

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 03 פברואר 2011, 08:47

שאני אמות כאן ועכשיו. מה זה הדבר המאמם הזה ואיך את מוצאת את כל אלה? את מנויה ל7000 בלוגים? אין לך חיים? (אל תעני).
קחי בתגובה המלצה: פוסט אחרון בדברים בעלמה. סלט שנראה לי תפור עליך (את גם יכולה להשיג את השומשום ווסאבי הזה יותר בקלות ממני). תחשבי עלי כשאת נהנית.
(יש לי תכנית להכין את הסלט דבר ראשון כשאני בריאה. נשאר לי רק... להיות בריאה).

ה עוגיה

על ידי ניצן_אמ* » 02 פברואר 2011, 21:19

ה עוגיה

על ידי ניצן_אמ* » 01 פברואר 2011, 10:13

כוססים פה אצבעות. שיהיה במזלטוב. @}

ה עוגיה

על ידי דודה_דו* » 01 פברואר 2011, 09:58

סחתיין סחתיק וסחתיקה אחותי.
אם את צריכה תמיכה טלפונית בעת ההכנה תתקשרי :-)

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 01 פברואר 2011, 08:45

לא מתכוונת להכין את כל השכונה, רק מבנה אחד.
ועוגת גזר - כלת השמחה ביקשה.
עוד פחות משבועיים! אמאל'ה!

ה עוגיה

על ידי ניצן_אמ* » 01 פברואר 2011, 08:43

רק היא יכולה. אני מחכה לתוצאות. {@

ה עוגיה

על ידי דודה_דו* » 01 פברואר 2011, 08:38

תודה אחותי.
מקווה שאתם מרגישים יותר טוב,
אנחנו עוד לא...
@}

(מה, את באמת מתכוונת להכין את העוגה המשוגעת הזאת???)

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 31 ינואר 2011, 19:23

וווואאאאאוווו!
ניצ
אין עליך.
(עכשיו רק להשיג צבע מאכל שחור. או שאשתמש בגואש. לא מתכוונת שהשלישיה תהיה למאכל).
תודה רבה @}

ה עוגיה

על ידי ניצן_אמ* » 31 ינואר 2011, 10:36

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 30 ינואר 2011, 00:12

על משחק הגלויות קראתי ברשימת הדיוור המקומית של החנ"ֻ. לפי מה שנכתב שם, גלויות מרחבי העולם נוחתות בתיבת הדואר שלהם באופן קבוע. נשמע מגניב.
היכנסו לכתובת http://www.postcrossing.com/ ותראו.
נרשמים.
מבקשים כתובת למשלוח, מקבלים, שולחים
ואז מקבלים גלויה ממישהו אחר.

נשמע מגניב ומתאים לילדים שלא רוצים להתחיב על מערכות יחסים ארוכות :-) שלחת, קיבלת, ואפשר להפסיק.

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 28 ינואר 2011, 12:21

תמרושרוש:
_סלט ירקות שכולל:
חסה, בצל ירוק (הרבה!), עגבניות
אגוזי מלך מעוכים היטב, צימוקים אורגניים, 3 זיתים שחורים גדולים חתוכים
מלח, פלפל, שפע פפריקה מתוקה (כן!), שני שפעי בזיליקום שממוללים בין הידיים, מעט זעתר, פחות מזה אורגנו וטיפונת קורנית (טימין) בשביל הארומה.
שמן זית בשפע ומיץ מחצי לימון.
לערבב היטב, ועל זה לזרות טחינה מלאה בכיף. לערבב שוב ולאכול.
הסך-הכל צריך למלא קערה בגודל של שתי כפות ידיים, פרושות אצבעות.
זה סלט הקסם שלי. אני תמיד מרגישה שאני מכניסה לתוכו קסם כזה או אחר.
וזה משביע כמו ארוחה.
(לדעתי, אחד מסודות ההשבעה זה תבלינים נכונים במינון נכון. אם האוכל תפל מדי, את לא שבעה ולא מסופקת. אם הוא מתובל מדי, נדמה לי שזה יוצר חשק וחוסר מנוחה. ומה זה יותר מדי ופחות מדי? אינדיווידואלי...)

