בישול עונתי

שליחת תגובה

מה שרואה מבפנים הוא מה שנראה מבחוץ
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: בישול עונתי

בישול עונתי

על ידי אליק* » 10 מרץ 2018, 23:16

פלאפל מפולי פול טריים!
התחילה עונת הפול. החלטתי להחליף את פולי הפול היבשים במתכון, בפולים טריים. קפיצת מדרגה משמעותית בטעם, וכמובן גם בערכים התזונתיים.
וכמובן, לאפות במקום לטגן בשמן עמוק.
גן עדן לטבעונים, ובעצם לכולם. הנה תיעוד בסרטון קצר
https://youtu.be/yEhzoSeSLzI

בישול עונתי

על ידי נוגה* » 05 ינואר 2016, 20:06

אנטיפסטי :-)

בישול עונתי

על ידי איילת_חן* » 21 יוני 2012, 22:29

המלצות מעניינות לקישואים?

בישול עונתי

על ידי פלוני_אלמונית* » 06 יוני 2012, 17:20

בטח כבר אכלתכם- אבל לפעם ההאה- לטחון בבלנדר או במעבד מזון ולהכין בבישול קליל רוטב לפסטה, או לבשל בתוך הרוטב בורגול או קינואה או אורז. אפשר להוסיף בצל קצוץ, שום, פפריקה וכו'.

בישול עונתי

על ידי איילת* » 06 יוני 2012, 12:09

יש לי מלא עגבניות תמר רכות. יש רעיונות קלים לארוחת הצהריים?

בישול עונתי

על ידי מצ'רה* » 02 מאי 2012, 14:47

אני כבשתי עם מי מלח, כמו מלפפונים חמוצים, ונהיה בהם עובש )-:
ממליצה להקפיא.

בישול עונתי

על ידי גלי_לבנדר* » 29 אפריל 2012, 22:43

שמעתי על אמא של חבר שדוחפת אותם לתוך בקבוק פלסטיק של שתייה קלה, דוחסת מאוד מאוד ופשוט סוגרת עם הפקק ושמרת מתחת לכיור.
לא ניסיתי אבל השמועות אומרות שהיא נוהגת ככה כבר שנים ושהעלים נשמרים שנה

בישול עונתי

על ידי גל_הגלגל* » 29 אפריל 2012, 21:01

הי, מישהו יודע איך לכבוש עלי גפן? במקום לקנות צנצנת של עלי גפן כבושים לשימוש במתכונים,
איך עושים את זה לבד מכל הלבלוב המהמם של העונה?

בישול עונתי

על ידי מצ'רה* » 22 אפריל 2012, 13:29

אני קוראת פה למרות שאני לא גננית ולא מקבלת ארגזים. אני פשוט אוהבת את מה שבעונה.

בישול עונתי

על ידי גל_הגלגל* » 20 אפריל 2012, 13:35

חימם הבלילה בשמן היתה הברקה. באמת בלי קלייה מעצבנת ויצא נהדר!! מומלץ מאוד

אולי נעשה איזו התפקדות? כמה מאיתנו באמת מתעניינים כרגע בדף הזה? מה קורה פה- יש פה יותר גננים או יותר מקבלי ארגזים...?

אני מקבלת ארגז, בימי שלישי. זה יהיה היום הקבוע שאכנס לפה בהיסטריה

בישול עונתי

על ידי כרובית* » 16 אפריל 2012, 09:03

כרובית וגם ברוקולי אפויים עם פירורי לחם פריכים:
מבשלים את הכרובית והברוקולי השלמים, עד שיתרככו מעט.
מפרידים לפרחים ומסדרים בתבנית אפייה.
מבשלים רוטב בסיר קטן. אני עושה רוטב משמן זית, מעט חמאה, חלב וקמח. תבלינים: מלח, פלפל, מוסקט, ובעצם מה שרוצים. הרוטב די דומה לבשמל.
מפזרים את הרוטב (שקצת הסמיך בינתיים) על הירקות, ומעל מפזרים פירורי לחם.
אפשר להוסיף גבינה צהובה מגוררת, טעים מאוד גם בלי.
לתנור חם עד ששזוף. גם הריח מעולה.

בישול עונתי

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 אפריל 2012, 00:07

לממרח פלפלים אפשר לרוקן מגרעינים ולשים במג'ימקס.
לחמם כמות נדיבה (חצי כוס בערך) של שמן זית ולהוסיף את הפלפלים.
להוסיף איזה 2 שיני שום פרוסות ומלח לפי הטעם.
לתת לכל זה לעמוד ביחד על האש בערך חצי שעה, וזהו...
לשמור בצנצנת במקרר (יחסית הרבה זמן בגלל השמן) ולהשתמש כממרח, תוספת לרטבים, על לבנה ועוד ועוד כיד הדמיון.
קל לאללה ושווה כל שנייה.

