על ידי גל_הגלגל* » 04 אפריל 2012, 13:01
יאללה הפחת חיים באמוק.
לטובת כל המגדלים (טרו-טרו-טרו!!!)
והמזמינים סלים שבועיים (טרו טרו טרו טרווווו!!!)
נתדיין כאן כל שבוע בדרכים הטובות ביותר לא לבזבז אוכל שאמאדמה הפיקה מתוכה, באהב ובהערכה והנאה גדולה נסעד אותו לבריאות ובתיאבון.
כיוון שאני עתידה להיות השואלת העיקרית בדף הזה (כי אני לא יודעת לבשל),
אני אתחיל כבר עכשיו עם המתכון שגייסתי לעזרתי משבוע שעבר
כדי שזה יראה כאילו גם אני תורמת קצת לדף.
אז ככה! מרק-סוף-חורף, עשיר ומשביע, וטעים גם קר! לימים חסרי ההחלטיות של לפני פסח...
מרק תפוחי אדמה ושומר עם פולי פול ירוק
צריך בלנדר
בערך 8 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים
5 שומרים קטנים (אפשר יותר בשמחה)
חפניים תרמילי פול ירוק
שמנת/חלב מלא אם רוצים מוקרם
שום, פלפל שחור, מלח, שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
ניקיתי את השומרים מהעלים החיצוניים ומקצוות הגבעולים. את החלק התחתון של הגבעולים +העלים שמרתי.
חתכתי לפרוסות והנחתי על תבנית עם נייר אפייה, משומנים בשמן זית ובזוקים במלח ים ופלפל שחור. הופ לתנור שחומם מאוד, כשראיתי את השמן מתחיל לצחקק הנמכתי את החום כדי שימשיכו להזהיב אבל לא להישרף. צריכים לצאת טיפה זהובים ורכים ושקופים קצת
טוב. זה החלק הקשה- כי צריך לשמור אותם למרק ולא לאכול אותם מיד, וזה מאוד מסובך. לכן כדאי לשתול מבעוד מועד מלא שומר כדי שנוכל לאכול המון ממנו סתם ככה צלוי אבל גם להינות ממנו במרק...
בינתיים הרתחנו את התפודים על האש, בקליפתם הנהדרת. בערך בחצי הבישול הוספנו לסיר את תרמילי הפול כדי שיתאדו קצת.
כשהתפוחי אדמה מוכנים, זרקנו אותם לבלנדר ביחד עם השומר הקלוי, ועם הגבעולים והעלים הרכים של השומר ששמרנו בצד (הם לא קלויים), ועם שן שום אחת טרייה,
וכאן אמרו לנו מאיזה מתכון דומה שעליו התבססנו, שכדאי להוסיף כמה כפות שמנת. אם כי לא היתה שמנת, לא רצינו להרוס את המתכון והוספנו קצת חלב עיזים וטיפה חמאה. יש לציין שיצא טעים והשתלב נהדר! אבל אני לא מעריצה מושבעת של מוקרמים ולפי דעתי כל העניין היה יכול להיות טעים מאוד גם בלי טיפת חלב.
טוב, לפני הבלינדור צריך להוסיף את המיים של בישול התפודים, כדי שיתבלנדר. כאן לא ציפיתי לכך שאצטרך באמת את כל המים, אז להתחשב בזה מראש ולדאוג שיהיה מספיק.
אחרי שהכל בלונדר להחזיר לסיר ל"חימום איחוד", ביחד עם פולי הפול ששלקנו מתוך תרמיליהם, וחופן הפטרוזיליה הקצוצה.
מתכון ביותר משני מהלכים, שזה כמעט לא חוקי אצלי, אבל תכלס לא עבודה קשה בכלל ומאוד טעים!
עד שהספקתי לחשוב מה לעשות עם התרמילים של הפול כולם כבר נלעסו בהנאה רבה, אז זה עוד צ'ופר נחמד.
זהו. להגיש עם לחם, קצת שמן זית מעל, אפשר להוסיף שמיר (לי לא היה)
עכשיו שמישהו יגיד לי מה לעשות עם ערימות של כרובית?!