עוד משהו שמשביע אותי:
קערית סלט פירות עם:
בננה גדולה, תפוח גדול, ועוד פרי אחד חמצמץ (הכי טוב קיווי, גם נקטרינה מצוין). אם אין עוד פרי לא נורא.
חופן אגוזי מלך מעוכים היטב
5 כפיות יוגורט (לצרכי הדף - יוגורט אגוזים)
שליכט טחינה מלאה
שפע קינמון.
אני מניחה שאפשר גם צימוקים, אבל אני לא סובלת אותם בהקשר הזה.
אם צריחך איזה חיזוק והמרצה בתקופה קשה, הייתי מוסיפה גם מעט קרדמון.

ועוד שילוב מנצח, אם כי לא לגמרי חי:
בשר זה או אחר עם אפונה ירוקה או שעועית ירוקה זו או אחרת. שילוב נהדר. כמובן להשקיע בתיבולים._

ה עוגיה

על ידי נבט_חיטה* » 25 ינואר 2011, 12:52

נפלא לשמוע. חוויה מעצימה ומעשירה. כיף לכם. באיזה מחוז אתם נמצאים?

ה עוגיה

על ידי נבט_חיטה* » 24 ינואר 2011, 09:33

עכשיו בקנדה , בלב היער.
וואו, איזה כיף. געגועיי לקנדה.
איך לכם? והשלג? והקור? והמשפחתיות? והיער? והחיות? והאנשים? (-:

ה עוגיה

על ידי טליה_אלמתן* » 23 ינואר 2011, 18:45

דוחות שבועיים??? ובאמת מתגמלים? אם ככה אני מניחה שהייתי מצליחה לבלוע את זה, כסוג של עבודה D:

ה עוגיה

על ידי טליה_אלמתן* » 22 ינואר 2011, 20:04

"כשאני נכנסתי מצאתי את נטע מציגה בפניה את כל נעלי הבית שלנו, אחת אחת (יש הרבה) כשהיא אוחזת בהן בעזרת לדרמן."
:-D כמה צחקתי!!! :-D
ניג'וס לכתוב את הבקשה לשלושה ילדים... בקרוב אצלך ;-)
אני חושבת שבעיקר קיבלתי מהבלוג שכתבת את האומץ "לשחרר". עוד התלבטתי אם לשלוח את הילדים ביום הביקור, או לחילופין, איך לאסור בצורה נעימה לתחקר אותם... אבל כתבת כל כך מקסים שאני בטוחה שיהיה גם אצלנו מעניין מאוד!
רוב תודות!

ה עוגיה

על ידי שיר_ה* » 11 ינואר 2011, 09:47

הי, עוד שאלה לגבי הסאג'. אכן סרנו לשוק הפשפשים ורכשנו סאג' במחיר הקרן, אלא שאז התברר שהוא מברזל מגולוון....וטוענים שזה רעיל מאוד.
האם אתם מצאתם בשוק מבזל יצוק או לפחות לא מטופל בחומרים כימיים?

ה עוגיה

על ידי טדליק_נהנאנע* » 10 ינואר 2011, 18:22

הי עוגיה,
כתבת בדף על שלשולי תינוקות שתוכלי לתת לי שם לגסטרו ילדים מומלץ.
עכשיו כשהקטן גדול יהיה מתחיל לגדול אני לא יודעת אם יש צורך, אבל הקקי שלו עדיין בגדר "לא ככה זה אמור להיות".
אני מרחובות, אשמח מאד להמלצה...

ה עוגיה

על ידי שיר_ה* » 09 ינואר 2011, 22:35

תודה עוגיה יקרה. לב היער בקנדה?! נשמע טוב. גרים? מטיילים?

