על ידי נוסעת_סמויה* » 18 פברואר 2009, 06:25
חטיפים מלוחים
כמעט כל החטיפים התעשייתיים הם הג'אנק פוד בהתגלמותו. הם עתירי חומרים משמרים וחומרי טעם וריח, וכוללים דגנים שאיבדו את ערכם התזונתי בתהליך העיבוד, אחוזי שומן גבוהים (שומן רווי בפרט) ותכולת נתרן גבוהה. בשנים האחרונות, יצרני המזון נוהגים להוסיף להם ויטמינים ומינרלים כדי "ליפות" אותם קצת מבחינה תזונתית. חשוב לדעת שההבטחות התזונתיות על גבי האריזות ("ללא צבעי מאכל...מועשר בויטמין B...") נועדו ליצור לחטיפים תדמית של אוכל לא-כל-כך-מזיק או אפילו בריא, בשעה שההיפך הוא הנכון.
אכילה תכופה של חטיפים תעשיתיים קשורה הן למגיפת ההשמנה בילדים והן לתת תזונה בילדים שמנים ורזים כאחד, מפני שהחטיפים סותמים את התיאבון ובאים על חשבון הארוחה הבאה. משרד הבריאות, כמו מקביליו בעולם המערבי, ממליץ להקטין את צריכת החטיפים התעשייתיים, בייחוד אלו מביניהם המטוגנים ועתירי הנתרן או הסוכר.
אם צריך לבחור מבין החטיפים התעשייתיים, ביגלה מקמח מלא הוא כנראה הרע במיעוטו.
בגרסה הביתית אפשר להכין
ביגלה מלוחים כמו של עבאדי או
חטיפי דוריטוס עשויים מטורטיות מקמח מלא, שמן זית ותבלינים.
יחד עם זאת, במקרה של החטיפים האתגר הוא כנראה לא בתוכן אלא באריזה. קשה להתחרות באטרקטיביות של השקיות האישיות הצבעוניות והמרשרשות של החטיפים התעשייתיים. כאן צריך להפגין יצירתיות. בפעם הבאה אני חושבת לנסות לארוז את החטיפים הביתיים שלנו בקופסאות פח קטנות וצבעוניות שנשארו ממשלוח שוקולד של מקס ברנר.
((כדאי גם לזכור שיש הרבה אלטרנטיבות בריאות לחטיפים, למשל, עוגיות וארטיקים תוצרת בית, פירות, פירות יבשים, עגבניות שרי, גרגרי חומוס מבושלים, פסטה-מסולסלת-שלושה-צבעים, קלחי תירס שנחתכו לגלגלים, שקדים ואגוזים לא קלויים, פופקורן, אדממה (פולי סויה ירוקים), פריכיות אורז קטנות עם או בלי דבש)).
[b]חטיפים מלוחים[/b]
כמעט כל החטיפים התעשייתיים הם הג'אנק פוד בהתגלמותו. הם עתירי חומרים משמרים וחומרי טעם וריח, וכוללים דגנים שאיבדו את ערכם התזונתי בתהליך העיבוד, אחוזי שומן גבוהים (שומן רווי בפרט) ותכולת נתרן גבוהה. בשנים האחרונות, יצרני המזון נוהגים להוסיף להם ויטמינים ומינרלים כדי "ליפות" אותם קצת מבחינה תזונתית. חשוב לדעת שההבטחות התזונתיות על גבי האריזות ("ללא צבעי מאכל...מועשר בויטמין B...") נועדו ליצור לחטיפים תדמית של אוכל לא-כל-כך-מזיק או אפילו בריא, בשעה שההיפך הוא הנכון.
אכילה תכופה של חטיפים תעשיתיים קשורה הן למגיפת ההשמנה בילדים והן לתת תזונה בילדים שמנים ורזים כאחד, מפני שהחטיפים סותמים את התיאבון ובאים על חשבון הארוחה הבאה. משרד הבריאות, כמו מקביליו בעולם המערבי, ממליץ להקטין את צריכת החטיפים התעשייתיים, בייחוד אלו מביניהם המטוגנים ועתירי הנתרן או הסוכר.
אם צריך לבחור מבין החטיפים התעשייתיים, ביגלה מקמח מלא הוא כנראה הרע במיעוטו.
בגרסה הביתית אפשר להכין [url=http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1325988]ביגלה מלוחים כמו של עבאדי[/url] או [url=http://www.ayaskitchen.com/forum/viewmsg.asp?msg=413]חטיפי דוריטוס[/url] עשויים מטורטיות מקמח מלא, שמן זית ותבלינים.
יחד עם זאת, במקרה של החטיפים האתגר הוא כנראה לא בתוכן אלא באריזה. קשה להתחרות באטרקטיביות של השקיות האישיות הצבעוניות והמרשרשות של החטיפים התעשייתיים. כאן צריך להפגין יצירתיות. בפעם הבאה אני חושבת לנסות לארוז את החטיפים הביתיים שלנו בקופסאות פח קטנות וצבעוניות שנשארו ממשלוח שוקולד של מקס ברנר.
((כדאי גם לזכור שיש הרבה אלטרנטיבות בריאות לחטיפים, למשל, עוגיות וארטיקים תוצרת בית, פירות, פירות יבשים, עגבניות שרי, גרגרי חומוס מבושלים, פסטה-מסולסלת-שלושה-צבעים, קלחי תירס שנחתכו לגלגלים, שקדים ואגוזים לא קלויים, פופקורן, אדממה (פולי סויה ירוקים), פריכיות אורז קטנות עם או בלי דבש)).