בישול עונתי

על ידי פלוני_אלמונית* » 15 אפריל 2012, 15:06

חותכים את הפלפלים גס, שמים בקערה עם שמן זית ומצפים טוב טוב. אפשר להוסיף טיפה שום כתוש או תבלינים שאת אוהבת.
מכניסים לתנור עד שנאפים ומתרככים (לא כדאי לשרוף).
כשהם מוכנים ורכים מכניסים לצנצנת נקיה ורצוי מעוקרת, דוחסים ומכסים מלמעלה בשמן זית (שלא יבואו במגע עם האויר). נשמר מחוץ למקרר לפחות כמה ימים ובתוך המקרר המון זמן.
לממרח- טוחנים את הפלפלים אחרי האפיה עם שמן זית ותבלינים לפי טעמך.

בישול עונתי

על ידי גל_הגלגל* » 15 אפריל 2012, 13:27

טובכמו שבוע שעבר התמודדתי עם הכרובית עוד לפני שענו לי כאן, אז אני רק אכתוב מה זה היה:
בישלתי את הכרובית בשלמותה עם קצת מלח, אגוז מוסקט וכורכום במי הבישול.
טרפתי טחינה, שמן זית, אגוז מוסקט, פלפל שחור, כורכום וכמון עם מלח וסובין (על תקן פירורי לחם)
החדרתי את הרוטב טוב מהצד ההפוך שיהיה בין כל הפרחים, ומרחתי מלמעלה, ולתנור עד שהשמן מתחיל לצחוק.
גיליתי שיותר טעים לי דווקא כשיש מעט רוטב והרבה טעם של כרובית, זה מאוד מרוכז כך שמספיק קצת הזריקת טעם הזאת ולא צריך הרבה...
השבוע אני אהיה חכמה מראש...
הולכים להגיע הרבה פלפלים, מתוקים- שושקה. אננירוצה לשמר אות בדרך כלשהי, אבל לא מתהתעסקות עם הקלייה...
למישהו יש רעיון? ממרח פלפלים אולי?
אוגם פלפלים קלויים. איך עושים? טובם כאלה שנשמרים באמת לזמן ארוך..

בישול עונתי

על ידי רוזמרין* » 04 אפריל 2012, 15:51

עכשיו שמישהו יגיד לי מה לעשות עם ערימות של כרובית?!
הכי פשוט וטעים בעיניי:
לחלק לפרחים, לערבב עם שמן זית, מלח גס ורוזמרין , לפזר בתבנית אפיה (בשכבה אחת צפופה). 200 מעלות>20 דק'>להפוך>עוד 20 דק' או עד שקצת משחים.

למנה עיקרית אפשר פשטידת כרובית:
לפרק לפרחים, לבשל ולמעוך. לצנן קצת ולהוסיף 2 ביצים, קופ' שמנת חמוצה, גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת, מלח, פלפל, טימין, מוסקט, 2-4 כפות קמח. לערבב, להכניס לתבנית פאי, לאפות
בחום 180 מעלות כחצי שעה או יותר (עד שמזהיב למעלה).

אפשר גם לכבוש פרחי כרובית. תחפשי בגוגל מתכון שיהיה חביב עלייך שילוב התבלינים שבו.

בישול עונתי

על ידי פלוני_אלמונית* » 04 אפריל 2012, 15:50

כרובית בטחינה..ברור (-:
מפרידה את הכרובית לפרחים קטנים יותר בגודל ביס ושמה בתנור עם קצת שמן זית ומלח.
מכינה בקערה טחינה כמו שאת אוהבת.
כשהכרובית מוכנה (קצת רכה הרבה קריספית), מוסיפה אליה אתה הטחינה.
פיס אוף קייק...

חוץ מזה אני עושה קציצות (אפויות) מכל דבר. כרובית יכולה להיות גם היא אחלה בסיס...

בישול עונתי

על ידי גל_הגלגל* » 04 אפריל 2012, 13:01

יאללה הפחת חיים באמוק.
לטובת כל המגדלים (טרו-טרו-טרו!!!)
והמזמינים סלים שבועיים (טרו טרו טרו טרווווו!!!)
נתדיין כאן כל שבוע בדרכים הטובות ביותר לא לבזבז אוכל שאמאדמה הפיקה מתוכה, באהב ובהערכה והנאה גדולה נסעד אותו לבריאות ובתיאבון.
כיוון שאני עתידה להיות השואלת העיקרית בדף הזה (כי אני לא יודעת לבשל),
אני אתחיל כבר עכשיו עם המתכון שגייסתי לעזרתי משבוע שעבר
כדי שזה יראה כאילו גם אני תורמת קצת לדף.
אז ככה! מרק-סוף-חורף, עשיר ומשביע, וטעים גם קר! לימים חסרי ההחלטיות של לפני פסח...