ה עוגיה

על ידי חגית_א_א* » 09 ינואר 2011, 16:32

בעצם אני לא ראיתי במו עיני "מנשקה" רק שמעתי עליו... :)

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 11 דצמבר 2010, 19:29

ניצן אמ (01.12.2010 08:58):
אלה מעין פתיתים מאצות (אני לא באמת יודעת אם זה מאצות או מקשקשים של תמנוניות בתולות מהרי המלח בהימלאיה, אבל לא ממש אכפת לי, הRAW VEGANS המתאבדים הכי רציניים ברשת משתמשים בהם, אז זה מספיק טוב בשבילי.) טעם מלוח וימי, לדעתי זה גם קצת מסמיך.
בבלנדר מרק "צדפות" עושים מבסיס "צ'אודר" שזה חלב קוקוס או קשיו בבלנדר עם סלרי ושום וטעמים בכללי... ואז כדי שיהיה קלאם-צ'אודר, מוסיפים דולסה. נוסה בהצלחה בבית בבוסטון בימי השלג הקרים. תענוג. הייתי רוצה לדעת איך להכין "הפתעות" חיות כמו ניוקי בפנים. משהו עם טקסטורה של נזלת גושישית. שהחורף יהיה מושלם.

ה עוגיה

על ידי מיכל* » 30 נובמבר 2010, 20:23

שלום- הבנתי שזכיתם לעשות WWOOFING משפחתי- אשמח לשמוע היכן ואיפה- אם תרצי לשתף...
במייל michalyoav ב gmail.com

ה עוגיה

על ידי שירי_ג* » 27 נובמבר 2010, 05:46

בכיף. תודה על המחמאה.

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 26 נובמבר 2010, 19:23

שירי ג כתבה בבלוג של נקודות מה ענתה כשילדיה שאלו למה להתלבש:
הי יקרה. קודם כל, מקווה ששלומכם טוב. ובקשר לשאלתך - ההסבר שאני נתתי היה שככה מקובל בחברה שלנו. מזה הגענו לשיחה נהדרת על מוסכמות חברתיות (כולל אכילה בסכו"ם, המבנה המשפחתי המקובל, הליכה לגן/בי"ס, צבעים של בנים/בנות, חוגים לבנות/בנים ועוד....), על המשמעות של להיות חריג מבחירה (בחירה שאינה קלה ולא פעם משלמים עליה אך גם נותנת לך הרבה כוח וחופש) ועל להיות חריג שלא מבחירה (למשל ילד אתיופי שיש אצלנו במושב, בת דודה שלי שהיא נכה ועיוורת ולא פעם נוכחותה מביכה את ילדיי, קרובי משפחה רחוקים בגילם שהם מכירים והתא המשפחתי שלהם בנוי משתי אמהות), על מתי החריגות הופכת לפגיעה בכלל (ללכת ערום ברחוב למשל נחשב פגיעה) ואז יש להמנע ממנה ומתי היא עניין פרטי שלך (ללכת יחף ועם בגדים קצרים בחורף ושכולם יקפצו, להיות בחינוך ביתי למרות כל ההערות, להיות בת יחידה בחוג ג'ודו). דיברנו על זה שבכל חברה יש מוסכמות שונות (של לבוש, אוכל כללי נימוס וכו'..). בקיצור - למדנו מהשאלה הזו המון. נראה לי שבעיקר אני, שלמדתי שילדיי, למרות היותם חריגים מעצם חייהם בחנ"ב, נוטים גם הם להרגיש טוב יותר בסביבה הומוגנית. הכללים והמוסכמות, מסתבר, חשובים בעיניהם מאוד מאוד וקשה להם עם חריגות. היה מרתק.

