שקטה מה את עושה לילדים עם המחבת פסים?
והאם קל לנקות אותה?
אני יודעת שצולים בעיקר חסה עוף סטייקים ודגים, אבל ילדים אוהבים את זה ככה?
אמא לשישה -
תשמעי משהו נוסף שחשבתי עליו.
שישה ילדים שיהיו בריאים סו לא משפחה ממוצעת ובטח הגילאים והבררנות שונה.
זה ממש לא פשוט לדאוג שכולם יאכלו תמיד כל מה שתגישי.
זה יכול לקרות רק אם יהיה יותר מגוון. ומגוון זו הרבה עבודה.
את כותבת על כולם שכולם לא אוהבים רשימה של מזונות.
זה לא הגיוני שכולם לחלוטין לא אוהבים את אותם הדברים. המחשבה הזו באמת מצמצמת אפשרויות ובייחוד כשאת אומרת שאת לא בשלנית.
אז רעיון שעלה לי - אני מציעה להכין את מה שבטוח הרוב אוהבים ולצד זה בכל ארוחה משהו חדש נוסף מאותו תהליך בישול אבל עם טעמים אחרים. זה יכול להרחיב את מגוון האפשרויות לאורך זמן.
לא חייבים להתאמץ בייחוד כשיש לך בטח ידיים עמוסות עם שישה
למשל - בשר טחון. הכי קל בעולם מתכונים עם בשר טחון.
קודם כל המבורגרים שזה הכי פשוט. קצת שמן, מלח, ליצור צורה דקה (כדי שייצרב מהר) ולמחבת.
באותה הזדמנות את חותכת בצל, שום מטגנת. מוסיפה רסק עגבניות ואחכ בשר טחון עם תבלינים (למרות שגם בלי שום תבלין אלא רק קצת מלח וכפית סוכר יספיקו) - ויש לך רוטב בולונז שיילך טוב עם פסטה או ככה.
יש ילדים שאוהבים לאכול אותו ככה.
וכמובן קציצות - מבושלות או מטוגנות רק שקציצות זו עבודה.
ובכל מקרה גם שתי אפשרויות שתגישי יגדילו סיכוי שהרבה יאכלו מזה.
אפשרות נוספת זה סיר שהוא ארוחה שלמה - ואז אפשר שני סירים דומים לגמרי אבל עם מגוון גדול יותר.
מתכון לעוף שילדים אוהבים - בצל או שנים חתוכים גס לטיגון אח''כ מוסיפים כרעיים על הבצל לטיגון קל, ואז מוסיפים מים לשעה בערך. בסוף את יכולה לפזר פתיתים או קוסקוס מעל למעלה במים שנותרים (או להוסיף עם) ולהשאיר בבישול נוסף עשר דקות.
אצלי לא אוהבים צבעים באוכל של תבלינים אז אני אפילו לא מוסיפה תבלינים כמעט מלבד מלח.
בסיר אחר את יכולה לעשות אותו דבר עם שום במקום בצל ועם ירקות או אורז במקום פתיתים ועם תבלינים כמו כורכום למי שכן אוכל עם צבע
עוד דבר, ירקות סנפרוסט אם קונים במבצע המחיר סביר. גזר גמדי ילדים אוהבים מבושל, גם שעועית ירוקה ובכלל כל הירקות האלה אפשר את כולם להקפיץ עם בצל או שום ותבלינים לטעמכם. או לזרוק למים רותחים לעשר דקות ולהגיש עם מלח.