מרק תפוחי אדמה ושומר עם פולי פול ירוק
צריך בלנדר
בערך 8 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים
5 שומרים קטנים (אפשר יותר בשמחה)
חפניים תרמילי פול ירוק
שמנת/חלב מלא אם רוצים מוקרם
שום, פלפל שחור, מלח, שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
ניקיתי את השומרים מהעלים החיצוניים ומקצוות הגבעולים. את החלק התחתון של הגבעולים +העלים שמרתי.
חתכתי לפרוסות והנחתי על תבנית עם נייר אפייה, משומנים בשמן זית ובזוקים במלח ים ופלפל שחור. הופ לתנור שחומם מאוד, כשראיתי את השמן מתחיל לצחקק הנמכתי את החום כדי שימשיכו להזהיב אבל לא להישרף. צריכים לצאת טיפה זהובים ורכים ושקופים קצת
טוב. זה החלק הקשה- כי צריך לשמור אותם למרק ולא לאכול אותם מיד, וזה מאוד מסובך. לכן כדאי לשתול מבעוד מועד מלא שומר כדי שנוכל לאכול המון ממנו סתם ככה צלוי אבל גם להינות ממנו במרק...
בינתיים הרתחנו את התפודים על האש, בקליפתם הנהדרת. בערך בחצי הבישול הוספנו לסיר את תרמילי הפול כדי שיתאדו קצת.
כשהתפוחי אדמה מוכנים, זרקנו אותם לבלנדר ביחד עם השומר הקלוי, ועם הגבעולים והעלים הרכים של השומר ששמרנו בצד (הם לא קלויים), ועם שן שום אחת טרייה,
וכאן אמרו לנו מאיזה מתכון דומה שעליו התבססנו, שכדאי להוסיף כמה כפות שמנת. אם כי לא היתה שמנת, לא רצינו להרוס את המתכון והוספנו קצת חלב עיזים וטיפה חמאה. יש לציין שיצא טעים והשתלב נהדר! אבל אני לא מעריצה מושבעת של מוקרמים ולפי דעתי כל העניין היה יכול להיות טעים מאוד גם בלי טיפת חלב.
טוב, לפני הבלינדור צריך להוסיף את המיים של בישול התפודים, כדי שיתבלנדר. כאן לא ציפיתי לכך שאצטרך באמת את כל המים, אז להתחשב בזה מראש ולדאוג שיהיה מספיק.
אחרי שהכל בלונדר להחזיר לסיר ל"חימום איחוד", ביחד עם פולי הפול ששלקנו מתוך תרמיליהם, וחופן הפטרוזיליה הקצוצה.
מתכון ביותר משני מהלכים, שזה כמעט לא חוקי אצלי, אבל תכלס לא עבודה קשה בכלל ומאוד טעים!
עד שהספקתי לחשוב מה לעשות עם התרמילים של הפול כולם כבר נלעסו בהנאה רבה, אז זה עוד צ'ופר נחמד.
זהו. להגיש עם לחם, קצת שמן זית מעל, אפשר להוסיף שמיר (לי לא היה)


עכשיו שמישהו יגיד לי מה לעשות עם ערימות של כרובית?!

בישול עונתי

על ידי סבטקסט_כפול* » 21 אפריל 2009, 15:54

הגיע הקיץ אפשר לרענן את הדף..

בישול עונתי

על ידי אילה_בשדה_הדגן* » 05 יולי 2008, 12:52

בזיליקום במיטבו בעונה הזו,
אז אני מכינה פסטו ענקי וזה הולך לסנביצים ולפסטה ,לשעועית יבשה מבושלת,כמובן שלוקח איתו עגבניות שהן גם בשיא.

בישול עונתי

על ידי אנדלוסיה* » 02 אוגוסט 2007, 23:43

ליאורה, מרתיחים את הקליפות כדי להוציא מהן את המרירות ואחר כך מוסיפים לתבשיל. נשאר מלא טעם, ועדי------ן-עדין. דווחי איך יצא.

בישול עונתי

על ידי במבי_ק* » 02 אוגוסט 2007, 22:23

מי שלא מנסה את המתכון שלי של החצילים עם הלימונים הכבושים - פראייר :-P .

בישול עונתי

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 02 אוגוסט 2007, 22:17

העוף נשמע אחלה.

בינתיים הספקתי להכין את הפשטידה של אם מהורהרת , הוספתי לה חופן זרעוני שומשום מלא ויצא ממש לא רע @}

בישול עונתי

על ידי ליאורה_אורה* » 02 אוגוסט 2007, 21:22

מקלפים שני לימונים ומרתיחים את הקליפות. עם הרתיחה מסננים ושומרים בצד.

אנדלוסיה, שומרים בצד את הקליפות ? נשאר להם עוד טעם אחרי שהרתחנו אותם ?

בישול עונתי

על ידי אנדלוסיה* » 02 אוגוסט 2007, 13:47

מתכון נהדר של חיים כהן לעוף עם קישואים ולימונים, שיכול להיות פתרון להרבה קישואים.
מקלפים שני לימונים ומרתיחים את הקליפות. עם הרתיחה מסננים ושומרים בצד. אחר כך מטגנים קצת שום, מוציאים (שלא יישרף), מוספים קוביות גדולות של חזה עוף או פרגיות (יותר עסיסי) ונותנים להשחים. מלח פלפל, ומוסיפים את הקישואים (חצויים לאורך ואחר כך לשניים-שלושה לרוחב), את קליפות הלימונים ומיץ מלימון אחד. אני הוספתי גם פטריות, שיהיה. 10-15 דקות בישול -- חבל על הזמן.