ה עוגיה

על ידי אביטל_צ* » 20 נובמבר 2010, 19:09

_במקרה של העברה נהגתי לכתוב את הפרטים בשורה של הצ'ק (היה שם יותר מקום מאשר במזומן).
כתבתי סכום, תאריך, שם בנק. נראה לי שזה מספיק.
כן ירבו_
תודה :) @}

ה עוגיה

על ידי לוונדר_סגול* » 19 נובמבר 2010, 21:48

הי, כן, הקומה השנייה ששכרתי עדיין פנויה
יפה מוארת ומזמינה..
אם תתקשרי אלי עד יום א' אתן לך את הטלפון של מיה
או שהיא תפרסם שוב במושבה חופשית בקרוב..

וונקובר, יש לי שם חברה טובה
וזה נשמע מקום נפלאאא
מה אתם עושים שם?

ה עוגיה

על ידי דודה_דו* » 18 נובמבר 2010, 12:24

תודה :-)

ה עוגיה

על ידי שירי_ג* » 07 נובמבר 2010, 20:39

בגדול, בזמן שינה אצל "גדולים" מופרש הורמון הנקרא antidiuretic hormon או בקצרה ADH מבלוטת יותרת המח (Pituitary Gland). פעילות ההורמון כשמו. כמו כל תהליך התבגרות אנדוקריני-הורמונלי, הוא אינו אחיד אצל כולם והקצב שלו נקבע ברובו על ידי הגנטיקה (כמו התבגרות מינית שגם היא הורמונלית). הטווח הנורמאלי של סיום התפתחות יותרת המוח היא גיל 3-5 שנים ולכן הרטבת לילה עד גיל 5 נחשבת לגמרי בתחום הנורמה. כמו לכל נתון סטטיסטי, גם כאן יש קצוות, ואם התמזל מזלך ונולדת להורה שבמטען הגנטי שלו התפתחות מאוחרת של יותרת המוח יש סיכוי סביר שכמו שהוא הרטיב עד גיל מאוחר כך גם אתה. יש מקרים של התפתחות מאוחרת הרבה יותר (אפילו בגיל העשרה) ואז הטיפול התרופתי שירשום אנדוקרינולוג הוא חומר שיעודד הפרשת ADH, וילקח זמן קצר לפני השינה.
אגב, כשקר, הגוף מכווץ את כלי הדם החיצוניים כדי להפחית איבוד חום. עקב כך כלי הדם יכולים "להחזיק" פחות נפח של דם. על מנת להפחית את נפח הדם הגוף מוציא ממנו מים - מפחית הפרשת ADH כך שיותר מים מוצאים מהדם בכליות ולכן להרבה ילדים בורח יותר פיפי בלילות החורף (וגם אנחנו המבוגרים משתינים יותר כשקר לנו).
אסותא.

ה עוגיה

על ידי תמרוש_רוש » 23 אוקטובר 2010, 10:26

קנדה??!!!!

עניתי לך בדף שלי :-)

ה עוגיה

על ידי חלקיקה_בשלם* » 16 אוקטובר 2010, 19:47

תודה!

ה עוגיה

על ידי דלעת_דקורטיבית* » 25 ספטמבר 2010, 13:03

תודה!!

ה עוגיה

על ידי ה_עוגיה* » 24 ספטמבר 2010, 09:27

תודה יעל :-)

ה עוגיה

על ידי יעל* » 24 ספטמבר 2010, 08:02

צמר 100% טבעי
http://soulwool.com/
את יכולה לקנות דרך האתר, הוא נמצא באזור כרמיאל, אם זה קרוב לך את יכולה
לנסוע ולבחור משלל הצבעים והסוגים

ה עוגיה

על ידי שדה_חיטה* » 11 ספטמבר 2010, 23:08

תודה לך על העזרה

ה עוגיה

על ידי שירי_ג* » 31 אוגוסט 2010, 04:15

איזה כיף לראות את השם שלך מידיי פעם....מתגעגעים פה.