יאללה הפחת חיים באמוק.
לטובת כל המגדלים (טרו-טרו-טרו!!!)
והמזמינים סלים שבועיים (טרו טרו טרו טרווווו!!!)
נתדיין כאן כל שבוע בדרכים הטובות ביותר לא לבזבז אוכל שאמאדמה הפיקה מתוכה, באהב ובהערכה והנאה גדולה נסעד אותו לבריאות ובתיאבון.
כיוון שאני עתידה להיות השואלת העיקרית בדף הזה (כי אני לא יודעת לבשל),
אני אתחיל כבר עכשיו עם המתכון שגייסתי לעזרתי משבוע שעבר
כדי שזה יראה כאילו גם אני תורמת קצת לדף.
אז ככה! מרק-סוף-חורף, עשיר ומשביע, וטעים גם קר! לימים חסרי ההחלטיות של לפני פסח...
[b]מרק תפוחי אדמה ושומר עם פולי פול ירוק[/b]
צריך בלנדר
בערך 8 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים
5 שומרים קטנים (אפשר יותר בשמחה)
חפניים תרמילי פול ירוק
שמנת/חלב מלא אם רוצים מוקרם
שום, פלפל שחור, מלח, שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
ניקיתי את השומרים מהעלים החיצוניים ומקצוות הגבעולים. את החלק התחתון של הגבעולים +העלים שמרתי.
חתכתי לפרוסות והנחתי על תבנית עם נייר אפייה, משומנים בשמן זית ובזוקים במלח ים ופלפל שחור. הופ לתנור שחומם מאוד, כשראיתי את השמן מתחיל לצחקק הנמכתי את החום כדי שימשיכו להזהיב אבל לא להישרף. צריכים לצאת טיפה זהובים ורכים ושקופים קצת
טוב. זה החלק הקשה- כי צריך לשמור אותם למרק ולא לאכול אותם מיד, וזה מאוד מסובך. לכן כדאי לשתול מבעוד מועד מלא שומר כדי שנוכל לאכול המון ממנו סתם ככה צלוי אבל גם להינות ממנו במרק...
בינתיים הרתחנו את התפודים על האש, בקליפתם הנהדרת. בערך בחצי הבישול הוספנו לסיר את תרמילי הפול כדי שיתאדו קצת.
כשהתפוחי אדמה מוכנים, זרקנו אותם לבלנדר ביחד עם השומר הקלוי, ועם הגבעולים והעלים הרכים של השומר ששמרנו בצד (הם לא קלויים), ועם שן שום אחת טרייה,
וכאן אמרו לנו מאיזה מתכון דומה שעליו התבססנו, שכדאי להוסיף כמה כפות שמנת. אם כי לא היתה שמנת, לא רצינו להרוס את המתכון והוספנו קצת חלב עיזים וטיפה חמאה. יש לציין שיצא טעים והשתלב נהדר! אבל אני לא מעריצה מושבעת של מוקרמים ולפי דעתי כל העניין היה יכול להיות טעים מאוד גם בלי טיפת חלב.
טוב, לפני הבלינדור צריך להוסיף את המיים של בישול התפודים, כדי שיתבלנדר. כאן לא ציפיתי לכך שאצטרך באמת את כל המים, אז להתחשב בזה מראש ולדאוג שיהיה מספיק.
אחרי שהכל בלונדר להחזיר לסיר ל"חימום איחוד", ביחד עם פולי הפול ששלקנו מתוך תרמיליהם, וחופן הפטרוזיליה הקצוצה.
מתכון ביותר משני מהלכים, שזה כמעט לא חוקי אצלי, אבל תכלס לא עבודה קשה בכלל ומאוד טעים!
עד שהספקתי לחשוב מה לעשות עם התרמילים של הפול כולם כבר נלעסו בהנאה רבה, אז זה עוד צ'ופר נחמד.
זהו. להגיש עם לחם, קצת שמן זית מעל, אפשר להוסיף שמיר (לי לא היה)
עכשיו שמישהו יגיד לי מה לעשות עם ערימות של כרובית?!