בישול עונתי

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 01 אוגוסט 2007, 14:00

תודה על הרעיונות! :-)

בישול עונתי

על ידי נרקיס* » 01 אוגוסט 2007, 13:47

להשראתך קרוטונית,
לביבות קישואים-
גוררת שני קישואים גדולים, סוחטת מהם את הנוזלים ומערבבת עם שתי ביצים, חצי כוס גבינת פטה עיזים מגוררת, חצי כוס קמח מלא, חצי כפית סודה, מתבלת איך שאת אוהבת, לא כדאי להוסיף מלח, כי הגבינה מלוחה.
את יכולה להוסיף טעמים מתוספות שונות כמו: בצל מטוגן, עלי נענע קצוצים, לשים מעל יוגורט כשמוכן...
אם ממש בא לך להשקיע, את יכולה להפריד את החלבונים להקצפה, להוסיף לתערובת, ולקבל לביבות אווריריות, בתיאבון @}

את כמובן יכולה להוסיף לגמבות הממולאות גם קישואים ממולאים...
היום לארוחת הצהרים שלנו הכנתי- גמבות, קישואים ועגבניות ממולאות באורז מלא, עם פטה עיזים, בזיליקום, תרד, קישואים קצוצים, גמבות קצוצות וגרגירי אפונה...
עדיין לא טעמנו...

בישול עונתי

על ידי אם_מהורהרת* » 01 אוגוסט 2007, 13:46

ואפשר גם פשטידת קישואים פרווה-
6 קישואים (מגוררים סחוטים היטב) 3 ביצים 1 כוס קמח תופח 2 בצלים(מגוררים וסחוטים היטב) 1/2 כוס שמן פשוט מלח ופלפל. יש המוסיפים 2 כפות אבקת מרק עוף ומעט שמיר קצוץ (אני לא מוסיפה את שני האחרונים)
מערבבים הכל לתנור 180 מעלות 40-50 דקות. בתאבון!

בישול עונתי

על ידי תמי_גלילי* » 01 אוגוסט 2007, 12:50

לקרוטונית - מרק קישואים.
מבשלים את הקישואים עד שהם מתרככים. מערבלים בבלנדר למירקם חלק עם חלק מהנוזלים, ומוסיפים שמיר קצוץ, מלח ופלפל, וקצת חלב קוקוס. אם תשימי טיפה חמאה, זה בכלל יקפיץ את הטעם.

בישול עונתי

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 01 אוגוסט 2007, 11:32

למה, למה, למה?! איזה קול פנימי שגוי הביא אותי להזמין עוד 2 קילו זוקיני שבמבצע?! מה אני אעשה עם כל זה? כמה אנטי פסטי בתאדם יכולה לאכול? (הקטן לא נוגע בדברים האלה).

בינתיים הכנתי zucchini]עוגת שוקולד קישואים chocolate cake[/po].html שיצאה קצת מוזר, גם כן דרך לתת לילד ירקות... עוד מעט תגיע העוזרת שרגילה לקבל עוגה ליד הקפה שלה. איך מציגים לה את השבבים הירוקים הקטנים שם בפנים? נספר לה שאלה אגסים? :-P

פשטידות קישואים עם המון ביצים וגבינה לא בא לי בחום הזה. נראה לי שנכין המון רוטב פסטה ונקפיא. :-/

בישול עונתי

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 25 יולי 2007, 22:28

טוב, פיצחתי את סוד הפלפלים הממולאים - הכנתי מתכון פיצוץ של נירה רוסו, ל"ממולאים מזויפים". אותו טעם נפלא בלי לכסוס ציפורניים בזמן הבישול :-)

מטגנים בצל קצוץ ועגבנייה, מניחים בסיר "סירות" של פלפלים חצויים ושמים בתוכם קצת מהתערובת המטוגנת מלמטה, זורים על הכל יחד 2 כוסות אורז, על זה 2.5 כוסות מיץ עגבניות משומר (השתמשתי ברסק עגבניות רגיל מדולל במים), עם מלח, פפריקה וקצת סוכר חום, "סוגרים" מלמעלה בחצאים השניים של הסירות שהנחנו למטה, ומכסים את הסיר. 40 דקות ככה, הבצל נעשה קצת קרמלי מכל השהייה בחום, העגבניות מחלחלות לאורז, כל האורז ספוג בהן בצורה נהדרת ואחידה, והרושם כשאוכלים הוא של פלפל שהתפרק מרוב בישול. יאמי...

את שאר הפלפלים קליתי בתנור והפכתי לסלט עם עגבניות ושום :-P

בישול עונתי

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 19 יולי 2007, 20:36

:-D
אני ערבבתי שמן זית, לימון, טחינה ושום ושפכתי את זה על החצילים שכבר נבזקה עליהם פטרוזיליה
בצירוף מקרים מהמם, מצאתי היום פתרון דומה לשאריות החצילים:
"סלט סביח" - עגבניות, חצילים, ביצה קשה, המון פטרוזיליה טרייה (וגם ריג'לה שהגיעה אתמול במשלוח). רוטב זהה לזה שלך, ובלי טיפת מלח כמובן - אחרי שכל זה "עמד" איזה עשר דקות, החצילים המליחו את כל הסלט.