ה עוגיה

על ידי שיר_ה* » 22 אוגוסט 2010, 22:45

תודה, בהצלחה גם לכם. ראית את ההמלצה שלי על הדף הפולני?

ה עוגיה

על ידי שיר_ה* » 22 אוגוסט 2010, 13:33

עוגיה, רוב תודות. אם נחליט ללכת על בדיקה נשתדל לעשות זאת לפני שעוברים ולהעזר בהמלצותיך. התמקמתם? שבוע טוב, שירה

ה עוגיה

על ידי עדי_ל* » 01 אוגוסט 2010, 21:06

תגידי...
מה קורה?
(יעני, למה לא מגיבה?..)

ה עוגיה

על ידי נ_ע_מ_ה* » 30 יולי 2010, 19:38

תודה

ה עוגיה

על ידי הילה_ב* » 27 יולי 2010, 20:37

הי
מה שלומך? מה שלומכם?
שלחתי ליובל מייל לגבי הטריילר, אתם מחוברים לאינטרנט?פשוט הוא לא חזר אלי.
מקוה שאתם בטוב!
נשיקות הילה

ה עוגיה

על ידי עדי_ל* » 27 יולי 2010, 10:53

היי,
מה שלומכם?
המינשאים עדיין כאן. פרסמתי אותם שוב.
מישהי אחת פנתה בקשר לזה של שרון דרור אבל רוצה צבע אחר.
האם תרצי לשלוח לי במייל פרטי חשבון בו אפקיד לך כסף עבורם? הבטחתי למכור אם אני לא אקנה, לא הסתדר לנו עם הקרוב משפחה ובינתיים אני חייבת לך..
adi135 בנטוויז'ן

ה עוגיה

על ידי נטע_ק* » 27 יולי 2010, 10:21

הי עוגיה, למיטב ידיעתי לא. אני מניחה שהיו יודעים זאת עד עכשיו אם הייתה לו. או שיכול להיות שלא שמו לב?

ה עוגיה

על ידי נ_ע_מ_ה* » 27 יולי 2010, 07:10

בבקשה הפסיקי למחוק לי את ההודעות.
הבהרת שמקובל פירסום אחת לשבוע ועבר כבר שבוע מאז פירסומי האחרון, אז די,בבקשה

תודה ויום נעים
נעמה

ה עוגיה

על ידי שיר_ה* » 26 יולי 2010, 21:42

הי, תודה ובהצלחה גם לכם. ויתרתם על נדודים? איפה, באיזור ונקובר?

ה עוגיה

על ידי שיר_ה* » 25 יולי 2010, 23:26

הי, מאיפה התעדכנת כה מהר? עוברים לבית מאיר. עדיין לא מצאנו, אבל זה הכוון. אחותי גרה שם עם בעלה ושבעת ילדיה כך שתהיה לנו קהילה מן המוכן...
מה שלומכם ואיך בקנדה?

ה עוגיה

על ידי שם_ב_ע'* » 22 יולי 2010, 16:17

4 חודשים באיחור, אך עדיף מאוחר מאף פעם לא. לא? :-)
ראיתי שחיפשת אותי ב דף בית . לא נכנסתי לדף כבר הרבה זמן. ניסיתי לשלוח לך מייל, אך זה חזר. אם את מחפשת אותי אני ב ipearlson בג'ימייל.

ה עוגיה

על ידי דודה_דו* » 21 יוני 2010, 22:29

תודה אחותי,
מצאנו פתרון.
:-)

ה עוגיה

על ידי נ_ע_מ_ה* » 21 יוני 2010, 12:17

בסדר,תודה

ה עוגיה

על ידי עדי_ל* » 21 יוני 2010, 11:26

את כאן? או לפחות מציצה? :-)
ראי הודעתי הקודמת...
ד"ש(ואם יש בלוג של המשפחה המטיילת נשמח מאוד לקרוא)
עדי

חזרה למעלה