עדכון לילה
לאחר יומיים של דיאטת מים משקה שעתיים ברציפות.
קצב היבול של המלפפונים גדול עלי..יש יותר פרי ממה שאפשר לאכול אם אתה לא צמחוני \אוכל שלוש ארוחות ביום\ עושה דיאטת מלפפונים.
בשנה הבאה אשתול כ 5-7 שתילים של מלפפונים בלבד.
מקווה שגם העגבניות יפתיעו לטובה.
עם עגבניות תמיד יש לי מה לעשות..
========================
מתכון לחריימה
בעיני כל תבשיל דגים פיקנטי עם רוטב אדום נקרא חריימה,כנראה כי אני לא טריפולאי.
הגירסה המקורית חריפה בהרבה וללא עגבניות.
זאת גירסה הבמאי לארבעה אנשים.
הגירסה מתאימה לטוניות, מליטות, גומבר, ולמעשה לכל דג, אבל משתמשים בגירסה הזאת לזנים
"יבשים" בבישול - אבל כל דג ייבלע כלא נודע כי בא אל קירבי המשפחה.
המאכל עתיר רוטב וניחוחות.
קילו דג נקי -ללא ראש זנב וכל מה שפיחסה.
4-6 שיני שום
3-4 עגבניות
קופסת רסק עגבניות (לא עגבניות מרוסקות- רק רסק)
פפריקה חריפה
בהרט
מלח
פלפל
כמון
שמן זית
סיר רחב יחסית
שתי חלות טריות (אחת לא תספיק, מניסיון...)
יין אדום יבש
בירה קרה מאוד
מפה לבנה
נרות
קערות עם שוליים נמוכות (ולא צלחות עם שוליים מוגבהות...)
חותכים את הדג לרוחב לקבלת פרוסות עבות של 4-5 ס"מ
חותכים עגבניות לקוביות גדולות
חותכים שום לפרוסות דקות
מוזגים 5-6 כפות של שמן זית בסיר
מטגנים את השום על אש נמוכה עד לנקודת הזהבה - להזהר לא להשחים (מתקבל טעם שונה בעליל)
מוסיפים את העגביות ומערבבים על אש נמוכה רבע שעה עד שהעגבניות יותר רסק מקוביות.
מסדרים את הדג בצפיפות בשכבה אחת ואם דרוש אז עוד אחת
מוסיפים מים עד לגובה אצבע של נגר מעבר לדג
כף פפריקה חריפה (הפפריקה המרוקאית לא חריפה כל כך)
כפית בהרט
פלפל שחור גרוס בעדינות
כפית כמון
מרתיחים על אש גבוהה ומוסיפים את הרסק מהקופסא ומבשלים 20 דקות עם מכסה.
לאחר 20 דקות בודקים את סמיכות וטעם הרוטב (רצוי כמובן באצבע)
אם צריך מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה נוספת
אם בינגו מוסיפים מלח וסוגרים את המכסה ל 10 דקות.
(כי תבשיל דגים משתבח עם הזמן)
=====================
מכאן אני משאיר לדימיון שלכם את שאר העבודה והטעם.
בתיאבון