בישול עונתי

על ידי אנדלוסיה* » 19 יולי 2007, 17:55

קרוטונית, זה יצא מ-ה-מם לגמרי! כל הכבוד. אני ערבבתי שמן זית, לימון, טחינה ושום ושפכתי את זה על החצילים שכבר נבזקה עליהם פטרוזיליה, אבל הפטנט! תבורכי. מעכשיו כל שבוע, וגם תורו של הלימון הכבוש יגיע מן הסתם יום אחד.

בישול עונתי

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 19 יולי 2007, 13:02

תודה! אכן השתמשתי במלח רגיל... גם קצת חששתי לסחוט אותם יותר מדי, כי אחרת היו יוצאים מהתנור מיובשים לגמרי. אז יצאו עסיסיים ו... מלוחים. לא נורא, חיים ולומדים :-)

בישול עונתי

על ידי סאלוש* » 19 יולי 2007, 12:55

קרוטונית - האם השתמש במלח גס כדי להוציא את המרירות מהחצילים?

מלח דק נספג פנימה וקשה להוציא אותו. מלח גס מפזרים, מחכים חצי שעה, שוטפים במים ומנגבים במגבת נייר. זה נשמע הרבה עבודה אבל זה פשוט מאוד.

ב"אנטיפסטי" (ירקות בתנור) אני שמה גם גזר חתוך לרבעים לאורך, זה יוצא מאוד מתוק וטעים. גם בצל חתוך לרבעים.

בישול עונתי

על ידי במבי_ק* » 19 יולי 2007, 11:40

סליחה.

את רצינית?? (??) זה פשוט הצחיק אותי שזה הפך למשפט בפני עצמו. הייתיר גילה שאני כותבת אותו, והנה הוא הפך למין מם כזה זה מצא חן בעיניי!

"הדבר הנוזלי הזה בחיים לא יתחבר, יו! אני לא מאמינה!".

זה התיאור הכי מוצלח לבצק הזה (כלהזכויותשמורותלמאלמוג) :-)

בישול עונתי

על ידי דרך_עפר_שם_זמני* » 19 יולי 2007, 11:32

כל הזכויות שמורות לבמבי ק, סליחה. ידעתי שזה הגיע ממך בעקיפין, אבל לא ידעתי שזו המצאה שלך. זה בצק נפלא. כל פעם שאני מתחילה ללוש אותו אני חושבת: "הדבר הנוזלי הזה בחיים לא יתחבר, יו! אני לא מאמינה!". גם נתתי פעם לילדים ללוש אותו, כולנו נהננו מאד.

בישול עונתי

על ידי אנדלוסיה* » 18 יולי 2007, 23:06

לקרוטונית, כבר עברתם לסרט אחר, אבל באמת שאין צורך לבשל את האורז של הממולאים. הקישואים שוכבים להם במחבת מכוסה עם קצת מיץ עגבניות ומתבשלים באדים, והפלא ופלא, זה לא נשפך החוצה אלא נדחס הצידה. האורז האפוי בפלפלים יושב שם שעה, ויש בו כבר ממקודם לא מעט שמן ונוזלי עגבניות. את לא צריכה לשפוך את הנוזלים לתוכם כשהם כבר עומדים אלא למלא בהם את התערובת העסיסית. ועוד פטנט - אם את זוכרת מה זה סיר פלא - אפשר לשים 4-5 פלפלים בסיר כזה, וככה הם עומדים לבד כי הדופן מחזיקה אותם. אבל על אש קטנה, דיר באלאכּ.

בישול עונתי

על ידי ציפ_ציף* » 18 יולי 2007, 21:49

בספר של קובי בר יש פשטידת קישואים קלה וטעימה.

בישול עונתי

על ידי במבי_ק* » 18 יולי 2007, 21:41

מתכונן מסוג השראה - כלומר, אין כמויות, אלא רק רעיונות יצירתיים שיצאו טעימים ואני רושמת למי שלא זקוק למרשם מדוייק, אלא לרוח הדברים.

תאנים (יש לנו עץ שמניב פירות ענקיים)

חוצים תאנים לשניים (לאורך). במחבת מחממים חצי כוס מים (הכל בערך), 3-4 כפות סוכר, אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס, קינמון, כף או שתיים חומץ בלסמי. נותנים לעסק הזה לרתוח ומכניסים לתוכו את התאנים עם הצד הפתוח כלפי מטה. על אש קטנה נותנים לכל העסק הזה להצטמצם, עד שנהיה מין רוטב כזה קצת ריבתי.

מכינים עדשים שחורים. מפזרים אותם על צלחת שטחה. עליהם מניחים את התאנים עם הצד הפתוח כלפי מטה. מעל מגררים גבינת פטה (זה יכול להיות טעים עם עוד סוגים של גבינה, גם מהסוג הבשל והקצת מסריח), ועל זה מפזרים ריג'לת גינה (או כל עשב אחר שמתחשק).

טעים...

בישול עונתי

על ידי במבי_ק* » 18 יולי 2007, 21:00

זה עיבוד של בצק שק"ם

נכון, בערך. אני ידעתי שבצק פריך זה על בסיס חצי כמות שומן ליחידת קמח. אז פשוט אילתרתי... זה יוצא בצק מעולה (משטחים עם היד ישירות על התבנית). חצי שעה בתנור על 180 מעלות (אני שמה עגבניות ופטה, או חצילים ופטה, או שילוב, או רצועות דקות של בטטה עם טחינה גולמית. אפשר גם כרישה או קישואים...)

