השבוע נתקלתי לראשונה בבישול בקדרת חרס. מאוד התלהבתי (אני אוהבת בישולים שבהם לא עושים כ"כ הרבה ובסוף יוצא כ"כ טעים, מזין ומגוון).
מיד ניגשתי לסטודיו של חברתי הכדרית ורכשתי לי סיר חרס עם מכסה - קדרה.
בשמחה ניגשתי לבישול ארוחת הערב שכללה אורז מלא (שכבה ראשונה) עוף ומגוון ירקות. תיבלתי שמתי קצת שמן זית ומים (2 וחצי כוסות על כוס אורז) ושמתי בתנור.
התבשיל היה בתנור ב 250 מעלות שעה בערך (קצת יותר אני חושבת) ואז חיכה עוד קצת בתנור סגור.
לצערי הרב לא כ"כ הצליח לי. העוף והירקות התבשלו, האורז כל וכלל לא ונשארו מלא מים (האורז לא התנפח) במילה אחת אכזבה
למה לא הצליח לי? אולי זה כי בסיר יש גלזורה (בפנים ובחוץ)? אולי התנור שלי מתחמם לאט וזה היה מעט מידי זמן? אולי החימום התחתון התנור שלי לא כ"כ טוב?
אני עומדת לעשות ניסויים בנושא ולהבין איך לבשל הקדרה.
אם יש פה בעלי ניסיון עם עצות מעשיות, או בלי ניסיון נותני תמיכהאשמח לא להמציא את הגלגל מחדש לבד לבד.....
השבוע נתקלתי לראשונה בבישול בקדרת חרס. מאוד התלהבתי (אני אוהבת בישולים שבהם לא עושים כ"כ הרבה ובסוף יוצא כ"כ טעים, מזין ומגוון).
מיד ניגשתי לסטודיו של חברתי הכדרית ורכשתי לי סיר חרס עם מכסה - קדרה.
בשמחה ניגשתי לבישול ארוחת הערב שכללה אורז מלא (שכבה ראשונה) עוף ומגוון ירקות. תיבלתי שמתי קצת שמן זית ומים (2 וחצי כוסות על כוס אורז) ושמתי בתנור.
התבשיל היה בתנור ב 250 מעלות שעה בערך (קצת יותר אני חושבת) ואז חיכה עוד קצת בתנור סגור.
לצערי הרב לא כ"כ הצליח לי. העוף והירקות התבשלו, האורז כל וכלל לא ונשארו מלא מים (האורז לא התנפח) במילה אחת אכזבה :-(
למה לא הצליח לי? אולי זה כי בסיר יש גלזורה (בפנים ובחוץ)? אולי התנור שלי מתחמם לאט וזה היה מעט מידי זמן? אולי החימום התחתון התנור שלי לא כ"כ טוב?
אני עומדת לעשות ניסויים בנושא ולהבין איך לבשל הקדרה.
אם יש פה בעלי ניסיון עם עצות מעשיות, או בלי ניסיון נותני תמיכהאשמח לא להמציא את הגלגל מחדש לבד לבד.....