בישול עונתי

על ידי תבשיל_קדרה* » 18 יולי 2007, 20:12

great minds think alike
זה עיבוד של בצק שק"ם (חבילה אחת של - שמנת, קמח, מרגרינה), גם אני הגעתי למשהו כזה, אבל בלי מידות מדויקות.

בישול עונתי

על ידי במבי_ק* » 18 יולי 2007, 17:15

כוס קמח מלא, רבע כוס שמן זית, רבע כוס יוגורט

כל הזכויות שמורות לי (פעם המצאתי את זה ורשמתי באתר) או ש great minds think alike ...:-)

בישול עונתי

על ידי דרך_עפר_שם_זמני* » 18 יולי 2007, 12:55

ינשופית, אני עשיתי פעם ככה: כוס קמח מלא, רבע כוס שמן זית, רבע כוס יוגורט - בצק הפשטידה הכי פשוט בעולם. עליו שמתי קישואים פרוסים, שום ובזיליקום, ויאללה לתנור. יצא טעים.

בישול עונתי

על ידי במבי_ק* » 18 יולי 2007, 12:48

קרוטונית - בפעם הבאה או לשים פחות מלח להזעה, או לנגב יותר טוב. או באמת, כמו שעשית, לערבב עם משהו (גם עם המנה שהצעתי למעלה, עם הלימונים הכבושים, זה יכול ללכת טוב)

בישול עונתי

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 18 יולי 2007, 11:48

בינתיים חתכתי את החצילים לקוביות וערבבתי עם אורז (שאצלי הוא תמיד פחות מלוח מהרגיל) וקוביות עגבנייה :-)

בישול עונתי

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 18 יולי 2007, 11:20

בשלניות מהוללות יקרות, בהשראת הדף הזה הכנתי אנטי פסטי (חצילים, שום ובטטה) והחצילים יצאו מלוחים נורא. זה כמובן אחרי שהעמדתי אותם במלח, וכנראה שלא הסרתי אותו מספיק טוב (קצת ניגבתי, קצת שטפתי, לא מספיק).
מה עושים? אפשר לאכול מזה קצת עם הרבה יוגורט בצד, אבל אולי יש פטנט אחר?

בישול עונתי

על ידי ינשופית* » 16 יולי 2007, 14:59

יש למישהו מתכון פטוש לפשטידת קישואים?
פתאום נורא מתחשק לי...

בישול עונתי

על ידי נוסעת_סמויה* » 16 יולי 2007, 08:33

השכנים שלנו נסעו לחו"ל והשאירו לנו את שאריות הארגז האורגני שלהם: קישואים, חצילים ופלפלים. אז הלכתי לחפש מתכון, ומצאתי משהו פשוט וטעים.

תבשיל ירקות העונה
וריאציה על מתכון מאתר אנונימוס שנקרא שם 'גולש ירקות':

בצלים + שמן
קישואים (קוביות)
חציל (קוביות)
גזרים [אופציונלי]
פלפלים אדומים וצהובים (רצועות)

קופסה גדולה (כפולה) של רסק עגבניות
½ כוס מים חמים
1 כף אבקת מרק אורגנית
מלח, פלפל ופפריקה חריפה

מטגנים את הבצלים בשמן בסיר טפלון גדול, ולאחר שהשחימו מוסיפים את הקישואים, החציל והגזר.
מאדים קצת ומוסיפים את הפלפלים. ממשיכים לבשל על אש קטנה.

בכלי נפרד מערבבים את רסק העגבניות עם המים, המרק והתבלינים.
לאחר שהירקות השחימו קצת מוסיפים את הרוטב, ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כחצי שעה.

מגישים עם אורז מלא.
טעים גם כסלט קר.
תהנו.

בישול עונתי

על ידי במבי_ק* » 14 יולי 2007, 21:23

הי, תודה! אף פעם לא הכנתי לבד לימונים כבושים... ננסה בקרוב.

בתבנית על 160-170 מעלות לשלושת רבעי שעה בערך
הם צריכים להיות ממש מטוגנים-שחומים נחמדים כאלה?

אני משערת שזה משהו כזה. האומדן הוא שהם רכים, קצת שזופים (או הרבה) וקצת מצומקים (אגב, באותה דרך אני מכינה לפעמים "סוכריות חצילים" פשוט פורסת לחתיכות של 1X1 ס"מ ובתנור עם מלח גס ושמן זית). אפשר גם לטגן.

בישול עונתי

על ידי אנונימי » 14 יולי 2007, 19:24

מתוך אתר "מתכונים":

לימונים כבושים של איה

המצרכים
לימונים עם קליפה עבה
פפריקה אדומה חריפה - לפי הטעם (אפשר רגילה)
מלח גס

אופן ההכנה
חותכים את הלימון לחצי באורך, ואז לפרוסות בעובי חצי ס"מ
בקערה גדולה מערבבים את הלימונים עם כף מלח גס ופפריקה לפי הטעם
מכניסים את הלימונים לצינצנת משתדלים לדחוס ככל האפשר,
מכסים את הצינצנת ומניחים על אדן החלון ליום או יומיים,
הלימונים יפרשו מיץ, והצינצנת תתמלא עד החצי,
לאחר יומיים מוסיפים מיץ לימון סחוט עד לכיסוי הלימונים,
ומעל מוסיפים כחצי ס"מ שמן (רצוי זית) כדי למנוע התפתוחת עובש
מחזירים לאדן החלון לשבוע ימיים בערך.
הלימונים מוכנים כאשר הם הופכים לרכים - אך לא רכים מדי. ואז מאחסנים במקרר

וואו, גם הפה שלכם נמלא ריר של חמיצות מענגת?

בישול עונתי

על ידי אלנור_יה* » 14 יולי 2007, 16:59

אמא אינקובטור, למה כבר אין לך דף בית? השפה שלך מקסימה ומאוד שיעשעת אותי בתיאוריך. איפה, איפה אני אגיד לך את זה?

סלט קייצי למבוגרים (ילדים לא אוהבים ירוקים שנתקעים בין השיניים)

חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור נענע
גם כוסברה הולך אם אוהבים...

קוצצים דק בסכין טובה. מתבלים בהרבה לימון, קצת מלח ופלפל ו 4-5 כפות שמן זית.

מקפיצים במחבת יבשה חצי כוס גרעיני חמניה, עד הזהבה.
מערבבים ומתרעננים.

בישול עונתי

על ידי אמא_אינקובטור* » 14 יולי 2007, 16:45

מדלעת ודלורית מכינים מרק.
מטגנים בצל בחמאה עד שמשקיף, מוסיפים קוביות מהכתמתמים (ואם אפשר לסנג'ר מישהו אחר לקלף, מוטב). מים/מרק עוף/מרק ירקות, עשרים וחמש דקות בישול, בז'ז'ז'ז' בבלנדר ידני, ויש.

פלפלים אדומים - פורסים לרצועות דקות, במחבת גדולה מעמיסים שישה פלפלים וקצת שמן. מתחילים לבשל עד שהפלפלים מתעלפים לחלוטין - זה לוקח די הרבה זמן, ובחישות מרובות.
מוסיפים חומץ בלזמי וטימין, ועורמים על לחם עם לבנה ביתית.

בישול עונתי

על ידי אמא_אינקובטור* » 14 יולי 2007, 16:29

אגב, איך כובשים לימונים בבית?

בישול עונתי

על ידי אמא_אינקובטור* » 14 יולי 2007, 16:24

בתבנית על 160-170 מעלות לשלושת רבעי שעה בערך הם צריכים להיות ממש מטוגנים-שחומים נחמדים כאלה?
כי אני מחצלת לפי עקרון דומה, רק ברוטב קטשופ-חומץ-ערוגה של שום-פטרוזיליה-וקצת חריף. והאפיה לוקחת ה-מ-ו-ן זמן...

המתכון נשמע משובח לגמרי, אימצתי.

בישול עונתי

על ידי רוזמרין* » 14 יולי 2007, 13:41

הלהיט שלנו שמשמש כתוספת לכל ארוחה כמעט:
בטטות, תפו"א,קישואים,בצל,חצילים,פלפל אדום- פרוסים לפרוסות עבות בתוך תבנית או שתיים בשכבה
אחת. מערבבים בשמן זית, מפזרים מלח גס ומפזרים עלי רוזמרין או קורנית (טימין).
בתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה (או עד שמקבל קצת השחמה) עם ערבוב אחד באמצע.
איזה טעם נפלא והכי חשוב- 5 דקות עבודה...

בישול עונתי

על ידי תמי_גלילי* » 14 יולי 2007, 00:09

עוד מתכון חצילים, הפעם שלי: סנדוויץ' צבעוני

מרכיבים:
חצילים פרוסים לפרוסות עגולות בעובי של ס"מ - ס"מ וחצי, עם הקליפה
עגבניות בשלות ויפות (עובד הכי טוב עם heirloom tomatoes) בטמפרטורת החדר
גבינת עיזים
עלי בזיליקום טריים
מלח גס
שמן זית טוב
חומץ מעניין (תפוחים, בלסמי או חומץ בן יין)

הכנה:
משמנים תבנית בקצת שמן זית ומסדרים את פרוסות החצילים עם קצת שמן זית מרוח עליהם. אופים בחום בינוני עד שזהוב, מוציאים ומצננים.
(אני מתכננת לנסות אותו דבר עם חצילים מיובשים במקום אפויים)
מסדרים את פרוסות החצילים בצלחת הגשה. מפוררים את גבינת העיזים ושמים כמות נדיבה על כל פרוסה.
פורסים את העגבניות לפרוסות עגולות ומסדרים מעל גבינת העיזים.
מפזרים קצת מלח גס, מטפטפים שמן זית וחומץ, ומקשטים בהרבה עלי בזיליקום. מגישים מייד.

אפשר להוסיף: פלפלים קלויים, זיתים, פלפל שחור גרוס.

בישול עונתי

על ידי אמא_נמרה* » 13 יולי 2007, 23:36

טוב לדעת שאני לא היחידה. כולם בבית צוחקים עלי כשאני מתעקשת לבשל את האורז.

בישול עונתי

על ידי טרה_רוסה* » 13 יולי 2007, 19:27

כשאני מכינה ממולאים אני מבשלת את האורז קודם, כמו פסטה, ואז אין עניינים עם מילוי שאינו מוכן. זה גם חוסך בזמן הבישול. המים בסיר הם רק בקרקעית, ולא אמורים להיכנס אל תוך הממולאים.

בישול עונתי

על ידי במבי_ק* » 13 יולי 2007, 19:21

אני אתחיל עם מנת חצילים מהממת וקלה להכנה שהמצאתי:

חומרים:

חצילים
לימון כבוש
חריף (עריסה / פלפל חריף / טבסקו. אני השתמשתי בעריסה)
טחינה גולמית
ירוקים (פטרוזיליה / כוסברה /ריחן / זעתר או תערובת של כולם או ירוקים אחרים)
קצח (לא חובה)

אופן הכנה:
  1. את החצילים חותכים לריבועים של בערך 2X2 ס"מ. לנו יש עכשיו בגינה חצילים צרים ומאורכים אז חתכתי אותם לפרוסות עגולות ברוחב ס"מ.
  2. בתבנית על 160-170 מעלות לשלושת רבעי שעה בערך - עד שהם מתרככים וקצת מצטמקים (למשקיענים - להניח לפני על מגבת ולהזיע אותם עם מלח, רבע שעה מכל צד ואז לספוג את הזיעה עם נייר מגבת)
  3. בצלחת שטוחה או קצת קעורה שמים את החצילים הרכים
  4. על זה להזליף עם כף טחינה גולמית, ככה שתקשט את כל הסלייסים של החצילים
  5. לחתוך כמה סלייסים של לימון כבוש, לערבב עם חצי כפית עריסה וקצת שמן זית - את התערובת לפזר על החצילים עם הטחינה
  6. לקצוץ ירוקים ולפזר על הכל
  7. לפזר קצת קצח מעל הכל
הכמויות של כל המרכיבים - פרי סטייל. זה יוצא טעים ומפתיע בכל מקרה.

לאכול עם מזלג או על לחם...


עוד מתכונים עונתיים בהמשך...

בישול עונתי

על ידי אמא_של_שפן* » 13 יולי 2007, 08:38

בפעמים הספורות שהכנתי, חלק מהמילוי יצא מיובש וחלק מימי
צריך יחסית מעט נוזלים, ומכסה הדוק מאד. ככה הכל מתבשל באדים. וכמובן לבשל למחצה את האורז קודם, ואז בכלל אין בעיות.

בישול עונתי

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 13 יולי 2007, 06:41

פלפלים אדומים וצהובים אפשר למלא באורז עם הרבה עשבים ועגבניות וקצת יותר שמן ולהכניס לתנור לשעה
אני תמיד מפחדת מהבישולים האלה, משתי סיבות:
  1. אמא שלי מכינה אותם מ-צוין, ללקק את האצבעות.
  2. בפעמים הספורות שהכנתי, חלק מהמילוי יצא מיובש וחלק מימי. אח"כ הסתבכתי עם "לשפוך נוזלים לתוך הפלפלים העומדים" ואז ויתרתי. איך מאזנים את כמות הנוזל/שמן במילוי?

בישול עונתי

על ידי אילה_בשדה_הדגן* » 13 יולי 2007, 05:54

נראה לי שכדאי לערוך בירור אילו ירקות הם אכן ירקות חורף /קיץ וכ' ולערוך את הדפים של המתכונים לפי המידע הזה . זה יכול להיות מאוד שימושי.

אתמול הכנתי מקישואים פשטידה ובמיה עם אורז ברוטב עגבניות .

בישול עונתי

על ידי אנדלוסיה* » 12 יולי 2007, 23:19

אני מרימה את הכפפה.
הכי קשים - קישואים וחצילים. ולכן אני ממליצה על ממולאים, ממולאים ועוד ממולאים. זה אף פעם לא נמאס ואין דבר כיפי ומנחם יותר מלבוא הביתה ולדעת שיושב שם סיר עם ממולאים שוחים ברוטב, וצריך רק לחתוך לידו איזה ירק והשמחה רבה. קישואים אפשר למלא באורז עם קצת בשר (וכמובן פנים הקישוא עצמו, לאחר שעמד על האש עם כף שמן זית והוציא את כל הנוזלים שלו). חצילים אפשר למלא בבשר בלבד (עפ פנים החציל, קצוץ אך ללא בישול קודם) או בגבינות. במחבת גדולה עם מכסה ומיץ עגבניות. פלפלים אדומים וצהובים אפשר למלא באורז עם הרבה עשבים ועגבניות וקצת יותר שמן ולהכניס לתנור לשעה.
בתיאבון.

בישול עונתי

על ידי אנונימי » 12 יולי 2007, 23:19

דף מתכונים ורעיונות לבישול של ירקות ופירות עונתיים - עבור אלה מאיתנו שמגדלים גינת ירק, או קונים סלים אורגניים או פשוט מעדיפים לבשל עם ירקות העונה.

ירקות קיץ:

עגבניות
מלפפונים
קישואים
חצילים
תירס
פלפלים
דלעת
דלורית

חזרה למעלה